Zdravnik Muževič: Mediji o zdravnikih objavljajo odkrito manipulativne novice!

Datum:

“To, kar bi rad povedal, je, da gre za odločitev vladne politike, kaj želi doseči. Ker na takšen način pospešeno prihaja do razgradnje javnega zdravstvenega sistema. Če je to v interesu politike, je to pač legitimna odločitev. In če državljani podpirajo razpadanje javnega zdravstva, je to treba vzeti na znanje,” pravi zdravnik Igor Muževič. 

Predsednik sindikata zdravnikov družinske medicine, mag. Igor Muževič, se je odzval na množične medijske in vladne napade na zdravnike med njihovo stavko. Spomnimo, da so že leta 2021 v prorežimski Mladini, ki se ponaša z nečastnim napajanjem z denarjem od prodaje žilnih opornic, napadli zdravnike z neokusno karikaturo. Gre za upodobitev zdravnika kot žabe s pripisom “ZDRAVNIKI DVOŽIVKE”, kar je skrajno žaljivo in namiguje, da so zdravniki pokvarjeni, čeprav je v resnici problem dobaviteljska mafija. Muževič pa se tokrat odzove na zapis portala Siol: “Siol se kljub temu neverjetno enostavno dosegljivemu podatku odloči uporabiti podatek iz leta 2021, ko so zdravniki res služili visoke zneske zaradi covidnih dodatkov.”

Portal Siol z manipulacijami nad zdravnike
“To so tisti zakonsko obvezno predpisani dodatki na podlagi zakona, ki mu Fides že kakšnih 10 let ostro nasprotuje, toda vlada in drugi sindikati pravijo, da bo ta zakon ostal, pa če propade svet.” Kot je še opozoril, si je novičarski portal privoščil novo manipulacijo. Avtor prispevka z naslovom Podatki, ki bi jih zdravniki najraje zamolčali ugotavlja, da imajo slovenski zdravniki 2,4- do 2,5-kratnik slovenske povprečne plače. Muževič izpostavlja, da omenjeni portal podatke objavi kljub temu, da se v medijih dnevno pojavlja uradna povprečna plača zdravnikov, ki znaša 4.834 evrov bruto z vsemi nadurami, dežurstvi, pripravljenostmi in dodatki vred.

Kot poudarja, lahko iz uradnih podatkov vidimo, da je povprečna bruto plača v Sloveniji 2.427 evrov. Vsak državljan lahko hitro opravi preprosto računsko operacijo in ugotovi, da je resnično današnje razmerje med plačami 2:1. Prav tako se mu zdi nenavadno, da Siol ni objavil podatkov iz leta 2000, ko je bilo razmerje med zdravniško povprečno plačo in povprečno plačo v Sloveniji 2,9:1, če že objavlja podatke izven današnjega konteksta. Siolov manipulativni prispevek je tukaj. Muževičev komentar pa tukaj.

Vladna politika pospešeno razgrajuje javno zdravstvo
Muževič je za naš medij svoj komentar dopolnil: “Glede napadov vlade in medijev na vlado v času stavke nimam komentarja. To, kar bi rad povedal, je, da gre za odločitev vladne politike o tem, kaj želi doseči. Na takšen način namreč pospešeno prihaja do razgradnje javnega zdravstvenega sistema. Če je to v interesu politike, je to pač legitimna odločitev. In če državljani podpirajo razpadanje javnega zdravstva, je to treba vzeti na znanje. Kaj drugega težko rečem,” je odkrit Muževič. V nadaljevanju spomni, da se v medijih sicer vsakodnevno pojavljajo novice, ki so bodisi neresnične bodisi polresnične bodisi odkrito manipulativne.

“Cel kup” znanih, dokumentiranih javnih podatkov mediji ne objavijo!
Obenem pa “cel kup” znanih, dokumentiranih javnih podatkov mediji ne objavijo. Zakaj se to dogaja, je Muževiču tako rekoč popolnoma vseeno, ker je za ljudi nenazadnje pomembno zgolj to, ali bodo imeli delujoče javno zdravstvo ali ne. Muževiču je vseeno, ali obstajajo kakšne zarote ali ne in ali so v ozadju napadov na zdravnike koristi zdravstvenih monopolov. Seveda pa ima od trenutne situacije marsikdo koristi. V končni fazi so zdravniki na nek način za marsikoga nepogrešljivi, delujejo pa tudi države brez zdravstvenega sistema, kar ima tragične posledice za ljudi.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

SD v dolgovih, nekdanji glavni tajnik pa še vedno “aktiven”

Socialni demokrati (SD) naj bi imeli za 1,5 milijona...

Jelko Kacin: Ukrajina ne bo padla!

Natanko pred dvema letoma, 24. 2. 2022, je Vladimir Putin izvedel...

Francija usposobila 10.000 ukrajinskih vojakov

Francija je od začetka ruske invazije na Ukrajino usposobila...

Vlada odkrito sponzorira Hamasove pomagače

Z besedami, ki jih je Robert Golob izgovoril ob...