fbpx

Zlorabe na FDV-ju: Karmen Erjavec bo ostala brez naziva

Foto: STA

Fakulteta za družbene vede (FDV) je po sklepu Univerze v Ljubljani v primeru Karmen Erjavec pričela s postopkom odvzema naziva redne profesorice. Nekdanja predavateljica in predstojnica Katedre za novinarstvo na FDV naj bi potvarjala znanstvena dela, oceno o tem pa bodo pripravili trije poročevalci.

Po podatkih STA in časnika Večer je FDV že začela postopek odvzema naziva, kot to določajo določila Zakona o visokem šolstvu in Statut Univerze v Ljubljani. Sklep senata je bil sprejet na osnovi treh ocen poročevalcev, ki so jih podali izbrani poročevalci fakultete.

Na univerzi so pojasnili, da bo postopek končan v najkrajšem možnem času. Erjavčeva ima v postopku vse možnosti sodelovanja, kar nalagajo določila Statuta UL in Zakona o splošnem upravnem postopku ter sodna praksa na področju izvolitev v nazive, poroča STA.

Karmen Erjavec, zdaj že nekdanja predstojnica Katedre za novinarstvo in redna profesorica na FDV, je bila v začetku leta osumljena potvorbe znanstvenih del. Januarja je za STA priznala, da je storila določene napake, ki jih obžaluje, fakulteto pa zaprosila za sporazumno prekinitev delovnega razmerja.

A. D.