fbpx

Zgaga povsem obupano ščuva k nasilni spremembi ustavne ureditve: V protivladno gverilo bi pošiljal že dijake!

Razvpiti družbenopolitični delavec Blaž Zgaga. (Foto: STA)

Skrajni čas, da slovenski dijaki začnejo povsod, na javnih in nejavnih mestih, pisati grafite: OSVOBODILNA FRONTA 2.0 in jih tudi živeti! Kajti klerofašizem koruptivnega Janeza Janše, s podporo katoliške cerkve, jim poskuša odreči osebno, poklicno in vsakršno življenje,” na Twitterju ščuva dijake družbeno politični delavec Blaž Zgaga. V preostalih tvitih pa lažnivo podtika, da se boji celo za svoje življenje.

Blaž Zgaga velja za največjega izvoznika lažnih novic v tujino. Drugo vprašanje je seveda, čemu novinarji nekoč uglednih medijev njegovih dezinformacij ne preverjajo, toda upajmo, da bo resnično stanje nekoč odkrila neodvisna delovna skupina iz Bruslja.

Da gre pri Zgagi za hudo motnjo paranoje, pove že hiter pregled njegovih sporočil na Twitterju. Zdravorazumskega človeka ob njih kar zmrazi, kolikšno odsotnost stika z realnostjo je zmožna oseba, ki se izdaja za novinarja.

Zgaga ščuva k nasilni spremembi ustavne ureditve
Eden izmed takšnih primerov je sporočilo Pravne mreže za varstvo demokracijo – izgleda še ene protestniške organizacije – ki je pod okrilje vzela dijake, ki so v začetku februarja protestirali za odprtje šol in bili oglobljeni, ker so kršili predpise o prepovedi zbiranja. Na pomoč jim je prihitel s svojim udarnim levičarskim aktivizmom tudi Zgaga. Od dijakov namreč kar pričakuje, da bodo pričeli z gverilskimi akcijami v stilu partizanov in pričeli s pisanjem grafitov Osvobodilna fronta 2.0 in jih tudi živeti. Se pravi, da bi kot Zgagini ideološki predniki VOS in kasneje OZNA likvidirali politične nasprotnike ter zanetili državljansko vojno in uvedbo totalitarnega komunističnega sistema. Zgagin aktivizem ima tako že znake kaznivega dejanja ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve in se kaznuje z do petimi leti zaporne kazni.

Sara Kovač