Zveza borcev NOB bi s Saro Štiglic “kompostirala kapitalizem”

foto: X

Da so slovenske veteranske organizacije na tematiko partizanstva in druge svetovne vojne celice skrajne levice, se ve že od nekdaj. A komaj zadnje desetletje so svojo ideološko pripadnost začeli zares brezsramno promovirati. Zveza združenj borcev za vrednote NOB oz. njen indoktrinirani podmladek (Mladi za vrednote NOB) organizira tematski večer, kjer se bodo mladi pod vodstvom podnebne aktivistke pogovarjali o tem, kako ukiniti kapitalizem oz. zasebno pravico.

“Vabljeni, da se našim mladim 23. novembra 2023 ob 18. uri pridružite na tematsko pogovornem večeru z gostjo Saro Štiglic, vabijo v Zvezi borcev NOB.

Na Mladinski postaji Moste namreč organizirajo “tematsko-pogovorni večer”, kjer bo mlada aktivistka Sara Štiglic predstavila svoje aktivistično delovanje in poglede na to, kako mlade bolj angažirati. Zraven je pripeta slika, kjer je aktivistka fotografirana z napisom “kompostirajmo kapitalizem”.

Jasno je torej, da ne gre za društvo, katerega namen je skrbeti za stoletnike raznih partizanskih bataljonov in oživljanje mitoloških bitk, ampak za čisto navadno izpostavo levičarske ideološke pralnice možganov, uperjeno proti globalnemu prostotržnemu kapitalizmu in posledično vrnitev v mafijski socializem, kot smo ga poznali v bivši državi.

“Organizacija Zveza borcev NOB, ki se bogato financira iz denarja davkoplačevalcev, za organizacijo veteranski dogodkov zlorablja ta denar za odkrit ideološki spopad. Kje so inšpekcije Ministrstva za obrambo in računskega sodišča?” se sprašuje prvak opozicije Janez Janša.

Davkoplačevalci so jim do zdaj podarili že skoraj neverjetnih 11.000.000,00 evrov

Zveza združenj borcev NOB se sicer bogato financira s strani davkoplačevalcev – tistih, katere bi njihovi mladi “kompostirali” in jim odvzeli premoženje.

Foto: Zajem zaslona

10.936.416,15 evrov smo jim do zdaj namenili iz zaplenjenega dela plač. Zdaj, ko v Sloveniji skoraj ni več živih partizanov, je zveza očitno postala ena izmed glavnih generalštabov slovenske skrajne levice, ki vsako levičarsko vlado usmerja še bolj levo kot običajno. Več kot očitno je, da potrebujemo veliko prevetritev zakonodaje na področju financiranja kvazi-veteranskih organizacij, ki to niso.

Kdo je Sara Štiglic?

Spomnimo, do nedavnega je bila mlada aktivistka članica sveta predsednice Nataše Pirc Musar za “boj proti socialni nepravičnosti in podnebnim spremembam”, a jo je nato predsednica razrešila, ko je Štigličeva sodelovala pri vandaliziranju inštalacije iniciative Pohoda za življenje.

Spomnimo, na Pohod za življenje je pozvala zamaskirane protiprotestnike: “… Pridimo v rutah, kapah in v temnih oblačilih: naši obrazi niso predmet vašega sovraštva! …,” je Štigličeva dala navodila udeležencem shoda, ki je bil domnevno neprijavljen in je potekal vzporedno s Pohodom za življenje na Prešernovem trgu,  zaradi česar si je zaslužila tudi kazensko ovadbo.

Takrat je pridobila simpatije najbolj skrajno levih delov slovenske družbe, ki se zavzemajo za rušitev kapitalističnega ustavnega reda, ki ga poznamo. Zdaj iz nje očitno skušajo narediti naslednjo Niko Kovač.

I. K.