Ministrica, kje so krajše čakalne vrste? 79-letni srčni bolnik na operacijo čaka tri leta!

Prvakinja SD Tanja Fajon je pred volitvami obljubljala krajše čakalne vrste v zdravstvu. Do danes so njene obljube neuresničene. (Foto: STA)

Prvakinjo SD Tanjo Fajon so bile pred lanskoletnimi parlamentarnimi volitvami polna usta obljub: “Nedostopnost zdravstvenih storitev je še posebej nedopustna v primerih, ko je od pravočasne diagnoze in zdravljenja odvisno bolnikovo življenje. Čakalne dobe silijo ljudi, da si iščejo hitrejšo obravnavo pri zasebnikih in storitve plačajo. Ampak to lahko naredijo samo tisti, ki so privilegirani, ki imajo dovolj polno denarnico. To je nepravično.” Napovedala je tudi ukrepe, da bo vsem zagotovljen pregled pri specialistu v največ 30 dneh.

A teh očitno ni od nikoder. “Čakalna doba tri leta za operacijo srca! Tanja Fajon 30 dni do specialista? Komu se je odpeljalo v tej vladi? A bolno srce bo vzdržalo tri leta? Kdo ovira pri operacijah dr. Klokočovnika?” se nad mizernim stanjem v zdravstvu in praznimi predvolilnimi obljubami SD-ja zgraža Franc Kangler, nekdanji mariborski župan.

79-letni srčni bolnik na operacijo čaka tri leta!
Od predvolilnih obljub mineva že leto in pol, te pa ostajajo neizpolnjene! Ravno tako v primeru Roberta Goloba, ki je govoril, da je zdravstvo prioriteta! Pa ja niso tudi tokrat izgovor poplave?! V nadaljevanju prilagamo dokument, ki razkriva žalostno resnico o katastrofalnem stanju v zdravstvu, in kjer se po nastopu Socialnih demokratov ni nič spremenilo na bolje, prej se je poslabšalo. Gre za primer 79-letnega srčnega bolnika, ki bo na operacijo predvidoma čakal tri leta. Malce slikovito: z operacijo se bo čakalo toliko časa, dokler pacientu iz zadnjice ne poženejo tulipani?! Gre za črni humor ali obliko evtanazije?!

Izrez iz korespondence med izvajalci zdravstvenih storitev. Vir: Twitter.

79-letni bolnik na operacijo srca čaka tri leta! Kaj je že bilo udejanjeno od predvolilnih obljub Tanje Fajon?! (Foto: posnetek zaslona)

Domen Mezeg