fbpx

Zdravilo proti nostalgiji in titoizmu za novinarje RTV: Antibrozin

Obujanje nostalgije iz titoističnih svinčenih časov na javni RTV je v slovenskih lekarnah povzročilo pravi porast povpraševanja po zdravilu proti zločinskemu titoizmu, ki se imenuje Antibrozin. Ampule vsebujejo koncentrat, ravno nasproten tistemu v LSD, ki v možganih novinarjev javne televizije povzročajo željo po romantičnem gledanju na sicer krvavo zgodovino komunističnega režima pod vodstvom Josipa Broza Tita. 

Verjetno ni treba posebej ugibati, da izmed vseh javnih televizij v razvitem zahodnem svetu le slovenska RTV javno malikuje totalitarizem in diktatorstvo. Po številnih prispevkih, kot so koncert v Stožicah, Titova mesta in nošenje pionirskih obeležij v oddaji Slovenski pozdrav, je novinarka Polona Balantič v petkovi večerni oddaji Osmi dan, 25. maja, popolnoma nekritično in neprofesionalno v nebesa povzdigovala politične sposobnosti Josipa Broza Tita.

Proizvajalec zagotavlja, da je Antibrozin učinkovit in deluje takoj. Že po zaužitju ene kapsule bodo novinarji RTV in ostali navdušeni jugonostalgiki videli popolnoma drugačno sliko polpretekle zgodovine. Zmagovalec druge svetovne vojne in vodja partizanov Tito bo prikazan kot deseti največji zločinec v svetovni zgodovini, ki je začel in vodil bratomorno vojno, v kateri je brez potrebe umrlo več tisoč Slovencev in drugih narodov Jugoslavije, po vojni pa sta se nasilje in maščevanje še stopnjevala, česar ne pomnijo niti v Sovjetski zvezi. Vpeljal je tudi neučinkovit socialistični družbeno-ekonomski sistem, ki je državo pahnil v bedo in revščino, razen seveda za privilegirane izbrance. Vodstvene in politične izkušnje so diktatorju pripisovali le po zaslugi tajne politične policije, ki je v celotnem obdobju Titove vladavine izvajala represijo, preganjala politične nasprotnike in drugače misleče ljudi ter tako zagotavljala navidezen mir, ki pa je kmalu po njegovi smrti eskaliral do vojne na Balkanu – najstrahovitejše vojne po drugi svetovni vojni. Mednarodni ugled je komunistična Jugoslavija uživala zgolj zaradi takratne ureditve sveta, kjer so polovico držav vodili diktatorji, vojne hunte in tirani. Po 45 letih je država ekonomsko in moralno bankrotirala, zato je bila potrebna ponovna osamosvojitev.

Vendar pozor, titoisti in jugonostalgiki, pri jemanju Antibrozina: Proizvajalec opozarja, da pred začetkom jemanja natančno preberite navodila, sicer lahko za vedno spregledate, v kakšnem lažnem prepričanju ste živeli in vam to za vedno spremeni življenje.

C. Š.