Zlorabe na FDV-ju: Karmen Erjavec bo ostala brez naziva

Foto: STA

Fakulteta za družbene vede (FDV) je po sklepu Univerze v Ljubljani v primeru Karmen Erjavec pričela s postopkom odvzema naziva redne profesorice. Nekdanja predavateljica in predstojnica Katedre za novinarstvo na FDV naj bi potvarjala znanstvena dela, oceno o tem pa bodo pripravili trije poročevalci.

Po podatkih STA in časnika Večer je FDV že začela postopek odvzema naziva, kot to določajo določila Zakona o visokem šolstvu in Statut Univerze v Ljubljani. Sklep senata je bil sprejet na osnovi treh ocen poročevalcev, ki so jih podali izbrani poročevalci fakultete.

Na univerzi so pojasnili, da bo postopek končan v najkrajšem možnem času. Erjavčeva ima v postopku vse možnosti sodelovanja, kar nalagajo določila Statuta UL in Zakona o splošnem upravnem postopku ter sodna praksa na področju izvolitev v nazive, poroča STA.

Karmen Erjavec, zdaj že nekdanja predstojnica Katedre za novinarstvo in redna profesorica na FDV, je bila v začetku leta osumljena potvorbe znanstvenih del. Januarja je za STA priznala, da je storila določene napake, ki jih obžaluje, fakulteto pa zaprosila za sporazumno prekinitev delovnega razmerja.

A. D.

 • rubec

  Pa kaj je s temi erjavec priimki pri nas? Če niso teli neka prostocirkusantska loža naj me zunanji pralni stroj poščije.

 • epson mlacni

  Super sestavek GOSPODA dr. Boštjana M. Zupančiča na temo kvalitete visokega šolstva, tudi plagiatorstva in postopkov imenovanj predstavnikov slovenske države je tukaj :

  http://www.siol.net/priloge/kolumne/bostjan_m_zupancic/2015/11/kdo_bo_novi_sodnik_escp.aspx

  btw.,
  Komentarji pod člankom so na željo avtorja zaprti ampak roko na srce, velika večina komentatorjev na SIOLu člankov gospoda Zupančiča niti ni sposobna prebrati, kaj šele razumeti.

 • John

  Kaj naj človek sploh še reče? Je v tej državi res vse že čisto gnilo, podvjano, pohlepno, ponorelo, potvorjeno, pokradeno, skorumpirano?
  Zgleda tako.
  Kriva je pa desnica, ki v tistih nekaj letih, ko je bila na oblasti, ni nič naredila. Itaq.

  • von Rhein

   Kaj naj človek sploh še reče? Lahko reče :še ena več.

  • karlina

   Res je in me več nič ne preseneti, čeprav vsak dan znova in znova slišimo o njihovih breozbraznih lumparijah. Bi bil že kar praznik, če kakšen dan ne bi bilo nobene objave o njihovih škandalih.

 • francelj3

  Kot vse kaže, je res tisto, kar že ves čas vemo: v vseh pogledih (študijski nivo, goljufije okrog ‘znanstvenih’ del, prepisovanje magisterijev in doktoratov (vključno z Bratuško vred), politični vplivi (spet Bratušek, ki ji komisija ni priznala plagiata, čeprav je povsem očiten)) predstavlja Dolančeva FDV absolutno dno ljubljanske univerze. Takšna, kot je, bi sodila kvečjemu v okvir kakšne devetletke, če bi jo prej očistili lažnivcev in goljufov. In to financiramo iz davkov, za božjo voljo. Naj se izkažejo na trgu!

  • John

   Sredna šola s prilagojenim programom

   • francelj3

    … za učence s posebnimi potrebami.

    • karlina

     Točno, potreba in pogoj je, da si otrok komunističnih starih staršev, oz. staršev, predvsem pa ,da si nepošten, kradeš, lažeš in državo okoli prinašaš na vseh koncih in krajih. fuj sramota.

  • karlina

   Točno tako, to je fakulteta, ki so jo ustvarili isključno za komuniste in njihove otroke. S takšno fakulteto nikjer v svetu ne dobijo dela, samo v naši državi povsod v JU.

 • xtc

  Ehjavčeva žlahta,ja dejanja precej podobna?

 • karlina

  A je ta mogoče kaj v sorodu s Korlom, sam vprašam.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!