fbpx

Združenje VSO: Politiki in mediji Bavčarja potiskajo v zapor, spornega Jankovića pa pustijo pri miru!

Novinarska konferenca Mestne obcine Ljubljana ob zacetku vstopa v leto, ko Ljubljana nosi naziv Zelene prestolnice Evrope. Ljubljanski zupan Zoran Jankovic.

“V Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve smo ogorčeni zaradi očitnega povezovanja izvršilne in sodne veje oblasti,” so zapisali v združenju VSO. Opozarjajo na ciljno usmerjene akcije vladnih politikov proti Igorju Bavčarju ter njegovo dvolično medijsko obravnavanje napram Zoranu Jankoviću.

V Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) so v današnjem sporočilu za javnost kritični do nekaterih slovenskih politikov in pravosodnih organov v zvezi s sojenjem Igorju Bavčarju.  Ti so si po navedbah združenja privoščili nekaj nenavadnih in za normalno demokratično državo škandaloznih izjav. “V zvezi z Bavčarjem je sodišče dobilo politične usmeritve, navsezadnje pa pokroviteljske zahvale in pohvale,” so zapisali. Spomnili so na izjave ministra Gorana Klemenčiča, ko je od sodišča javno zahteval pospešitev zadeve, v nasprotnem pa grozil, da bodo “letele glave” in da bo moralo odgovarjati veliko ljudi.

Sodbo je po navedbah združenja komentiral tudi predsednik vlade Miro Cerar, ki je dejal, da je vesel, da nismo prišli do sramotnega zastaranja in da gre za dogodek, ki kaže, da tudi slovensko pravosodje zmore in zna. Cerar je Bavčarju namenil tudi opazko o “velikih lumpih”, ki so se izogibali roki pravice.

Gre za očiten napad na osamosvojitelje
Na vse to so se v Združenju VSO odzvali z ogorčenjem. Opozorili so na povezovanje izvršilne in sodne veje oblasti, po drugi strani pa so zaskrbljeni zaradi dvojnih meril, ki jih je mogoče zaslediti iz medijev. “V nekaterih primerih, ko gre za očitno izogibanje roki pravice in celo zaporu (primer Zoran Janković), so polni razumevanja, pri Igorju Bavčarju pa izražajo privoščljivost, ki je ne moremo razumeti drugače, kot da gre za novo epizodo omalovaževanja slovenske osamosvojitve,” so zapisali. Kot najbolj šokantno dejstvo izpostavljajo, da je bil Igor Bavčar pravzaprav obsojen na podlagi ovadbe Zorana Jankovića, zoper katerega množice postopkov stojijo (se skrivajo) v kolesju slovenskega (krivo)pravosodja.

C. Š.