Združenja nedemokratičnih protifašistov in borcev za vrednote NOB Primorske nadaljujejo s perfidnim nasiljem: S peticijo bi ukinili Možinove Pričevalce na RTV Slovenija!

Jože Možina (Foto: posnetek zaslona)

Na spletu je skoraj leto dni potem, ko je dr. Jože Možina v oddaji Pričevalci gostil zgodovinarja dr. Jožeta Dežmana, s katerim sta spregovorila o povojnih pobojih, zaokrožila peticija, ki so jo pripravila “Združenja protifašistov in borcev za vrednote NOB Primorske” z namenom, da se oddaja na RTV Slovenija “nemudoma ukine, saj s svojo vsebino zastruplja sožitje med ljudmi”.

“Pozivamo vas, da po dolgih letih sistematičnega potvarjanja zgodovine ukinete oddajo Pričevalci, katere edini namen je blatenje slovenskega narodnoosvobodilnega boja,” so zapisali pobudniki peticije, ki jo je v času pisanja tega članka podpisalo 623 podpornikov.

Pobudniki peticije si niso ravno najbolj na jasnem, kaj želijo. Po eni strani Možino obtožujejo diletantstva, po drugi strani želijo, da sta novinarstvo in zgodovina prepuščena stroki. Dejstvo, da je sam Možina doktor zgodovine, jih ali ne gane ali ne zanima.

Celotno besedilo se namreč prebira kot obupan poziv žrtev ideološkega spiranja možganov, ki so še vedno prepričane, da je kakršenkoli odmik od komunistične partijske linije herezija.

https://twitter.com/marjanritonja/status/1131284692504911872

Resnica jih moti, zato jih motijo tudi pričevanja pričevalcev v oddaji Možine. Pričevalci so po njihovem mnenju “najboljši, prav šolski primer tega, kakšna oddaja ne sme biti. Pogovor urednika Možine z zgodovinarjem Dežmanom, v katerem je mrgolelo pošastnih neresnic o narodnoosvobodilnem boju, je najboljši dokaz o tem, kam pes taco moli”, so zapisali v združenjih protifašistov in borcev za vrednote NOB.

“Odgovori vaših urednikov in posebej generalnega direktorja RTV na upravičeno razburjene kritike te oddaje so, ko je zmanjkalo vsebinskih argumentov, izzveneli v slogu Poncija Pilata, ki si je svoj čas tudi umil roke,” so še komentirali odziv javne televizije na lanskoletne zahteve po ukinitvi oddaje, ki jih je vodil predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB Tit Turnšek in v katerih je sodeloval tudi osramočeni plagiator Boris Kobal.

Če so uredniki in direktor RTV Slovenija Igor Kadunc v vlogi Pilata in je Možina s svojimi Pričevalci tisti, ki ga preganjajo, kaj to pove o njegovih preganjalcih, ki zase zahtevajo vlogo izbranega ljudstva, ki se je zapisalo v zgodovino z vzkliki “Križan naj bo!” in “Njegova kri na nas in na naše otroke!”? Dovolj zgovorno je tudi dejstvo, da je Pilat dal Kristusa križati, na zahtevo zbranih Judov pa je izpustil zelota in morilca Barabo. Pobudniki peticije so se tako sami postavili v vlogo drhali, ki je na smrt obsodila nedolžnega, medtem ko je osvobodila morilca.

“Urednikovanje je resno novinarsko delo, ki ne dopušča ekvidistance glede temeljnih zgodovinskih dejstev. Temeljno izhodišče vsake razprave o drugi svetovni vojni na Slovenskem je lahko le to, da so nemški, italijanski in madžarski okupatorji razkosali našo deželo in obsodili naš narod na nacionalno smrt. Rodoljubi so se jim uprli, kolaboracionisti pa so sodelovali z okupatorjem proti lastnemu narodu,” so zapisali v peticiji.

Kakor je jasno, pobudnikom peticije ne gre za zgodovinsko resnico, temveč zgolj in samo za ohranjanje komunistične resnice. Sklicevanja na zgodovinsko stroko tako ostanejo zgolj prazne besede. “Ob tem neizpodbitnem dejstvu so seveda še številna druga in tudi barve niso vselej le črne in bele. Vmes je tudi veliko sive. Dokončno podobo tega lahko poda le zgodovinska stroka in prav je, da slednjič prepustimo zgodovinske sodbe zgodovinarjem. Vendar temeljno zgodovinsko dejstvo ostaja!”

Kako lahko zgodovinsko sodbo prepustimo zgodovinarjem, ko pa so po njihovih lastnih trditvah določene stvari prerasle v dogme, o katerih ni dovoljen niti kanec dvoma?

Ivan Šokić

 • soc

  ZZZB in druge hčerinske organizacije ZKS… Natanko istim ljudem, ki so navdušeno razlagali urbi et orbi o narodni zavednosti svojih partizanskih dedov, ta pojem dandanašnji neznosno smrdi in ga pripisujejo “skrajni, fašistoidni desnici”.

  Ljudje božji, slovenceljski bebčki, kako lahko vse to gledate, požrete in mirno podprete? So s tem, da so skoraj vse ponosne in razgledane Slovence takoj po vojni poklali ali pregnali, nepovratno uničili slovenski genetski zapis? Ali pa smo res od pamtiveka zgolj za hlevarje sosedom?

 • opazovalec

  Se pridružujem peticiji, Tega Možino bi že zdavnaj zaradi neprofesionalnosti morali odstraniti iz javne TV. propagando lahko širi recimo na tem propagandnem kanalu.

  • šrauf

   Mi lahko prosim poveš en primer njegove neprofesionalnosti.

   • JANEZ GUS

    Budalo ne more,ker lapa na pamet.Tako kot vsi iz črednega nagona.

   • opazovalec

    Za začetek, film Domovina in država.

 • JANEZ GUS

  Začnimo podpisovat peticijo za vkinitef fašistične organizacije ZZB,Edino ta organizacija deli slovenski narod,in je bilatudi proti osamosvojitvi Slovenije z vele izdajalcem Kučanom na čelu.

 • JANEZ GUS

  Levi fašisti imajo že cev mesec orgije.Temu ne pravimo šmarnice,ampak izkrivljanje zgodovine z Šarcem na čelu.Samo tudi to jih ne bo rešilo Matilde.Včeraj se je stegnil en tak kadaver Bulc.

  • von Rhein

   Primerjaj kdaj se stegujejo banditi,ki so imeli celo življenje nadstandardne usluge;seveda na račun tistih,ki umirajo 10 do 15 let prej.Delavci v tovarnah s strupenim zrakom,v vročini železarn in še drugih težkih pogojih dela.

   • JANEZ GUS

    Po eni strani je dobro,da jih sv. Peter tako dolgo drži na čakanju.Da ima golazen čas za razmišljat koliko svinjari in krivic je napravil v svojem bednem lajfu.

    • Dada

     Sv. Peter kljuće nosi, on ni stražar.

   • rabbit

    Včeraj se je stegnil Bulc pri 93 letih.

  • Dada

   Šmarnice, ja to bo to. Mešanje zraka zelo dobro dene, ampak tistim s prazno glavo. Pa ne ti Janez, no. A ti si veren ??

 • dež

  Čista klasika pri levičarjih. Namesto, da bi predstavili nasprotna dejstva, če menijo da kakšna trditev/izpoved ne odraža resnice, bi oni ukinili serijo.

 • Black_Raven

  jaz sem za peticijo da se ukine komplet RTV Slovenija prokleta golazen izrojena…

 • Liberalec

  Dokler bo narod slep in gluh, ter iskal pot najlažjega odpora (korupcija, nedelo, lezenje v rit,….), bodo tudi zločinske organizacije (KP, JLA, NOB,….) lahko dvigale glavo in prirejale resnico.

 • Stric iz ozadja

  Glede na “uspeh” ostalih peticij na tej strani je zadeva itak brezpredmetna.

 • Van Der Waals

  IZVEN SODNO POBITIH S STRANI PROTIFŠISTOV(KOMUNISTOV) JE DEL POMEMBNE ZGODOVINE!!! RESNICA BOLI RDEČE!!!

 • alojz

  Resnica? 50 let smo jo skrivali. Sedaj je pa ušla in nikoli več jo ne bomo spravili nazaj v flaško, zamašili in pokopali.

 • sveta preproščina

  Seveda, resnica je, da so belogardisti, domobranci skupaj z zavezniki premagali nacifašiste. S tem, ko so jemali hrano, obutev orožje in strelivo od Nemcev, so jih tako slabili :):):)
  Prihodnje leto bo v Normandijo povabljena delegacija beloušk -klenih slovenskih domoljupov.

  • JANEZ GUS

   Tolovaji so se povabili sami,ker med demokratične narode zločinci ne spadajo.

   • šrauf

    Kohl takrat v vlogi zunanjega ministra ,si je to štel kot svoj največji diplomatski dosežek,ko je zrihtal vstopnice pravljičarjem….

    • JANEZ GUS

     Tam pa revčki niso vedeli povedat,zakaj so prišli.

  • šrauf

   Preprost komentar tega tov. od 12.39min ,lepo prosim…..

 • JANEZ GUS

  Najbolj se rdeča golazen,kao borci NOB-Čeprav ne vem,kaj ta kratica sploh pomeni-bojijo konkretnega soočenja aergumentov in od daleč še naprej bevskajo ti cucki pleničarski laži.

 • antimur

  Kurbe razpadajoče borčevske, naj nas gredo raje braniti na mejo pred muslimansko bando, saj imajo vseskozi v svojih ogabnih gobcih, kako so nas osvobodili, če ne bi bilo njih, bi baje ne govorili več slovensko. Zdaj, ko se gre zares, pa edino kar počnejo, želijo skriti svoja zločinska dejanja proti Slovencem. Ne igrajte se več, ker vas imamo polni qurac z vašo levofašistično vlado in zločincem Kučanom na čelu.
  P.S.: Pa še to, ne mahajte več z rdečo zvezdo, ker vam jo bomo zabili v vaše zločinske in antislovenske betice.

  • JANEZ GUS

   Si nor.Da se bo narod branil še pred to golaznijo.Si že pozabil,kaj so počenjali.

  • sveta preproščina

   Bla, bla, bla, anonimni junaček. Tipična belouška – pogumen na gobcu, z dejanji pa v plenicah – inkontinenčnih, jasno.

   • xtc

    kaj je rdeči pos**,heroji,ko ste zagledali Nemce eden po drugem kot kobilice,jajca imate samo takrat ko se znašate nad golorokimi in ko vas je vsaj 30 na enega kos Šipci.

    • sveta preproščina

     Šipce imate bolj vi v čislih. Še posebej – na prištinski univerzi. Vidiš, to je vaš resen problem – katolibani ste nazadnjaki, rojeni luzerji. Ni šanse, da še kdaj zmagate. ;)

     • xtc

      Šipci ustrezajo čisto vaši levi definiciji,ko je eden prpa,ko sta dva sta pod mukla,ko pa je grupa so pa močni kot vi.
      Saj smo že-kje imaste znagovito Yugo in Titeka,že 91 ste bili čisto pos ***in bežali na Jug in se kot potepeni cucki privlekli nazaj,zaradi SLO levakov očitno boste vajo zopet ponavljali.

     • sveta preproščina

      ah, zeh, zeh… Naslednji, prosim … Se bo treba bolj potruditi.

     • xtc

      Ja res ste dolgočasni z vašimi lažnivimmi ponaretimi NOB pravljicami.

     • šrauf

      Vi jih imate tako v čislih, da jim je Fajonka zrihtala brez vizumski režim v EU. V zameno vam pa v Velenju pomagajo malikovati par ton brona….

   • branči

    in kje si bil ti? pred tipkovnico in nabijal “dejmo naši”! pogumen na gobcu iz zadnje vrste v revoluciji, ki ni nikoli uspela!

  • branči

   najstareši borec, ki je šel v NOB z desetimi leti ima danes 89 let! vse, kar se danes napenja in repenči so potomci-ali tudi ne, ki so zavohali denar za nič dela! da ta rdeča golazen vegetira na tekovinah revoluce, ste krivi vi in samo vi, ki volite to gnojnico! p.s. ne mislim tebe!

 • xtc

  Treba je ukiniti ZZB-Zvezo Zbljenih Bolnikov in še nekaj podobnih hujskaških levo ektremističnioh združenj,ki lažejo in potvarjajo zgodovino in govorijo o nekih “epskih” bitkak,ki jih ni nikoli bilo le kakšna zaseda in nato večen beg pred Nemci in še kom-heroji so postali po 8 maju 45,pa še to ne za dolgo saj so morali pos*** in poscani se pod MARŠ komando zgubiti iz Trsta,Rezije,Benečije,Koroške ,avstrijskega dela Štajerske kot potepuški cucki-ja pravi “heroji”-bega.

 • Ryuk

  Potemtakem bi bilo treba ukiniti še mladino, saj so tam zastopani izključno komunistični pogledi na drugo svetovno vojno. Isti vatli pa to.

  • JANEZ GUS

   Ukinit je treba tudi Studijo City,ker je to na nacionalki in je izrazito rdečuharska oddaja.SkratkaRTV je treba poglihat v nulo z vso bando 571 in potem začeti z RAZISKOVALNIMI NOVINARJI,pa magari s tujci in ne več kot 300 zaposlenimi.

   • branči

    ukiniti samo obvezno naročnino, pa naj imajo kar hočejo za svoj denar in denar podrepnikov, ki jih podpira!

    • JANEZ GUS

     To korito rdeča govna ne bodo spustili iz rok.Zahtevajo povišanje.

   • Dada

    Največji rdečuharji so v SDS. Janša, Gorenak, Zinrajh. Slednji se je premislil in zapustil SDS. Razlog je javno objavil. Strinjam se t njegovim razlogom.

    • JANEZ GUS

     Največji bedak je tisti ki še vedno vstraja v neumnostih,npr. ti.

     • Dada

      Samo ogledalo ti nastavim, pa se vidiš v vsej tvoji lepoti, ha,ha. Dobro se poglej v ogledalo, mogoče kaj spregledaš…….

     • šrauf

      No tršica Dada ,ali bo kaj z razlago razlike med domobranci in belo gardo?

    • rabbit

     Za službico svoje babe je dal glas Arsenoviću in podžupanji iz SD pa še vedno ni bilo dovolj. Haha a bo službica za babo.

 • palačinka

  ..ja kdo bo pa gledal tisto dolgočasno glodanje kosti,ko možini zmanjka besed,ako “pričevalec/ka” reče,da partizani nikomur niso hoteli nič slabega in,da so za hrano prosili…

 • totex39

  Z peticijo ukiniti tudi organizacijo NOB, ZZB in še polno takih bedarij, ki jih vsako leto proslavljajo vsak mesec in še RTV vse to prenaša, da jih ni sram.

  • JANEZ GUS

   In to tista Uravnotežena javna rtvs,ki jo moramo OBVEZNO vsi plačevati.

   • totex39

    Sedaj jo imajo še namen povišati, ker si barabe hočejo deliti višje plače, namesto, da bi jih zmanjšali na 200 zaposlenih, bilo bi jih dovolj za tako krivo propagando, ki jo vodijo.

 • Dada

  Seveda se ve kdo deli Slovence in kdo bi politično razdelil Slovenijo. To je SDS. Niti pomisliti ni treba, vse je takoj na dlani.
  Možina. Večkrat sem ga kritizirala, ker je naklonjen beli gardi, domobrancem ter ljudem, ki so jih podoirali in potem pobegnili . Meni je škoda denarja obiskati stare ženičke v Argentini in Avstraliji, ker jih Možina vpraša, “Kako ste uspeli tako visoko starost dočakati”. Toliko denarja za ekipo, potovanja….Tudi neobjektivno intervjuja, povsem se vidi naklonjenost določeni strani. SAMO TO. NAJ snema, Možina,
  NAJ piše Možina, resnica ni črno bela, vemo pa, da je naklonjen SDS.

  • xtc

   Slovence deli komunizem ,z Kučanom na čelu.
   Naj gredo vsi ti oboževalci SFRJ in Titeka in njegove ropotije v Srbijo ,Bosno ali kam že samo Slovencem naj dajo mir.

   • Dada

    Poijdi si ti titeka slaviti, pojdi ti v Beograd, pa domov si ga pelji. Očitno zi ne gre iz glave.
    Kučan je del zgodovine >Slovenije in pomemben človek v tej zgodovini. LJUDJE so ga dvakrat iizvolili, in je PRVI predsednik Republike Slovenije. Ta bejli nimate protikandidata. NAJ gre Janša kandidirat, pa boste videli, ha,ha,ha

    • xtc

     Kučan v nobeni pravni državi sploh kandidiral nebi,ker bi bil v arestu zaradi svojih anti osamosvojitvenih izjav,samo bebavi Slovenci so zmožni take diotskosti,nobeden narod nebi izvolil za predsednika države človeka,ki je jasno in z izdajami naprotoval naszanku države,v kateri je nato kandidiral.

  • JANEZ GUS

   Nič ti pa ni nerodho ob prenosu komunističnih laži,v katere vključujejo celo otroke,sodniki se slikajo z rdečo zvezdo,nosijo komunistične parole……Tebe boli samo zamolčana resnica.Marš izmeček čefurski.Bluzi ti to svojim pankartom.

   • Dada

    ZMAGOVALCI SLAVIJO. Pika. Cel svet slavi, da je bil Hitler premagan, zakaj ne bi bila Slovenija tudi ponosna.
    Naj SDS slavi da so domobranci in bela garda izgubili, pa bodo tudi slavja…..
    Vsak svoje slavi….

    • if

     Komunist kominternovec gosti nacista na Rdečem trgu v Moskvi, 1. maja 1941, 24 dni potem, koje komunstični zaveznik nacist napadel Slovenijo.
     https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8

     • Dada

      Ja, IN ???
      Hitler jih je največ fasal od Stalina.

     • if

      Naveza komunist-nacist je napadala Evropo od 1.9.1939, 6. aprila 1941 je napadla tudi Slovenijo.

     • xtc

      Narobe-največ od zime tam.
      Če te nebi bilo bi Rusi danes živeli samo na kamčatki,če jih nebi Japi še od tam spodil.

    • branči

     večina zjutraj vstane in gre služit svoj kruh, kaj več jim ta oblast ne omogoča. taki kot ti pa zjutraj vstanejo in razmišljajo katero procesijo rdečih maškar bodo obiskali!

    • JANEZ GUS

     Ti le duhoviči,samo ne vem komu,.

    • macon

     Zmagovalci slavijo, samo ni nujno, da tudi množično koljejo.

  • Anton

   Škoda je mladga fanta rezat..

 • if

  RS, Državni svet, Zbornik Žrtve vojne in revolucije, povzetek s strani 4.
  Komunisti so namerni, neposredni povzročitelji in glavni krivci državljanske vojne, nujnega pogoja komunistične revolucije.

  Ob koncu vojne in hkrati državljanske vojne v obliki vsiljene revolucije, komunisti uzurpirajo oblast, revolucijo institucionalizirajo, jo stopnjujejo, na tej osnovi utemeljujejo zunajsodni pomor bivših domobrancev, v osemdeseta leta 20. stoletja poudarjajo trajanje revolucije kot nedokončano delo.

  Kriminalistično policijska preiskava (1994-2004) o »povojnih pobojih« daokzuje, da je likvidacije organizirala in kontrolirala slovenska Ozna ob asistenci slovenskega Knoja.

  1. maj 1941, 24 dni po napadu komunističnega kominternovskega zaveznika nacista na Slovenijo in le 4 dni po 27. aprilu 1941, ko je kominternovec Kardelj tvoril PIF v LJ, je komunist kominternovec gostil nacista v središču Moskve.
  https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8

  13. maj 1941, kominternovec Tito kominternovcu Stalinu: “Odzvali se bomo v slučaju, če boste napadeni.”

  • Dada

   Ta bejli morajo upravičit ure sedenja v parlamentu. Itak še niso nič pametnega skupaj spravili…

   • JANEZ GUS

    Pred rdečimi norci še Bogovi obneme.

    • Dada

     Ja, res je . Vse je nemo, tiho, samo kdaj se vidi strela, sliši grom, veter. Vse ostalo je domišljija- Tako se vprašamo, kdo je videl, srečal boga, Bogove, zadnjih tisoć let. Arheologija, znanost še ni njičesar našlla, nič od bogov. Vse je v glavi….

     • JANEZ GUS

      Našega krščanskega srečujemo že 2000l,samo začutit ga moraš vaš rdeči pa je po 70 l klavrno končav,ker je bil zgrajen na laži,zločinu,prevari.Tako je to vidiš.pa naš bo še nadaljnih 2000l,nič se ne boj.

     • rabbit

      Pa še brez noge je šel na oni svet.

 • if
 • Dada

  Seveda se ve kdo deli Slovence in kdo bi politično razdelil Slovenijo. To je SDS. Niti pomisliti ni treba, vse je takoj na dlani.
  Možina. Večkrat sem ga kritizirala, ker je naklonjen beli gardi, domobrancem ter ljudem, ki so jih podoirali in potem pobegnili . Meni je škoda denarja obiskati stare ženičke v Argentini in Avstraliji, ker jih Možina vpraša, “Kako ste uspeli tako visoko starost dočakati”. Toliko denarja za ekipo, potovanja….Tudi neobjektivno intervjuja, povsem se vidi naklonjenost določeni strani. SAMO TO. NAJ snema, Možina,
  NAJ piše Možina, resnica ni črno bela, vemo pa, da je naklonjen SDS.

  • branči

   in komu si ti naklonjena rdeča gnus?

   • Dada

    Ja tebi in podobnim , ker dobro , kulturno in izobraženo komuniciraš, ha,ha,ha

    • branči

     me veseli, samo tvoji komentarji trdijo nasprotno! od zgodovine živiji samo levičarji, ostalim še na misel ne pride, da bi pametovali od rdečih in belih! gre preveč časa za vsakodnevno preživetje ane rdeča gnus!

  • šrauf

   Daj mi prosim razloži razliko med belo gardo in domobranci.

   • Dada

    Kupi so domobranski priročnik……

   • JANEZ GUS

    Belo gardo so komunistični koloborantje uvozili oz, prinesli iz njihove bratske SZ.Domobranci pa je slovenski izraz za slovensko proti komunistične borce.

    • šrauf

     Janez ,saj to jaz vem ,samo sem naivno mislil,da bo Dada sprducerala kaj bolj inteligentnega….Samo je pa nehote priznala,da so se naši revolucionarni krvosesi držali priročnika Vse bolševistične partije kot pijanec plota. Zato tudi vse njihovo izrasoslovje: partizan, komisar,bela garda…

     • JANEZ GUS

      Saj ne more bit drugače,glede njenih perverznih člankov-comentov.Kot bi jih bral l50 v cajtngu Še pomnite tovariši.

  • rubec

   Daj se opica spelji s tega portala. Razen mene te noben ne bere. Ke bula.

  • macon

   Enotnost je po tvojem kimanje levemu režimu, ki lahko karkoli počne, kar je na oblasti, kritika in opozorila so pa “razdvajanje”. Vi bi radi mrtvaško idilo leta 1955. “Spontano skandiranje” pomembnim tovarišem.

   Ampak v paru je vedno beda večine slehernikov, vaša idila bo sproducirala samo to.

 • if

  Za morijo so odgovorni tudi pripadniki Prešernove brigade, oziroma del brigade, ki je bil v sestavi KNOJ-a (KNOJ – Korpus narodne obrambe Jugoslavije).

 • if

  Vodstvo OZNE po 09.maju 1945:
  načelnik Ivan Maček – Matija
  namestnik Mitja Maležič – Ciril
  pomočnik načelnika Mitja Ribičič – Ciril
  pomočnik načelnika Vladimir Svetina – Ivo
  pomočnik načelnika Niko Šilih – Nikič
  tajnica Vida Kulovec.

 • šrauf

  Zveza norcev pravi:”…..prepustimo zgodovinske sodbe zgodovinarjem. Vendar temeljno zgodovinsko dejstvo ostaja!”
  Dejstva pa so:

  -komunisti so zlorabili narodno osvobodilni boj za revolucijo v pogojih tuje okupacije.

  -vsako obliko odpora proti okupatorju,ki ni bila izrecno pod kontrolo Partije, so proglasili za profašistično.
  -njihova strategija odpora se ni ozirala ne na narodove človeške še manj pa na materiialne žrtve, ampak je bilo VSE podrejeno interesom komunistične revolucije.

  -vse to je povzročilo organizirano protirevolucijo,z bolj ali manjšim blagoslovom okupatorja, kar je bil tudi namen Partije.
  -Partija sproži državljansko vojno, ker le v teh pogojih počisti s svojimi vsakršnjimi nasprotniki in s tem ustvari pogoje za svojo polstoletno absolutno diktaturo.

  Zaradi zgoraj naštetih dejstev so partizani pobili več:
  -Slovencov kot okupatorjev
  -civilistov kot oborožencev
  -po vojni kot pa v vojni…

  • JANEZ GUS

   Ta razlaga je dovolj ZA PAMETNE,ZA NORCE PA OČITNO NE.Za njih je isto,kot bi govoril steni.

   • šrauf

    Vem ,da je to isto kot kidanje snega…..prazno delo,ampak kljub temu….

    • Nata

     Kljub temu je potrebno znova in znova napisati.

  • Dada

   Narodne osvobodilnega boja niso mogli zlorabit, ker so se edini borili za osvoboditev. Vaši domobranci, belogardisti so se borili za Italijane in Nemce. Torej zloraba pomeni, da si nekoga zlorabil…… koga ali kaj. Pojma ne moreš zlorabit….

   • JANEZ GUS

    Domobranci so se borili proti zlu komunizmu .Danes šele vidimo vso njihovo preroško dejanje.Danes s te prspektive se vidi vso zlo razsežnost komunizma.Še enkrat hvala vam hrabri slovenski fantje.Vaša žrtev ni bila zaman.Maščevali vas bomo.

    • Dada

     Smo videli preroštvo, samo njihov prerok je med 2. svet. lovilo pol sveta, dokler se ni sam skuril… Zelo so bili tudi daljnovidni. Dejali so nekoč nas bosta SDS in Janez Gus zagovarjala. IN glej, res se je zgodilo. Prav imaš.

     • JANEZ GUS

      In da neka dada l2019 ponavlja pravljice ,ki so jo naučile partizanske učiteljice.

     • Dada

      Ha,ha,ha. Ljuba duša, Janez, pa ti govoriš meni o prerokih, o cerkvenih praznikih. Sak već, da boga ni, vera pa je opij za množice. Nimam nič proti vernikom, a tu se pojavljate tisti, ki v resnicii niste pravi kristjani. Pravi kristjani ne sovražijo, ne pljuvajo po drugih, ne zmerjajo druge… O tem je tudi sedanji Pašež govoril……

     • šrauf

      No tršica Dada ,ali bo kaj z razlago razlike med domobranci in belo gardo? PLIS?

     • macon

      Ne, ne, pravi kristjani nastavijo še drugo lice in trenutek preden jih komunist ustreli, potem ko jim je vse pobral, ga z blagim nasmeškom blagoslovijo. Važno je namreč , da se morilec po umoru dobro počuti, da nima kakih travm po dejanju.

    • macon

     Ja, sam oso imeli legitimnost samo pri okupatorjih, medtem, ko jo je imela poljska Armia Kraiowa pri angloameričanih. Komunisti so jih preganjali, ampak so bili odporniki proti okupatorjem.

     V tem smislu so imeli četniki več legitimnosti, ker so se prvi borili z okupatorji in celo vojno z ustaši. Na koncu je kralj ukazal, da se podredijo partizanom, ko so se par let šli pasivno držo proti okupatorju oziroma kolaboracijo proti partizanom.

   • šrauf

    Mal si breberi sklepe zadnje predvojne partijske konference v Zagrebu, Kardeljevo korospodenco…..a v takoimenovani OF so bili komunisti edini…..zopet nekaj novega….dajte se že enkrat zment….

    Zlorabljena da-da press

   • macon

    Prakso so zlorabili. Recimo, kak je bil smisel dražgoške bitke iz vidika NOB? Nobene, naciji so posledično uničili gorenjsko partizanstvo za dve leti, pozicijski boj 200 partizanov z malo streliva proti 2-3000 Nemcem s topovi je iz vojaškega vidika norost, ki si je zaslužila samo ustrelitev bebca, ki jo je sprožil.

    Zdaj pa iz vidika revolucije: naciji so se znesli nad bogato farško vasjo, revolucionarjem civilne žrtve niso bile pomembne temveč zasejana zmeda in strah, si naš ali proti nam razdelitev ljudi.

 • rubec

  Kdaj bomo ukinili Djurota? Kdaj bomo ukinili njegovo nosato hći? Kdaj bomo ukinili Rebeko Dormeo? Kdaj bomo ukinili Opice plešejo? Kdaj bomo ukinili Master junce? Kdaj bomo ukinili Master otroške junce? Kdaj bomo ukinili Kmetijo? Kdaj bodo moja stara mati dobili penzijo?

 • Anton

  Združenje nedemokratičnih protifašistov in borcev za vrednote NOB Primorske

  haha zblojenost, ni ne repa ne glave, očitno jih daje paranoidna shizofrenija. Mi lahko kdo našteje vrednote teh zblojenih boljševikov? Kako pa je kaj z bitkami, al ste se bolj ali manj ukvarjali z domačim prebivalstvom.Sicer pa razmerje žrtev na strani agresorja(nemci in italijani) na eni strani ter žrtev med domačim prebivalstvom pove vse o vaših vrednotah. A kaj ko je po vaše očitno skoraj 100 tisoč bilo izdajalcev, med njii tudi nosenčnice, onemogli ostareli, umsko blani ljudje, invalidi. NI kaj!

  sarkazem press

 • if

  Julij 1940, Kominterna svojim KP po Evropi: “Sprejemajte naciste prijateljsko, bojkotirajte odporniška gibanja.”
  Končnica marca 1941, komunsti v BG protestirajo v korist dveh nacističnih izpostav v Beogradu, ki so ju napadli demonstranti zoper pristop KJU k Trojemu paktu.

 • Ph4nt0m

  Prva stvar ki jo mora naredit desnica, ko pride na oblast, je sprememba zakonodaje o medijskih storitvah. Ukinitev RTV prispevka in uvrstiti Pro Plus kanale v ločen paket, pa da se vidi kako bodo preživeli na trgu.

  • Stric iz ozadja

   Ha, kaj pa ostali, ki na ta nacin sluzijo (planet tv, sporttv, sportklub, …). Saj ni Pro Plus edini.

   • Ph4nt0m

    Napisal sem “sprememba zakonodaje o medijskih storitvah” – implicitno to pomeni za vse, podal sem samo dva primera…

 • MižekFiga

  Post “dada” = FAKE. “Pričevalci” nimajo veze z SDS. Pričevalci pričajo svoja doživetja. Možina in njegovi ta pričevanja samo snemajo in nam predvajajo.
  Kaj pa ti nakladaš ???? FUJ !!!

  • palačinka

   …večina omenjenih pričevalcev je v času pričevanja bila starih 80 let,redki več,kar pomeni,da so, večinoma, bili v času vojne otroci….njihovi spomini pa se ,spet v večji meri,nanašajo na pripovedovanja staršev ali ostalih starejših,ki so bili ,spet večina ,pri tabelih,po vojni pobeglih v argentino ali v kakšno drugo državo južne amerike,ki je sprejemala naciste in njihove oprode….zatorej je ta pričevalska resnica lahko hudo varljiva……se pa vprašam,kaj bi možina delal,če bi pred kamero ne vabil teh nesrečnih potomcev prej omenjenih….naj kdaj obudi spomin kakega partizanskega otroka,ki so mu starše pobili nemci in njihovi lizači škornjev

 • milanček

  ja, očitno debilni pri ZB, izivajo da se bo narod dejansko uprl, popizdil in jih po kratkem postopku deportiral tam kjer jim je mesto! idiot, pa še 100X napišem idiot ZB, turenšek, bi moral biti že vrsto let na zaprtem odd. psihiatrije! Člani ZB, a vas ni sram, da imate takega idiota za predsednika?

 • palačinka

  … :-)

 • Olga101

  Resnica tovariše boli! Sami nimajo kaj povedati, pa je treba onemogočiti, da bi govorile žrtve o svojem nepopisnemu trpljenju, ki so jim ga povzrocili razni Ribičiči, Bulci, Milke Planinc in ostala svojat (po Trčku), ki so za svoje zločine do smrti prejemali privilegije, namesto rešetk!???? Sramota!
  V zgodovino bodo tovariši zapisani kot zločinci, saj se nikoli niso distancirali od zločinov komunistične revolucije in obsodili genocida!

  Prav je, da je resnica prišla na dan! Še več takih oddaj! Če bodo tovariši dosegli prepoved, bo treba bojkotirati TV SLO in množično odpovedati plačevanje prisilne “naročnine”!

 • Butalecslovenski-Hun

  Ma kaj Mladina in Možina. RTV zakodirat. Kdor hoče naj gleda to sranje od oddaj.

 • Janez Kepic-Kern

  ZA ODDIH – A JE POMEMBNO.
  ZA ODDIH OD AKTUALNE POLITIKE.
  O
  SPORNI IDENTITETI JAVNE OSEBE
  T.I. MARŠAL TITO.
  IZ HR MEDIJEV – CITATNO.

  Ante Kunek: FRANC AMBROZ
  FRANC AMBROZ
  O porijeklu takozvanoga Tite,već
  odavno postoji sumnja da se pod
  imenom Josipa Broza, sakriva i
  prikriva,jedna druga osoba.Srpski
  pisac, Miroslav Todorović,prešle
  godine, napisao je knjigu sa
  naslovom HOHŠTAPLER u kojoj
  dokazuje sa činjenicama, da se je
  taj takozvani Tito, sakrivao, pod
  imenom Josipa Broza.
  Knjiga sa naslovom HOŠTAPLER,
  tiskana je i objavljena je prošle
  godine u Beogradu i tiskana je
  prošle godine u nakladi DUNJA,d.o.o. poduzeća u Bjelovaru, Hrvatska.
  U toj knjizi, pisac je opisao, Titov teror u Srbiji, koji je zatvarao i ubijao i
  srpske članove komunističke partije i Srbe, za koje je posumnjao i znao, da
  nisu poslušni i odani njemu Titi.
  Isti pisac u toj knjizi, nije opisao, POKOLJ, nad hrvatskim narodom, gdje su
  Koča Popović i Kosta Nadj, sa njihovim ”partizanima” iz Srbije, zajedno sa
  Simom Dubajićem i njegovim ”partizanima”, preobučenim četnicima, poslije
  rata 1945.godine, sa naredjenjem takozvanoga Tite, pobili preko 300.000
  Hrvata, pobivši i 601,hrvatskog katoličkog svećenika, sa zatvaranjem i
  mučenjem,hrvatskog Blaženika, Kardinala, Alojzija Stepinca.Srpski četnici, ubili
  su 43, hrvatska katolička svećenika.
  Pisac ne opisuje, ubijanje,hrvatskih intelektualaca, ljevičara, DOMOLJUBA, sa
  podvaljenim bijegom iz Kerestinca, sa znanjem i naredjenjem takozvanoga
  Tite, da bi poslije njihove pogibije, taj Tito, iz Srbije u Hrvatsku poslao,
  Milentiju Popovića, da zajedno sa E.Kardeljom, vode komuniste u Hrvatskoj.
  Iz istih razloga, taj Tito, naredio je i ubijanje, Hrvata, Andrije Hebranga.
  Živeći u Titovoj blizini i sa Titom u Beogradu, Srbi su znali i imalu su priliku
  pobliže upoznati, život Tite u srpskoj palači na Dedinju.
  Pisac opisuje, da je takozvani Tito, uživao u glazbi,poznatih vrhunskih
  skladatelja, uživajući u društvu kraljevskih dvoraca, Engleske,
  Nizozemske,Danske, Belgije i carske Etiopije, koje je obasipao i darivao sa
  zlatnim nakitima, ukrašenim sa dijamantima i biserima, sa kojima je bio
  iskićen, na večeri, koju je engleska kraljica priredila, osobno za Titu,
  ”proletera” u njezinoj kraljevskoj palači u Londonu.
  Uživao je svirati glasovir, sa ženom engleskog poslanika u Beogradu,kad su
  zajedno, sa ”četri ruke”, svirali, po tipkama glasovira.
  2
  Uživao je u počasnim doktoratima znanosti, što je dobio od više desetaka
  stranih sveučilišta i pisac knjige HOŠTAPLER, naglašava, da sve to nije moglo
  stati u dušu i tijelo, jednog siromašnog kumrovečkog seljačića, koji po
  službenim podatcima, nije uspio završiti, obrtničku školu.
  Iživljavao se je, na prisvojenim otocima Brijunima, samo za njega, za
  razonodu i zabave, gdje je ugostio razne državnike i poznate glumice,
  obavezno darivajući svoje goste sa skupim darovima i nakitima.
  Nedaleko od Brijunskog otočja u hrvatskom moru, sa naredjenjem,
  takozvanoga Tite, na jednom drogom otoku, na GOLOM OTOKU, kažnjenici
  logoraši, mnogi od njih, umirali su u mukama, gladni i žedni, radeći po suncu,
  koje su Titovi čuvari prisiljavali piti i svoju mokraču i jesti, svoj izmet.
  Dva otoka u hrvatskom moru, dva otoka, obadva u vlasništvu, takozvanoga
  Tite.
  Na jednom otoku, Tito, pred svojim poklonicima i ulizicama,koji su puzali pred
  Titinim ”božanstvom”, vjerujući da taj Tito uzdiže i mrtve i malo dalje,drugi
  otok, sa izmučenim logorašima, koji nisu prihvatili i priznali Titovo ”božanstvo”
  i koji su na tome otoku, umirali od muka, sa umirućim jecajima, koji su dopirali
  do Brijuna, gdje je taj Tito uz glazbu, elegantno obučen, namirisan i dotjeran,
  sa uredjenim psima, napudranim pudlicama u njegovom krilu, uživao u
  kažnjeničkim mukama, kažnjenika, osudjenima i mučenima, jer se nisu
  pokorili, Titinom, ”božanstvu”.
  To je osobina zločinaca, monstera, krvnika i sadiste, uživati u mukama svoje
  žrtve.
  Hrvatski narod, ima pravo i mora saznati i otkriti istinu o takozvanome Titi, koji
  je sa nacikomunističkim terorom, samoga sebe, uzdizao pred pokorenima u
  nedodirljivo ”božantvo”, uništavajući hrvatski narod u trajanju od 45 godina.
  Pisac, knjige, HOHŠTAPLER, navodi, iskaze bečkog dnevnika ”Kurir”, što su te
  novine objavile 1980.godine, sa osobnim napisanim svjedočanstvom,
  katoličkog svećenika u Štajerskoj, Valtera Vinkmilera, predstojnika, samostana
  u Šlofergase 4, preminulog 1961.godine.
  U tome svjedočanstvu, svećenik V.Vinkmiler, napisao je sljedeće :
  “Tito je bio moj školski drug u benediktanskom konviktu, ”Sv. Pavao” u
  Kernetenu.
  Njegovo ime medju nama bilo je Franc ali i Josip Ambroz a rodjen je u Beču.
  On je bio šarmantan mladić…. nije imao prijatelja osim mene i moga brata
  Alfonza.
  Uživao je u lijepom oblačenju i uvijek je želio biti u centru pažnje.”
  3
  Svećenik V.Vinkmiler, dokazao je svoje svjedočenje sa slikama učenika
  gimnazije, ”Sv.Pavao”, na kojima je uslikan i Franc Ambroz, godina poslje,
  prozvani Tito.
  Radi sredjivanja nasljedstva od oca, braće, Vinkmilera, na sudu u Ptuju, braća
  Vinkmiler, sačuvali su dokumenat, zahvale braće Vinkmilera, što su uputili
  svome školskom prijatelju, FRANCU AMBROZU, zvanome Titi, radi njegove
  pomoći, za sredjivanje nasljedstva, na sudu u Ptuju.
  Pred smrt u ljubljanskoj bolnici, Franc Ambroz, zvani Tito, prema iskazima
  liječnika, govorio je u bunili isključivo, njemačkim govorom.
  Austrijski diplomata u službenoj posjeti u Beogradu, izjavio je, da Tito govori
  njemački, sa starim bečkim naglaskom.
  Za hrvatski narod, značajno je svjedočanstvo, katoličkog svećenika Valtera
  Vinkmilera, sa kojim dokazuje, da je Franc Ambroz, prozvani Tito, rodjen u
  Beču.
  Na temelju istraživanja, dokazano je, da je majka, Franca Ambroza, rodjena
  Javršek, od oca Slovenca i majke Slovenke, iz sela Posedarje, žena Franje
  Broza iz Kumrovca, povremeno služila, kod bogatog bečkog trgovca, Samuela
  Majera, biološkog oca, Franca Ambroza, rodjenog u Beču, koji je svome sinu,
  Francu Ambrozu, omogućio školovanje u gimnaziji, sa imenom,”Sv.Pavao”.
  U bečkom arhivu, pronadjena je bolnička potvrda, gdje je zavedeno, da je
  16.lipnja, 1892.godine u Beču, Marija Broz, rodjena u selu Posedarje, rodila,
  zdravo muško dijete.
  Postoje, različiti datumi, dana i mjeseca i mjesta, rodjenja, takozvanoga Tite,
  jer je njegova majka, nastojala sakriti, da je rodila sina u Beču.
  Na temelju istraživanja, pisac knjige, HOHŠTAPLER, dokazuje, da je, Josip
  Broz, rodjen u Kumrovcu, po majci polubrat, Franca Ambroza, nestao u Rusiji i
  da je poslje smrti, Josipa Broza, njegov polubrat Franc Ambroz, rodjen u Beču,
  preuzeo i ukrao, prezime i ime, od svoga, po majci polubrata, Josipa Broza.
  Pisac u toj knjigi napominje sljedeće : “ Danas i ptice znaju da u vezi sa
  Brozom, kojega su Srbi dočekali sagnuti do zemlje i ispratili u suzama i u čije
  su se ime odrekli Boga, postoji mnoštvo nepoznanica.’’
  U Srbiji, Srbi su 1990.godine u Užicu, srušili veliki spomenik, takozvanome Titi,
  sa kojim su u centru moći u Beogradu, vladali sa ”jugoslavijom”, za svoje
  srpske interese.
  Taj Tito i njegovi spomenici, po Srbiji, to Srbima, više nije potrebno.
  Poslije balkanskog ”samita” u Zagrebu, Mesić je uzjavio da ”tu neće biti
  granica i tu će biti slobodan promet roba i ljudi” i zaboravio je naglasiti i
  slobodan promet i korupcionaša, švercera, drogaša, prostitucije i ilegalnog
  prolaza, preko Hrvatske, ilegalaca iz Azije i Afrike u Evropu.
  4
  Mesić, se nastoji, igrati maloga ”tite” ali bez uspjeha, jer je ta nakaza od
  države, nazvana ”jugoslavija”, za uvijek uništena.
  U Srbiji, zakonski, izjednačeni su četnici, sa srpskim partizanima, ljevičarima,
  sa rušenjem Titinih spomenika, dok u DRŽAVI HRVATSKOJ, društvo okupljeno
  oko Mesića i Račana, slavi takozvanoga Titu, FRANCA AMBROZA, sa čijim je
  naredjenjem, komunistička partija jugoslavije, izvršila, POKOLJ, nad
  HRVATSKIM NARODOM, pobivši preko 300.000 Hrvata i 601, hrvatskog
  katoličkog svećenika, sa mučenjem hrvatskog Blaženika, Kardinala Alojzija
  Stepinca.
  Bez obzira, tko je srušio onaj spomenik u Kumrovcu, tu je srušen spomenik
  FRANCU AMBROZU, zvanome Titi, koji je ukrao i prisvojio ime i prezime, od
  svoga ubijenog polubrata, Josipa Broza.
  U Mariji Bistrici, prilikom proglašenja Blaženikom, mučenika Alojzija Stepinca,
  Sveti otac PAPA je poslao poruku hrvatskom narodu, da prevladamo tri zla
  prošlosti, nacizam, fašizam i komunizam.
  Nacizam i fašizam su pobjedjeni ali komunizam u Hrvatskoj, koji se sakriva,
  pod komunističkim lažnim ”antifašizmom” i koji se klanja, lažnom Josipu
  Brozu, monsteru ubojici Francu Amrozu, zvanome Tito i njegovom, za ministra
  Božu Biskupića, radi umjetnosti, spomeniku u Kumrovcu, taj komunizam u
  Hrvatskoj, još nije pobjedjen i osudjen, čije zločine, nad hrvatskim narodom,
  odobravaju, poklonici FRANCA AMBROZA, takozvanoga Tite.
  Oslobadjanje od monster ubojice, Franca Ambroza, zvanoga Tito, to je
  hrvatsko oslobadjanje od komunizma.
  To je oslobadjanje od Račanovog, centralnog komunističog komiteta,
  oslobadjanje od nasljedjene komunističke korupcije, oslobadjanje od
  nepostojećih Mesićevih, ”pokretanja resursa”, oslobadjanje od monster
  ubojice, Franca Ambroza, zvanog Tito, sa čijim monster imenom, Mesić i oni
  iza Mesića, nastoje i dalje, obmanjivati i zaustavljati DRŽAVU HRVATSKU.
  Ante Kunek

 • Janez Kepic-Kern

  ZA PRAVICO IN RESNICO,
  ZA SVOBODO – MISLI IN BESEDE – NAS SLOVENCEV !

  ZA NEPODREJENO,
  ZA SUVERENO
  SVOBODNO SLOVENIJO – BREZ “DIKTATA” – EU !

  V NEDELJO 26.5. 2019
  NE VOLITE SE ZDI – “PROTI SLOVENSKIH” – POKOMUNISTOV”

  ++++++++++ZA EVROPO – SUVERENIH NARODOV
  – ALI PA
  EU
  – EVROPE A LA FRANCIJA, GB – ISLAMIZIRANIH GB, FRANCIJE ….
  NE
  NIKAKOR – NE, NE RABIMO !
  ZA
  VIŠEGRAJSKO – EVROPO !

  POLJAKI SO PRED 300 LETI REŠILI – EVROPO
  IN NJENE LJUDI – PRED – TURKI ! Dejstvo! L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

  VOLITE
  ZA
  PRAVE PROSLOVENSKO USMERJENE KANDIDATE – KI,
  KI
  SO LE V – SDS in v SLS !!
  DR. Milan ZVER, odlična gospa Romana TOMC
  IN
  TUDI
  ZELO OK, PRIZADEVNA GOSPA
  – Patricija ŠULIN !

  NE !!
  za
  postarana Zmaga J.P in NSI Lojzeta PETERLETA – UPOKOJITA NAJ SE !

  ZLASTI – PA – DVOLIČNE Ljudmile NOVAK – 60 LET IMA – UPOKOJI NAJ SE !

  NE,
  NE, NE, NE , NE – NIKAKAKOR – NE VOLITI ! IZ ex KP, ZK strank KANIDATOV !
  NE,
  NIKAKOR – NE – VOLITI !
  NE,
  NE VOLITI. do nas SLOVENCEV – BREZBRIŽNIH !
  ali
  celo – “PROTISLOVENSKIH” kandidatov
  – NE VOLITI – NIKAKOR – NE VOLITI – SD TANJE F A J O N !
  Ni ji mar za nas SLOVENCE !
  ENAKO
  NI MAR – ZA NAS – SLOVENCE,
  NE – NE, NE, NE,
  – DATI VAŠ GLAS
  – NE –
  – V I O L E T I Tomić iz
  EX KP, ZK “PONAREJENE” =”FAKE” T.I. “LEVICE”,

  NE
  DAJTE VAŠ GLAS:
  LMŠ
  – Ireni JOVEVI
  – MAKEDONKA JE, ZA NAS SLOVENCE JI NI KAJ DOSTI, LE
  ZELO ZASILNO GOVORI – NAŠ – SLOVENSKI JEZIK !
  NAŠIH
  SLOVENSKIH PESMI – ZAGOTOVO – NE POJE, NE POZNA – ITD. !

  ENAKO
  NE, NE DATI VAŠEGA GLASU EX KP, ZK OZ.
  “DESUS”
  – Igorju ŠOLTESU, – njega zanima le “komunističnost” – O POTREBNOSTI NARODNE ZAVEDNOSTI
  NI
  ŠE NIKOLI – REKEL – ŠE – N I Č !
  Le na “nacionalizme”
  – opozarja – KAR JE – NESMISEL.
  NARODNA ZAVEDNOST !
  NAS
  – DOBREGA MILIONA SLOVENCEV – NI NEVARNA – NIKOMUR !

  NE
  ODDATI – VAŠEGA DRAGOCENEGA – GLASU – ZA EU – VOLITVE
  LIBERALKI
  SICER KOROŠKI SLOVENKI,
  A ČLANICI ANACIONALNE, TUDI – PROTI NARODOM USMERJENE
  “ALDE LIBERALKE”

  Angelike
  MLINAR ,
  ki nečlansko zastopa SAB Alenke B.
  Ta
  blizu 50 let stara ANGELIKA MLINAR – JE AVSTRIJSKA DRŽAVLJANKA.
  Le
  ZAČASNO BIVALIŠČE IMA V R. SLOVENIJI : je pri 50 letih samska, ni znano – ali ima kaj otrok, ali jih – nima itd.
  Kaj
  bi VOLILI
  NEKO
  SLOVENKO
  IZ R. AVSTRIJE, KI JO NA
  NAŠO R. SLOVENIJO
  IN NA NAS – SLOVENCE -NE VEŽE -PRAKTIČNO – N I Č !
  OSTALIH
  SMC ITD. KANDIDATOV – NITI NE BI NAŠTEVA.
  NEKAJ
  IZVENPARLAMENTARNIH KANDIDATOV – JE ZELO POZITIVNIH
  A
  MORAJO – PREJE
  OKREPITI – SVOJE – “STRANKE”
  JE
  PA
  ZELO POMEMBNO
  V ZVEZI Z EU-VOLITVAMI 26. 5. 2018 !
  TOLE !
  ZLASTI ZELO POZITIVNO,
  “PRIDNO MRAVLJICO” IZ SDS – CENJENO GOSPO – PATRICIJO ŠULIN,
  DA
  DOBI DOVOLJ GLASOV
  IN DA
  PONOVNO PRIDE V EU – PARLAMENT.
  Hvala spoštovani gospe
  – P. ŠULIN
  – ZA NJENO
  DOSEDANJE LEPO PREDSTAVLJANJE NAS SLOVENCEV – V EU. L.R. JANEZ K.K. KOMENDA

  P.S.
  Ta “SD” ZELO SPORNA Tanja FAJON – JE RES – ZELO – SPORNA !
  naj
  KAR LEPO — SPODOBNO – ODIDE – IZ JAVNEGA ŽIVLJENJA.
  IN
  SE MIRNO POSVETI – UREJANJU
  NJE
  PRIVATNEGA ŽIVLJENJA – KI SE ZDI ZELO ” REVNO”:
  Pri cca 50 letih JE SAMSKA, BREZ OTROK.
  JAVNO ZNANO
  JE TUDI,
  DA IMA KAR RESNE IN HUDE – ZDRAVSTVENE TEŽAVE:
  s katerimi ni treba, da obremenjuje
  – NAS DRUGE, KER JI NISMO NIČ KRIVI – GLEDE NJE – ZDRAVJA.
  Veliko
  dosedanjih
  NJENIH GLASOVANJ – V EU parlamentu – je bilo ZELO – SPORNIH !
  ŠE
  BOLJ SPORNO
  PA JE BILO TISTO NJENO
  – OD sporne “SD” TANJE Fajon
  vablenje
  in
  ” vlačenje” ŠE BOLJ SPORNEGA
  EU
  “LEVIČARJA” – F. TIMMERMANSA – PO LJUBLJANI – s kolesom itd.
  TISTI,
  DO NAS PRIPADNIKOV EVROPSKIH NARODOV – SE ZDI – “SOVRAŽNI”
  ANTIPATIČNI
  F. TIMMERMANS – SE NAMREČ – KAR BREZSRAMNO – JAVNO – SE ZDI
  ZAVZEMA
  KAR – ZA – UNIČENJE NAS – STARIH AVTOHTONIH EVROPSKIH NARODOV
  IN
  ZA PREPLAVLJENJE EVROPE Z AFROISLAM MIGRANTI
  IN
  Z NJIH NASELITVIJO – V EVROPI !
  Kar je
  ” ZLOČINSKO – PROTIPRAVNO” v odnosu do naših
  – NARAVNIH IN
  USTAVNIH PRAVIC – NAS PRIPADNIKOV
  POSAMIČNIH STARIH EU – NARODOV.

  VSI,
  KI STE RAČUNALNIŠKO BOLJ VEŠČI – VAS JAZ Janez Kepic-Kern
  in moji
  številni
  znanci in prijatelji – PROSIMO – da RAZŠIRITE – INFORMIRANOST NAS SLOVENCEV
  O TEM
  IZJEMNO SPORNEM VIDIKU – PROTI NAŠIM NARODNIM PRAVICAM – NAS SLOVENCEV
  USMERJENEGA
  JAVNEGA DELOVANJA “SD” Tanje FAJON !

  NPR. tako,
  da
  S PROTI – “SD” TANJI FAJON – polemičnimi KOMENTARJI
  NA
  VSEH E-PORTALIH NAŠE R. SLOVENIJE,
  KI
  IMAJO – OBJAVE – KOMENTAEJEV – NEDVOMNO IN
  JASNO
  ZAPIŠETE – NA ŠE OSTALIH ODPRTIH E-MEDIJIH NAŠE R. SLOVENIJE
  IN
  PROTESTIRATE, PROTESTIRAMO – P R O T I – DO NAS – EU NARODOV – UNIČEVALNIM
  STALIŠČEM
  SPORNIH – “LEVIČARJEV”
  KOT STA – se zdi proti EU narodom usmerjena
  IZJEMNO
  SPORNA
  – “LEVIČARJA” – F. TIMMERMANS
  IN SD TANJA FAJON ! L.r. Janez KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  ZDI SE, DA GRE V PRIMERU
  TEH
  “ZLOGLASNIH – EU – T.I. LEVIČARJEV – F. TIMMERMANS, SD – TANJA F. ITD.
  ZA
  “DO
  NAS
  POZITIVNIH POSAMEZNIKOV IN CELIH EU NARODOV
  IZRAZITO
  IRACIONALEN “SOVRAŽEN ODNOS” – KI
  NIKAKOR
  NI
  JAVNO SPREJEMLJIV
  IN
  GA JE VSEKAKOR TREBA
  PRAVOČASNO – JAVNO – KOREKTNO – ZAVRNITI
  IN
  JAVNO – PROTESTIRATI – PROTI !!!
  TAKEMU
  DO NAS EVROPEJCEV “SOVRAŽNEMU” POČETJU IN NAMENOM !
  Tisti,
  ki ste vešči KOMENTIRANJA NA E- MEDIJIH R. SLOVENIJE
  OPOZORITE
  TUDI
  NA DRUGIH E- PORTALIH: REPORTER, RTV SLO, DELO, SL. NOVICE ITD.
  NA
  NAM SLOVENCEM – ZELO NENAKLONJENE
  ALI CELO – SOVRA7NO – NAPRAM NAM SLOVENCEM
  NASTROJENE
  EX KP, ZK POKOMUNISTE
  IZ “STRANČIC” – SD, LEVICA, SAB, SMC, LMŠ, DESUS ITD.
  SLOVENCI,
  ZAVEDNI SLOVENCI – NE VOLIMO – KANDIDATOV – TEH STRANK.

 • Igor Kodelja

  Zzb.zveza zamujenih bonitet

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!