Slovenija se s Fajonovo umešča zunaj jedrne Evrope in Zahoda

Datum:

Zunanja ministrica Tanja Fajon je pred državnozborskimi volitvami obljubljala zunanjo politiko na “francosko-nemškem” vlaku. Varnostna kriza v Izraelu kaže, da se Slovenijo z njenim vodenjem zunanje politike ne umešča zgolj zunaj t.i. jedrne Evrope, temveč tudi Zahoda kot takega. 

To se še najjasneje kaže na primeru tožbe Južne Afrike proti Izraelu na Meddržavnem sodišču v Haagu. Tožbo podpirajo v večji meri države tretjega sveta, med njimi pa je zgolj ena evropska država – Slovenija.

Na nespametno delovanje ministrice Fajon je opozoril nadobudni politik iz vrst Slovenske demokratske mladine Nejc Brence, ki je zapisal: “Povej mi, s kom se družiš, in povem ti, kdo si.” Zraven objave je pripel zajem zaslona s spletne enciklopedije Wikipedia, ki nazorno kaže družbo držav, v katero nas potiska ministrica Fajon.

Vir: Wikipedia

Številne države, ki podpirajo tožbo Južne Afrike se soočajo z obtožbami o kršenju človekovih pravic. Med njimi tudi Južna Afrika sama. Identični zajem zaslona je delil tudi urednik, novinar in politični komentator Peter Jančič, ki pravi: “Naša vlada z islamskimi in levičarskimi diktaturami proti demokratičnim državam “jedrne” Evrope.

Ministričin zasuk k razvijajočemu se svetu
Še bolj pomenljiv pa je seznam držav, ki tožbi nasprotujejo. Gre v večji meri najbolj razvite države, kot so Avstralija, Hrvaška, Češka, Francija, Nemčija, Gvatemala, Madžarska, Italija, Izrael, Paragvay, ZDA in Združeno Kraljestvo.

Ž. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Jelko Kacin: Ukrajina ne bo padla!

Natanko pred dvema letoma, 24. 2. 2022, je Vladimir Putin izvedel...

Francija usposobila 10.000 ukrajinskih vojakov

Francija je od začetka ruske invazije na Ukrajino usposobila...

Vlada odkrito sponzorira Hamasove pomagače

Z besedami, ki jih je Robert Golob izgovoril ob...

[Dokument] Ministričino cenzurirano poročilo kaže s prstom na SD in podrejene

Dominika Švarc Pipan, pravosodna ministrica v odhodu, je objavila...