Zloglasni polkovnik Popov na današnji dan leta 1991 še dopoldne streljal vsepovprek, popoldne se je že želel umakniti!

Foto: YouTube. Berislav Popov.

Tudi na današnji dan, ko je pred 28 leti vojna za Slovenijo potekala že sedmi dan, napetost ni popustila. Med drugim se je streljalo v Dravogradu pa tudi v Gornji Radgoni, od koder pa se je že popoldne zloglasni častnik Popov želel umakniti.

Tretjega julija leta 1991 se jutro ni začelo vzpodbudno, Dravograjčane so malo pred četrto uro zjutraj prebudili streli, ki so se slišali na več krajih, a so bili boji do konca dneva prekinjeni. Skupaj s prejšnjim dnem je bilo tam 11 ranjenih. Na Krimu so bile vse zveze prekinjene in do osme ure zjutraj je tankovska enota iz Ljutomera, ki je prebila blokado, dospela do naselja Hrastje – Mota. Dopoldne je mimo Mokric peljalo dvanajst tankov, Obrežje pa je bilo obkoljeno, nad bližnjimi Brežicami pa je 15 minut krožilo reaktivno letalo. Pri Radencih je bil v tem času zadet transporter, pri čemer je umrl en vojak, trije so bili ranjeni, preostalih devet pa se je predalo.

Popov še dopoldne streljal vsevprek, popoldne se je želel umakniti
V Gornji Radgoni je zloglasni polkovnik Jugoslovanske ljudske armade Berislav Popov še vedno streljal na vse strani in dodobra razdejal kraj, že nekaj ur pozneje pa se je želel s kolono umakniti. Popov je bil sicer vojnih zločinov obsojen tako na Hrvaškem, kjer so za njim razpisali celo mednarodno tiralico, kot v Srbiji, kjer naj bi trenutno živel, v Sloveniji pa ga je Okrajno sodišče v Murski Soboti oktobra 2015 oprostilo obtožb za vojne zločine. Še več, v zunajsodni poravnavi mu je bila izplačana celo odškodnina v višini 3.108 evrov!

Gornja Radgona (Foto: Facebook)

V Slovenijo so se vračali vojaki iz hrvaških vojašnic
Na današnji dan so prav tako tekla pogajanja za vdajo stražnice Podsabotin, vojašnice Tolmin, Vipava in Ajševica pa so bile blokirane. Iz Zagreba so se v tem času vračali slovenski vojaki, ki so pobegnili iz hrvaških vojašnic.

Gornja Radgona (Foto: Facebook)

Rok Krajnc

 • antimur

  Vsak zločinec dobi kazen, tudi vojni zločinec kot je Popov, če ga naše kučanistično sodstvo ne preganja, ga pa narava, je ja takšen kot alkoholik v zadnjem stadiju. Upam in v to sem prepričan, da bo kaznovan tudi od sodstva, ko bomo počistili s kučanisti in njihovim zločinskimim sodstvom.

  • milanček

   bodi zadovoljen, da mu ta sekret iz murgel ni dal kakšno državno odlikovenje! recept, svinjarijo je treba pospravii!

 • est

  Spominjam se ga še iz JNA, ko je bil kapetančič v Varaždinu v kasarni Kalnički partizani. Možakar je nor !

  • RATATA

   Tak je tudi za pogledat.
   Pr nas v Jastrebarskem je bil ppuk. Milivoj Popov.
   Nor je bil pa major Dakića, kot tisti Daki pištolca, ki je rovaril po “svobodi”…..

 • RATATA

  Še posnetek objokane mamice z otroki se da najti, da bo komunjara in mlajši primitivci – slavilci kom.revolucije in smrdečezvezdaši morda lahko opazili bolečino in vso resnost tistega obdobja…., pa tudi tisti, ki omalovažujejo to obrambno vojno s stalnim poudarjanjem “desetdnevna”!

 • Anton

  no takle bi bil prikladen za dandanes, postavili bi ga na mejo, dal bi mu kako kušto piva,pa bi blo. Imel bi več kot preveč dela, pa še stroškov glede “nebodigatrebe” žice nebi bilo.

  sarkazem press

 • montyamp

  JNA , združba idiotov , ki imajo danes penzije večje od tistih , katere dobivajo pošteni Slovenci .
  Naj se zadavijo na nezasluženem denarju , včeraj .

 • Janez Kepic-Kern

  Ah, tole je za v Palament !
  Kaj bi se mi penzionisti brihtali s tekočimi zbrkami – “pre” – dobro” PLAČANIH.
  IN
  Z NEKIM – EX JNA – POPOV – človekom..
  NAJ
  ONI KOREKTNO OPRAVLJAJO – SVOJE – DELO
  V
  DOBRO VSEH NAS Slovencev in davkoplačevalcev. L.r.JANEZ K. KERN KOMENDA

 • macon

  Lopovu Popovu takoj izredno slovensko penzijo za zasluge proti narodu. Pa še kako medaljo mu lahko pribijejo na prsi junaške. Uporabijo naj deset centimetrski žebelj, da bo sigurno držalo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!