fbpx

Zlatko nad harmonikarja, udeleženci neprijavljenega protesta zaprejo cesto, policija in redarstvo pa vse to tolerirata?

Prizor, ki prikazuje trenutno realnost. (foto: Facebook)

“Vprašanje za @policija_si in @aleshojs: koliko kazni je bilo napisanih za kršitev zbiranja in ne prijavljen shod? (Moja sestra se je namreč v soboto morala poročiti v krogu družine!). Vprašanje za #mestnoredarstvoLJ: kdo je dobil 4.000,00€ kazni za zaporo Kolodvorske ceste?” je na Twitterju policijo in redarstvo vprašal Janez Snoj. Mimoidoči pa so na Prešernovem trgu ravno tako ujeli raperja Zlatana “Zlatka” Čordića z nenavadnim pristopom nad igralca harmonike.

Tako na Policijsko upravo Ljubljana kot na Mestno redarstvo smo naslovili novinarsko vprašanje. Na odgovora še čakamo. Protesti so v slovenski prestolnici, po poročanju medijev, potekali že dvanajstič zapored. Rumeni jopiči naj bi se tokrat pomešali med protestnike in jih nadzirali.

Neprijavljeni “miting resnice” se je tokrat dogajal pod geslom: “Da kulturi, ne diktaturi!” in se zaključil v Argentinskem parku oziroma Parku slovenske reformacije z zborovanjem, ki so ga sami demonstranti poimenovali za ljudsko skupščino.

V petek so se pred tem na Prešernovem trgu zbrali tudi slovenski harmonikarji, ki so s slovenskimi melodijami opozorili na zaničevanje slovenske narodnozabavne glasbe, ki si jo je nedavno privoščil levičarski protestnik, profesor umetnostne zgodovine Donovan Pavlinec in pred časom tudi glasbenik Magnifico. Prišlo pa je še do enega “incidenta” ob katerem smo bili priča vzornemu primeru kolaboriranja neuradnega predstavnika slovenske opozicije in osrednjih medijev.

Harmonikarji na Prešernovem trgu. (Foto: družbena omrežja)

“Z roko v roki Jenull in Katarina Matejčič POP TV med dogovorom o scenariju. #zlizani,” je eden izmed mnogih komentarjev na Twitterju, ko se je novinarka 24ur Matejčičeva z neuradnim vodjo protestov Jašo Jenullom dogovarjala glede scenarija snemanja prispevka petkovega “mitinga resnice”. Kolaboracija levičarskih osrednjih medijev in politike je bila ob tem več kot očitna.

Psihič in njegovi izpadi…

Gepostet von Rumeni jopiči am Sonntag, 19. Juli 2020

Umanjkal ni niti raper Zlatan Čordić – Zlatko, ki so ga mimoidoči ujeli v objektiv medtem ko je po vsem sodeč želel ustrahovati harmonikarja. Kaj je Čordića pri harmonikarju tako zmotilo, da se je nagnil močno naprej in s tem posegel v osebni prostor harmonikarja, pri tem pa “izbulil” oči, ostaja neznanka.

Domen Mezeg