[Video] Romana Tomc v Bruslju: Slovenska vlada spodkopava temeljne vrednote EU!

Datum:

Romana Tomc je v Evropskem parlamentu spregovorila o političnih čistkah v Sloveniji in pozvala evropske institucije k ustreznem ukrepanju. V nagovoru je v evropskem parlamentu pojasnila, da slovenska vlada s svojimi dejanji spodkopava temeljne vrednote Evropske unije in EU pozvala k ukrepanju.

“Evropske institucije so doslej že pokazale, da znajo obsoditi kršitve vladavine prava” in da bodo ustrezno ukrepale tudi tokrat in da ne bodo “samo zato, ker gre za levo vlado, držale glave v pesek“, je na plenarnem zasedanju v Bruslju dejala evropska poslanka Romana Tomc. Kot je izpostavila poslanka – besede o čistkah v demokratičnem svetu nimajo prostora.

Včeraj na plenarnem zasedanju v Bruslju je evropska poslanka Romana Tomc izpostavila zaskrbljenost zaradi političnih čistk v slovenskih neodvisnih institucijah. “Slovenska vlada s svojimi dejanji spodkopava temeljne vrednote Evropske unije. Po političnem prevzemu RTV-ja se enako dogaja tudi v drugih slovenskih institucijah, ki bi morale biti neodvisne, pa niso,” je dejala. Omenila je tudi izjavo slovenskega predsednika vlade Roberta Goloba o “očiščenju policije janšistov”, “Očistiti! To so grozljive napovedi političnih čistk, ki v demokratičnem svetu nimajo nobenega mesta,” je opozorila.

Ali se bodo institucije EU tudi tokrat odzvale?
Pozvala je k spoštovanju načel pravne države, neodvisnosti institucij in izrazila pričakovanje, da Evropska unija sprejme ustrezne ukrepe za spremljanje razvoja razmer v Sloveniji. Celoten govor si lahko pogledate v spodnjem videu. Izpostavila je, da so koalicijski partnerji, ko je jim je dejala “kvazi liberalci, levi socialisti, dve leti nazaj pisarili laži v spolitizirani Resoluciji o Sloveniji, danes tiho in da sodelujejo pri uničevanju Slovenije“. V nadaljevanju je dejala, da so evropske institucije doslej že pokazale, da znajo obsoditi kršitve vladavine prava in da bodo ustrezno ukrepale tudi tokrat in ne bodo “samo zato, ker gre za levo vlado, držale glave v pesek”.

T.B.

Sorodno

Zadnji prispevki

Prisila v času svobode

V času vladavine "svobode" tako rekoč ne mine teden,...

[Video] V libijski oddaji navdušeni nad tem kako Palestinci rojevajo otroke, da bi jih lahko žrtvovali

V Evropi smo priča demografskemu vojskovanju in zavojevanju, saj...

Elita nam sporoča: Znižali vam bomo standard!

"V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj,"...