Fajonova na uradnem obisku v Etiopiji kar v teniskah

Tanja Fajon na uradnem obisku v Etiopiji v teniskah in trenirki (Foto: Twitter)

Če je bila trditev, da “Slovenija postaja banana republika” prej mišljen kot šala, se zdi, da postaja vedno bolj dejstvo slovenske politične scene. Predsednica državnega zbora pohajkuje v Ugandi in posvaja opice, zunanja ministrica pa se za uradna srečanja v Etiopiji obleče, kot bi šla na športno ekskurzijo. 

“Regresivno levičarstvo pač. Od tujih kultur pričakujejo drugačne (nižje) civilizacijske standarde kot od zahodnih. Na uradni sestanek z nemškim premierjem @tfajon ne bo nikoli prišla v adidaskah“, je na Twitterju zapisal politični analitik Mitja Iršič. Zunanja ministrica Tanja Fajon je med obiskom v Etiopiji na uradno srečanje prišla kar v teniskah, kar je ne le nespoštljivo do etiopijskih uradnikov, ruši tudi slovenski ugled v svetu.

Po tem, ko se je iz pohajkovanja iz Ugande vrnila predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič, se je v afriške države namenila tudi zunanja ministrica Tanja Fajon.  Čeprav tako prva kot slednja trdita, da naj bi šlo za del strategije za sedež v Varnostnem svetu OZN, se glede na dogajanje bolj zdi, da sta obe tja odšli na dopust oziroma sodeč po opravi Fajonove, na športni dogodek. In če od koga, bi ravno od zunanje ministrice pričakovali, da se bo zavedala, da se vse države v diplomaciji obravnava z enakim minimalnim protokolom, kar izhaja iz načela suverene enakosti držav. Etiopijci so v oblekah, medtem ko se Fajonovi zdi, da je na uradno srečanje primerno obleči trenirko in teniske.

https://twitter.com/MHacek/status/1645770456845123593?s=20

Kar se gre Tanja Fajon, je tipično regresivno levičarstvo, ko tuji kulturi pripisuješ nižje civilizacijski standard, potem zavoljo multikulturalizma in vključenosti sprejmeš tudi njihove “pomanjkljivosti”. Zunanja ministrica je v tem primeru jasno pokazala, da se v Etiopiji počuti dovolj sociološko nizko, da pride kar v športnih copatih. Klofuta tako za Etiopijo kot za slovenski ugled v svetu. Če malce bolje pomislimo, je zelo jasno, da Fajonova zvrha in brez spoštovanja gleda tudi na lastno državo, saj je le sama izjavila: “Etiopija je nam podobna država, enako misleča država!”

Ana Horvat