Tanja Fajon: “Etiopija je nam podobna država, enako misleča država!”

Tanja Fajon se je na turneji po Etiopiji zavzela za čebele, pozabila pa na lačne otroke, ki umirajo v krvavi vojni na severu države. (Foto: Twitter)

“Težava odtujene zunanje politike, ki temelji na basnih iz Mladine s ščepcem gretardizma, je, da je dala politikom vtis, da je poceni demagogija pravzaprav znanje in da zato nikogar ni treba nič vprašati, saj če kaj obvladajo, je to poceni demagogija,” se je na obisk Etiopije s strani Fajonove in njene bizarne izjave odzval komentator Štih. 

Tudi zunanja ministrica Tanja Fajon nič kaj ne zaostaja za šefico DZ Urško Klakočar Zupančič. Očitno v strahu, da bi jo predsednica DZ zasenčila s svojim šarmom, se je tudi sama podala na fototurnejo po črni celini, konkretno v Etiopijo. Tudi tokrat naj bi šlo za del strategije za sedež v Varnostnem svetu OZN kot že v primeru Klakočar Zupančič, nakar se je pri slednji izkazalo, da je bila odločitev samovoljna. Pri Klakočar Zupančič smo tega že vajeni, zlasti ko gre za spoštovanje protokola na državnih proslavah in svobodno tolmačenje poslovnika DZ.

Sta si pa oblastnici podobni tudi v živalskih afinitetah. Medtem ko se Klakočar Zupančič bolj posveča skrbi za tropske primate, se Fajonova navdušuje nad žuželkami. Na zunanjem ministrstvu so zapisali, da sta se skupaj z etiopskim ministrom za trgovino Gebremeskelom Challo strinjala, da se okrepijo trgovinski odnosi med državama na področju čebelarstva. Slovenija bi Etiopiji menda lahko ponudila svoje znanje in tehnologijo. To pa zna biti težava, ker zamisel ni v duhu in sozvočju z “new age” smernicami Tine Gaber. Gre namreč za izkoriščanje ubogih živalic …

https://twitter.com/AVrabic/status/1645491069767884803?s=20

Za češnjo na vrhu torte nam manjka še turneja predsednice republike Nataše Pirc Musar in posvojitev potepuškega psa, pa bo afriška misija popolna in čisto v slogu “feministične zunanje politike”. Najbolj vrhunska ja bila sledeča izjava ministrice: “Etiopija je nam podobna država, enako misleča država.” Sedi Tanja, enka iz geografije! Tako cenenega in brezvsebinskega fajonizma pa že dolgo ne … Je pa res “znotraj votla in zunaj prazna”, bi dejal neki novinar. Izjavo si gre razlagati zgolj tako, da si državnica domišlja, da je Jovanka Broz in da poveljuje Gibanju neuvrščenih … Bilo bi povsem v sozvožju z aktualno jugofilno vlado … Besedna zveza “enako misleča država” pa kaže tudi na totalitarne tendence …

Pozabila je na lastno podvrsto primatov, ki trpi zaradi krvave državljanske vojne!
Komentator Tomaž Štih: “Težava odtujene zunanje politike, ki temelji na basnih iz Mladine s ščepcem gretardizma, je, da je dala politikom vtis, da je poceni demagogija pravzaprav znanje in da zato nikogar ni treba nič vprašati, saj če kaj obvladajo, je to poceni demagogija. Tako se je naša zunanja ministrica s svojim etiopskim kolegom na safariju v Etiopiji navdušila nad tamkajšnjimi “šestimi milijoni čebel. Ker se njej, vsej ekipi na MZEZ in celemu ožjem krogu SD tudi sanja ne, da je šest milijonov čebel zgolj 100 panjev čebel, kar premore vsak malo resnejši čebelar.” 

https://twitter.com/EdvardKadic/status/1645675400532566017?s=20

“In ne ločijo čebele od čebelje kolonije (teh je v Etiopiji 6 milijonov). In takšna miselnost vodi našo “feministično zunanjo politiko”, kot so jo te starlete z MZEZ poimenovale, pri spodbujanju gospodarstva.” Za konec: medtem ko na severu države, v pokrajini Tigraj, divja krvava državljanska vojna in se dogajajo množična posilstva, poboji in stradanje ljudi, se ona ukvarja s čebelami! Kje so pozivi v slogu “Samo ja pomeni ja” ali “Zaščitimo ženske pred spolnim nasiljem”?! Več tukaj. Lahko bi se bolj posvetila trpljenju svoje lastne podvrste primatov, saj je vendar socialno čuteča! Po svoje pa boljše, da ne. Iz preteklosti vemo, da ji tudi človeška tragedija služi za samopromocijo. Spomnimo na neokusno poziranje v bližini pogorišča na Krasu.

Domen Mezeg