Zmago Jelinčič Plemeniti: “Vrhovni sodnik Đorđević mi je grozil”, razkriva pa tudi, kakšen strah in trepet je bil sodnikov sin, bivši sošolec njegove hčerke, na ljubljanski šoli

Zmago Jelinčič Plemeniti (foto: STA)

“V šoli so se ga bali. Starši smo nekajkrat sprožili vprašanje, kaj in kako, vendar se ni nikoli dalo nič narediti. Šlo je celo tako daleč, bilo je tako hudo, da sem šel v razred in s plosko dlanjo udaril po mizi pri njem, se nagnil nad njega in rekel, da mu bom izpulil ušesa in mu jih pojedel, če ne bo dal otrokom mir. Od takrat Aleksija Iris ni imela več problemov z njim, drugi pa še naprej,” pripoveduje politik Zmago Jelinčič Plemeniti o tem, kako je svojo mlajšo hči zaščitil pred nasilnežem iz šole.

Starši se sprašujejo, v kakšnih razmerah otrok živi, da je tako nasilen ter kje je v tem primeru Center za socialno delo.

Pretekli teden smo povzeli (tukaj) pisanje spletnega portala Požareport o sinu vplivnih staršev, pred neobvladljivostjo katerega se trese Osnovna šola Poljane. Otrokov oče, vrhovni sodnik Miodrag Đorđević je zaradi pisanja Škandal24 ovadil policiji. Tudi otrokova mati zaseda visok politični položaj, je Tina Brecelj, državna sekretarka pri pravosodnem ministru Goranu Klemenčiču, starši osnovnošolcev, ki so bili žrtve nasilja, pa so opozarjali, da se prav zaradi vplivnih staršev problem pometa pod preprogo.

Udaril je po mizi – dobesedno …
Zdaj je za našo revijo spregovoril Jelinčič Plemeniti, ki je imel z nasilnežem opravka, ko je obiskoval Osnovno šolo Prežihovega Voranca v centru Ljubljane, kjer je bil sošolec njegove hčerke Aleksije Iris. Jelinčič pravi, da so imeli zaradi omenjenega učenca v šoli ves čas probleme. Šlo je celo tako daleč, da so morali starši enega od otrok izpisati iz šole, “ker mu je omenjeni deček zapičil škarje v ramo, tako da je moral iti napadeni otrok na šivanje.” Razkril pa je tudi, da je v drugem razredu vrgel v učiteljico stol. Jelinčič je opozoril še na njegov besedni zaklad, ki “je sestavljen iz cele množice hudih kletvic v neslovenskem jeziku.”

Jelinčič je razkril, da so se nasilnega sina vplivnih staršev bali tako učitelji kot učenci OŠ Prežihov Voranc, kamor je hodil do četrtega razreda. “Učitelji niso vedeli, kaj naj naredijo. S psihologinjo je bila cela kopica pogovorov, ampak nobenega efekta.”

Politik pripoveduje, da so morali zaradi agresivneža na šoli najeti posebnega varnostnika, ki ga je med poukom prišel iskat in s katerim sta šla igrati košarko. “Kje je tukaj enakopravnost?” se sprašuje Jelinčič, ki poudarja, da so imeli v njegovih časih za takšne problematične otroke posebne šole. “Po mojem mnenju je pri takih otrocih problem vzgoja doma, ker ti doma vzgajaš otroka, šola pa lahko to samo še nadgradi. Nikakor pa ne more šola nadomestiti starševske ljubezni in starševske vzgoje.”

Sumi, da ga je prijavil Đorđević
Jelinčič je na probleme z nasilnim učencem v razredu opozoril tudi na roditeljskem sestanku – na enem je bil prisoten tudi Đorđević, ki je po sestanku na hodniku vzkipel nad prvim možem SNS: “Ko smo šli iz razreda, se je za mano drl: ‘Boš že videl, se bova midva že še srečala na sodišču, ti pravičnik!'” Zmago je prepričan, da je Đorđević en del grožnje že uresničil, saj je dobil namig, da naj bi ga okrožnemu državnemu tožilstvu, ki je zoper Jelinčiča uvedlo predkazenski postopek zaradi napisa “Migranti ven iz države” na njegovi hiši, naznanil prav on.

Nasilje se je na OŠ Prežihov Voranc prenehalo, ko so dečka prepisali na drugo šolo, vendar pa se očitno, glede na pismo, katerega vsebino smo razkrili v prejšnji številki revije Škandal24, nadaljuje na drugi šoli. Prav tako pa je tega dečka po Jelinčičevih informacijah “poln hodnik” na ljubljanskem vrhovnem sodišču, vendar si nihče ne upa nič reči. “To so mi povedali nekateri pravniki in recimo, da jim verjamem,” še zaključi.

Šlo je celo tako daleč, da so na OŠ Prežihov Voranc razmišljali, da bi izpisali celoten razred, v kolikor nasilni deček ne odide.

Obrnili smo se tudi na starša nasilnega dečka in na OŠ Prežihovega Voranca, da bi pojasnili svojo plat zgodbe in jim dali možnost, da zavržejo informacije, vendar niso odgovorili ne eni ne drugi.

Evidentiran pri policiji


Omenjeni deček pa je imel tudi že opravka s policijo. Policijsko poročilo namreč razkriva, da je pred dobrim letom dni skupaj s kolegom razbijal steklo na vratih. Lastnica objekta iz Ljubljane, kjer sta najstnika vršila incident, ju je zadržala do prihoda policistov, ki so naredili Uradni zaznamek o sprejemu predloga za pregon. Policisti so nato poklicali mamo Tino Brecelj, ki je tudi prišla po svojega sina.

Škandal24

 

 • Jožef

  Zakaj takšnega problematičnega otroka ne more šola začasno izpisat. Fant ima očitno hude duševne motnje. Eden takšen fant je včeraj ubil 17 vrstnikov 50 pa jih je ranil.

  • mico cici

   Niso to motnje,to je objestnost,ker ima doma podporo in zaščito!!! A So imeli 91 vsi četniki,sploh pa v Vukovarju duševne težave?! Ja,imeli so jih,ampak Napumpane z veliko svrbijo! No,hvala bogu so vse vojne izgubili in tudi prihodnje bojo!

   • karlina

    TOČNO, samo doma vidi nasilje in Bog si vedi, kaj se hudega in strašnega dogaja za njihovimi zidovi. Ta družina niti slučajno ni zgled , kakšna mora biti prava družina, niti slučajno.

  • karlina

   NE IZPISATI-POSLATI V POBOLJŠEVALNICO !!!!!! Dokler tega ne bodo storili, se bo z njim nadaljevalo samo še na hujše in lahko se zgodi resnično huda tragedija-kdo bo takrat odgovarjal, samo vprašam.

 • mico cici

  No Jelinčiću drek,Zdaj hvali Srbe in njihove potomče čefurje v Ljubljani,zdaj!? Tudi sam sem imel vedno probleme v Lj.V šoli in Internatu,kamor so hodili Fužinčani Pljačkati nas fante z periferije!!!! Ti pa proti Hrvatom užigaš!!?? Niti en Hrvaški čefur v Slo.ne dela probleme!!! Svrbi pa; Tošić,Đorđević,Srbska mafija v celoti že od devedesetih……

  • Burek Burecki

   Kdo ti je kriv, da se ne znas braniti in se boriti za sebe. “Srbski cefurji so nas pljackali”. Uh ah…

   • sprehajalec

    očitno si bil med tsitimi, ki so jemali nemočnim za zaščito, Burek?

   • mico cici

    Oj čefurćić pod lažnim nik name! Branil branil,Branili smo se in Fajtali z njimi,Ampak dejstvo je da so bili oni izjemno hrabri,Vedno 4_-5 njih na 1 slovenca?!

   • učko

    Ja, pod kučanistično oblastjo smo Slovenci nacionalisti že, če opozarjamo na to, kar srbski čefurji počnejo. Če bi pa še kaj naredili, pa bi najbrž Kučan kot vrhovni poveljnik udbomafije poslal vojsko plačancev, da uredijo zadeve! Najbrž kar iz Beograda, kakšni Niški specialci …

   • mico cici

    Stabo ćefućek hrabri kadar češ Ena na ena,pičko jedno

  • učko

   Prav je Jelinkotu, loh’k bi mu tisto hčerko še kako drugač zrihtal, pa Udbo-padobranac ne bi spremenil mišljenja.

  • caci

   zdaj hočejo še v parlament s svojo stranko

 • mico cici

  Dobili smo vojno proti Velikim srbom,zdaj pa so se iz noter integrirali in nas žrejo,mi pa ne smemo nič

  • karlina

   TOČNO, samo to je resničen in pravilen odgovor, meni se dozdeva, da ga ta oče namenoma ščuva k sovraštvu do pravih SLOVENCEV.

 • Sadako

  A misliš, da tisti, ki je spravil novinarko v norišnico tudi muči golobe?http://www.rtvslo.si/okolje/novice/brutalno-mucenje-golobov-v-ljubljani-nadzorni-organi-pa/255171

 • sloustava

  Dejstva ostajajo: toliko pritožb ne sme ostati nepojasnjenih. Vzgoja se začne doma, tu ima Jelinčič popolnoma prav. Naloga vsakega organa v R Sloveniji je, da dela po Zakonu. Tako to vleja ta policaje, tožilce, sodnike. Ampak, dokler bomo imeli idiote na najbolj odgovornih delovnih mestih, ki bodo uničevali slovenski živelj in državljane Slovenije, ne bo bolje! MAr res ne? O, bo, po volitvah. Predpogoj pa je, da te prelomne volitve vzamemo resno! Ena prvih nalog nove vlade bo ukinitev trajnega mandata sodnikov in črtati aksiom, Kučanovo tezo, da je novinar vojak revolucije! Doseči to, pomeni dose začetek dela za Slovenijo, samostojno in osvobojeno. A pozor, ranjen lev je zelo nevaren…če ostaneš sam! Ne dovolimo SDSu, NSIju, …pomladnikom, ostati sami!!

  • karlina

   Če tukaj ne bi bilo vplivnih staršev, sem še kako zelo prepričana, da bi TAKOJ ODREAGIRALI in bi bil mulc že v poboljševalnici.

 • RATATA

  Bo še kdo o demokraciji kaj povedal(?) ….
  pa o permisivni vzgoji, bi tudi lahko kaj rekli(!)….
  in o usposobljenosti “strokovnih” delavcev, socialnih pedagogov in pedagoginj, psihologov in psihologinj … svetovalnih delavk in delavcev na šolah, šolskih inšpektoric in inšpektorjev …
  … pa o usposobljenosti učiteljev in pedagogov za prepoznavanje vedenjskih motenj ..
  O vsem je marsikaj napisano, o tem predavajo “strokovnjaki”. Razvojna psihologija je pomembna toda kaj, ko se o tem učijo premlade punce, le teoretično podkovane in vsega povedanega niti ne dojamejo.
  Če ima ata fajn avto, ni rečeno, da otrok ne bi mogel biti problematičen.
  Ko nedemokrati začnejo pisat zakone, se demokracija izrodi!

 • učko

  Zdej vid’te kakšna golazen so pri nas režimski sodniki. TOTALNA GOLAZEN, so pa nedotakljivi, KUČANOV REŽIM jih ščiti. Isto kot JANKOVIĆ, nedotakljiv za državne organe. Edino čakija in metek in seveda železna palica so primerni za take primerke !

 • zokispoki

  “Jelinčič je opozoril še na njegov besedni zaklad, ki “je sestavljen iz cele množice hudih kletvic v neslovenskem jeziku.””
  Kakrsen je ata, taksen je sin, de !

  • karlina

   TOČNO-NASILNA BALKANSKA KRI !!!!!

 • xtc

  Dejstvo je ,da bi morali starši vložiti tožbi zoper šolo je pa res ,da bi še najbolj zaleglo .da bi nekdo nabutal v temi oba in mulca ko tastarga.

 • Anton

  jelinčič mi je bil v trenutkih prav simpatičen, ni “šparal” na izboru besed, povedal je mnogokrat tisto, kar smo mi navadni ljdje želeli slišati/si mislimo o določenih politikih/strankah in temu mu dajem prav, to ni nikakršen sovražni govor, če nekdo o nekom reče kar mu pritiče, vkolikor besede bazirajo na realnih temeljih.Na podlagi že navedenga pustimo sedaj ob strani namem, jasno je da politiki praviloma govorijo tisto kar njim v določenem času ustreza, da si anberejo čimveč političnih točk pri volilcih. To počno ,če smo si iskreni vse stranke, tisto kar je pa za nas pomembno, za nas volilce, koliko od tistih obljub, določena stranka dejansko izpolne oz kvaliteta izpolnjenih obljub.

  sarkazem press

 • Olga_10

  Začne se z noži, konca pa z rafali, tako kot v Ameriki!
  Kdaj bodo odgovorni ukrepali in preprečili tragedijo?
  Prijaviti je treba nedgovorna starša, ki ne obvladata otroka in ga dati v rejo! Tudi permisivnost JE NASILJE nad otrokom! Ta otrok je popolnoma brez vsakih meja!
  Kje je Darkerca Kopačka? Če je lahko vzela dva dečka iz ljubečega okolja, zakaj ne vzame divjaka neodgovornima staršema? Ker sta “naša”????

  • karlina

   Olga, komu prijaviti, če mu očitno nihče nič ne more ????

 • učko

  Če bi bil Jelinčič kak dec, bi šel do konca in sfukal tega Djordjevića do konca. Ker pa je pička, pa je naredu sam tolk, da je zaščitu svojo ta malo. In tacga kot politika ga ne maramo nikol več videt !!!!!

  • Janez Smodis

   učko …….. Tudi ostali starši bi morali narediti ,kot Jelinčič

 • karlina

  Če mene vprašate, je to posledica vzgoje, predvsem njegovega očeta, ki ima v sebi nasilno balkansko kri, nič drugega, se sprašujem celo, če mu ne da tudi vedeti ,da je treba biti nasilen do SLOVENSKIH OTROK.

 • MEFISTO

  Kamor stopi srbin, je srbska zemlja.

 • MEFISTO

  A njegova mama je tista grivasta državna sekretarka, za katero sem mislil, da je že najmanj babica, če ne prababica.

  • Kosobrin

   A res? Starejši ljudje imajo tudi otroke, veste, ne samo dvajsetletniki! Sicer pa sploh ni stara, je prav lepa ženska. No, potem po vešem tudi g. Jelinčič ne bi smel imeti otrok?! Živi in pusti živeti!

   • ARIF KENDIĆ

    Ti raje se Pehte drži

 • montyamp

  Zakaj pa komunisti tega pohabljenega otroka ne ukradejo , kot so koroške .
  Takoj bi ga balkanistanca privlekli nazaj , tale je skoraj pre-več njihov.
  Recimo da je otrok videl tovrstno udboljubezen doma kjer prakticirajo stalinistično krivosodje .
  IVEK KDO NI NAŠEL TVOJIH MORILCEV ???
  MOGOČE OČETJE POŠASTI ???
  https://www.youtube.com/watch?v=7AaeV17w3Os&t=1868s

 • samsara

  Obraz učenčevega očeta, je meni osebno kar zgovoren…

 • janez.pokoncni

  Kar je res, je res ; od vseh vpletenih staršev se je Zmago edini zares zavzel za svojega otroka.

  • janez cepec

   ma usrou se je, nabira politične točke

  • ARIF KENDIĆ

   Bravo Zmago, ti si car

 • lauraas

  Oče milo izgleda, mali je po materi agresiven.

 • Steiermark

  Očitno gre pri tem otroku, za vedenjsko motenega otroka, ki se ne more integrirati v slovensko kulturno okolje, ki pa je tudi nujno potreben “posebne obravnave”! Da nihče ne ukrepa in ne odstrani takšnega ogrožujočega primerka, iz sredine normalnih in vzgojenih otrok, me pa čudi – ali nimamo tako zelo “otrokom prijazne” politike, ki skrbi, da se odvzame iz naročja, ljubeče babice in dedka, dve siroti, ter ju pahne v oskrbo tujcem, ki to “poslanstvo” opravljajo za denar, pri tako hudem primeru ogrožanja ostalih otrok, pa ne posredujejo, da bi ga odvzeli dvema, ki si ne zaslužita imna – starša! In takšni, ki celotno Slovenijo, kot neslovenci, ogrožajo, ne spadajo v našo sredino – svojo superiornost in zaničevanje Slovencev ter Slovenije, naj poskusijo prakticirati, v svoji “otačbini” in tam robantijo proti svojim ter se izživljajo nad njimi! Res sramotno in tragično, da smo v Sloveniji, po 27 letih od osamosvojitve, nemočni nad lastno usodo ter nam jo še naprej grenijo necivilizirani jugosi – od sfukaorjev in tepihovalcev, dalje, na svoj divjaško nasilniški način, z visokih položajev ! Sramota!

  • ARIF KENDIĆ

   Naj malega opankarja pošljejo paprike obirat

 • Marija

  Človeštvu res ni pomoči. Takšni nasilneži so vedno obstajali,so pa zanimivo vedno otroci bogatašev in politikov.Pojdite gledati zgodovino nazaj.Ja pa tudi tako,vsaj v naših časih je bilo,da so ali ravnatelj ali učitelj podkupljeni in ne storijo nič. Mali nima mere in je vedno bolj nasilen dokler le ne naleti na mino. Takrat pa stopijo v akcijo starši in seveda bo mali zrasel v kriminalca nikoli kaznovanega. To so pravne države.

 • tarantela

  G.Jelinčič! Mlajšo hčer je pravilno, nikakor ni prav mlajšo hči!!!!! Me pa zanima, koliko nevladna stranka SNS dobiva apanaže iz državnega proračuna…

  • Ladka Sladič

   Tarantela, naj Vam odgovorim s Francetom Presernom: “Al prav se pise kasa ali kasha?”

  • Miro Jereb

   Reši me jezikovni dohtar. Pred Velenjem na nekem rondoju je skulptura kjer piše PREMOGOVNIK Velenje…pa mi povej ali se rudniku zlata tudi reče ZLATOGOVNIK, DIAMANTOGOVNIK, BAKROGOVNIK. Jaz vem za RUDNIK PREMOGA, RUNIK ZLATA, RUDNIK BAKRA…Sedaj pa mi ti objasni to slovensko jezikovno skrpucalo.

 • Kosobrin

  Če je vse to res, je problem zelo velik in bo samo rasel z njim, če ne bodo ukrepali. Od kod toliko jeze v tem mladem bitju? Vprašanje pa je, ali je vse to primerno za objavo v časopisih in portalih!? Starši, šola in stroka naj opravijo svojo nalogo!

 • lado

  Če bi mojemu otroku ČEFURSKI PANKERT GROZIL ,VSAKEGA POSEBAJ POLOMIM, TELI STARŠI SO PA NAVADNE RITI!!!!!!!!!!! SE BOJIJO ĆARAPANARJA ,PA DEBELORITE GRAVŽE !!!! pa saj so kmalu volitve zato VOLITE DESNICO, da SE ZNEBIMO TAKE GOLAZNI IN SD-KOMUNISTOV TER VSEH ,KI SO PROTI SLOVENCEM IN SLOVENIJI; ZGLED MADŽARI !!!!!!!!!!!!!!