fbpx

Župan Janković deli denar Ljubljančanov svojim direktoricam

Zoran Janković (Foto: STA)

Ljubljanski župan Zoran Janković je mestnim svetnikom predlagal, da si lahko direktorice Živalskega vrta Ljubljana, Mednarodnega grafičnega likovnega centra in Kinodvora izplačajo nagrade za delovno uspešnost za poslovanje v letu 2017. “Jankovićeve dame” si bodo tako za svojo uspešnost razdelile kar 12 tisoč evrov!

Javni zavod je pravna oseba javnega prava, ki je ustanovljen, da služi ljudem in opravlja nepridobitno dejavnost. To pomeni, da mora biti tudi zaposlenim v čast, da delajo v dobro ljudi, in od tega ne pričakujejo nobene koristi. Kar seveda ne velja za ljubljanskega šerifa, župana Zorana Jankovića. Ta se je namenil nagrajevati direktorje javnih zavodov z določitvijo dela plače za delovno uspešnost za leto 2016. Mestni svetniki bodo o tem razpravljali na seji, ki bo 29. januarja, a bo, kakor piše Delo, sklep tudi zagotovo potrjen.

Največ bi dobila Zdenka Barbara Ban Fischinger, direktorica javnega zavoda Živalski vrt Ljubljana. V žep ji bo kapnilo 6.018,56 evra. Če uporabimo populistični jezik levičarjev o lačnih in revnih otrocih, to pomeni, da bo Ban Fischingerjeva odvzela možnost ogleda živali več kot 1.000 otrokom. Toliko vstopnic bi lahko kupili osnovnošolcem, če bi se direktorica odpovedala delu plače za delovno uspešnost.

Direktorici ZOO Ljubljana Zdenki Barbari Ban Fischinger se lahko smeje – v žep ji bo kapnilo več kot 6 tisoč evrov! Foto: sta

Direktorica javnega zavoda Mednarodni grafični likovni center Nevenka Šivavec bo dobila 2.828 evrov, direktorica javnega zavoda Kinodvor Nina Peče Grilc pa 2.772,36 evra. 

Direktorica Kinodvora Nina Peče Grilc je tesno povezana z županom. Njen mož je bil namreč do lani tesni sodelavec Jankovića. Foto: sta

Šivavčevo je na položaj direktorice leta 2011 imenoval prav ljubljanski župan Janković, potem ko je po spletu okoliščin na javni razpis Mestne občine Ljubljana “edina oddala popolno prijavo za mesto direktorice MGLC”. “Povsem po naključju je bila za direktorico Zavoda Kinodvor” leta 2009 postavljena Peče Grilčeva, ki je takrat bila po navedbah Dnevnika poznana kot filmska prevajalka. Njen soprog dr. Uroš Grilc je bil po drugi strani do 2017 tesni sodelavec ljubljanskega župana, ki mu je takrat služil v funkciji načelnika za kulturo MOL. Roka roko umije.

J. B.