Podmladek SDS ministru Loredanu izročil pižamo

Foto: SDM

“Gospod minister, razpad slovenskega zdravstva ni nočna mora, ampak realnost,” ministru za zdravje Danijelu Bešiču Loredanu sporočajo v podmladku največje opozicijske stranke, Slovenski demokratski mladini (SDM). Ker si želijo, da ta ne bi le polovično opravljal svojega dela, so se odločili, da mu podarijo pižamo z motivom Homerja Simpsona, glavnega lika priljubljene animirane televizijske nanizanke Simpsonovi.

Oprava ministra Danijela Bešiča Loredana na zadnji novinarski konferenci po mnenju SDM zelo dobro odraža situacijo v slovenskem zdravstvu – tako na Ministrstvu za zdravje kot na vladi sladko spijo. “Da minister v prihodnje ne bo z oblačili le polovično odražal svojega dela, smo se v SDM odločili, da mu podarimo tako zgornji kot spodnji del pižame,” so ob tem sporočili.

Razpad slovenskega zdravstva je realnost
Kot poudarjajo, razpad slovenskega zdravstva nikakor ni le nočna mora, ampak realnost. Potem ko je opozicijska SDS najavila interpelacijo celotne vlade, tudi na račun neznosnih razmer v zdravstvu, je minister za zdravje, ki je tudi podpredsednik vlade, komentiral, da je ta interpelacija po presoji vlade, koalicije in Gibanja Svoboda popolnoma nepotrebna.

Minister Loredan je na eni izmed tiskovnih konferenc presenetil z nenavadno opravo.

Stranke aktualne koalicije so sicer pred volitvami obljubljale, da bo mogoče v roku 30 dni priti do specialista, da bodo čakalne vrste krajše. Kot lahko vidimo, je situacija povsem obratna, saj so čakalne vrste daljše. Še posebej žalostno pa je, da je ogromno Slovenk in Slovencev, ki leta 2023 sploh ne more priti do svojega osebnega zdravnika. Omenjeno bedo so dodobra sicer razgalili prizori čakajočih pred ljubljanskim zdravstvenim domom, ki so se nadejali, da bodo prišli do osebnega zdravnika.

Navkljub obljubam, da bomo imeli že do konca prejšnjega leta prenovljen in bolj učinkovit zdravstveni sistem, pa lahko vidimo, da temu ni bilo tako. Ker je pomemben korak k temu tudi zajezitev lovk požrešnim dobaviteljev medicinske opreme, je marsikoga razočaralo, ko je bila sprejeta odločitev, da se ukine Urad za centralno cenovno evidenco medicinskih pripomočkov in medicinske opreme, ki je skrbel za to, da ne bi bile cene pri nas višje kot drugod po Evropi.

Sara Kovač