Zunanje ministrstvo naj bi ostalo brez uradnega varovanja

Foto: Twitter/wiki

Generalna sekretarka zunanjega ministrstva Renata Cvelbar Bek naj bi stavbo zunanjega ministrstva pustila brez varovanja. Kot je dejal odgovorni urednik portala Planet TV, je pogodba z zunanjo varnostno službo potekla. 

“Na sliki generalna sekretarka Ministrstva za zunanje in evropske zadeve Republike Slovenije Renata Cvelbar Bek, prva odgovorna za ta hip gotovo najbolj prikrivan škandal, povezan z našo državno varnostjo,” je uvodoma zapisal Mayer ob pripeti fotografiji. Nato pa nadaljeval: “Medtem ko se je gospa v črnem kostimu sredi New Yorka, ob zgražanju zaposlenih na ministrstvu, naslikavala pri uspehu kandidature za mesto v varnostnem svetu Združenih narodov, čeprav sama pri tem postopku ni imela nikakršne operativne ali formalne vloge, je stavba zunanjega ministrstva, znamenita Mladika, ostala brez fizičnega varovanja!”

Foto: Twitter

Na podlagi česa izplačujejo kader, ko pa pogodbe ni?
Mayer v nadaljevanju pojasnjuje, da je pogodba z zunanjo varnostno službo namreč “potekla pred približno enim mesecem. Na omenjeni lokaciji je kader ostal isti, vendar so tem sneli oznake “varnost” in jih zamenjali z napisom “osebje”. Oznaka osebje pa pomeni nič drugega kot to, da so tam brez vsakršnih pristojnosti in da se mora za vsako posredovanje vplesti policija. Kot je dejal Mayer, je informacija izredno škandalozna, za več informacij pa smo se obrnili direktno na Ministrstvo za zunanje zadeve in jih prosili za pojasnilo, saj to ni glavno vprašanje.

O zadevi smo poslali vprašanja na ministrstvo za zunanje zadeve. Odgovore bomo objavili, ko jih prejmemo.

T.B.