Zidanšek potrdil izstop Bojana Šrota iz SLS

Foto: STA

Bojan Šrot, nekdanji predsednik SLS, je izstopil iz stranke. Predsednik stranke Marko Zidanšek je pojasnil, da se je Šrot tako odločil po tehtnem premisleku, razlogov pa ni navedel. V Celju ostaja svetniška skupina SLS povezana, tudi v mestnem odboru SLS Celje se ni, razen izstopa Šrota, nič spremenilo.

Zidanšek je izjavil, da Šrotovo odločitev v stranki spoštujejo. “Prav se mi zdi, da razloge pojasni sam, če se bo za to odločil,” je navedel.

Preberite še: SLS napoveduje protest

SLS še naprej ostaja povezana
Zidanšek je zatrdil, da bo SLS na lokalni ravni v Celju tudi naprej delovala za dobro vseh Celjank in Celjanov. “Na državni ravni pa smo prepričani, da se bomo s prenovljenim programom za dostojno življenje vseh državljank in državljanov vrnili v parlament,” je še poudaril Zidanšek.

V Celju ostaja svetniška skupina SLS povezana, kot so pojasnili v SLS, pa bodo njihovi svetniki tako kot doslej podpirali županove projekte.

Skupaj s stranko je prehodil dolgo pot
Bojan Šrot je SLS vodil od novembra 2007 do marca 2009. Na parlamentarnih volitvah leta 2008 je bilo v DZ izvoljenih pet strankinih poslancev. Na predčasne volitve v letu 2014 jo je popeljal Franc Bogovič, a se stranka ni uvrstila v DZ, nato je vodenje stranke prevzel Zidanšek.

Šrot je bil za župana Mestne občine Celje prvič izvoljen leta 1998. Na lokalnih volitvah leta 2014 so mu volivci zaupali že peti županski mandat, vsakič pa je bil izvoljen na listi SLS.

M. P., STA