fbpx

6 povsem nesmiselnih stvari, s katerimi samo zapravljate čas

Foto: iStock

Ali ima vaše življenje smisel? Čutite, da živite polno, izpopolnjujoče življenje, ki vas navdihuje? Če ne, potem je čas, da preverite, s čim zapravljate dragocen čas … in svoje življenje.

Verjetno ni človeka, ki se na neki točki življenja ne bi spraševal o smislu. Nekateri ostanejo samo pri spraševanju, drugi pa se (ga) odpravijo raziskovat. Raziščite, katero od spodaj navedenih nesmiselnih navad bi lahko opustili.

Odpovejte se negativnosti
Negativizem, pritoževanje, nerganje, dramatiziranje … so le nekatere izmed mnogih navad, ki nam jemljejo dober občutek o življenju. Negativnost je le ovira duše in vam preprečuje, da bi postali najboljša verzija sebe. Pomislite – kakšni ljudje vas obdajajo v življenju? Prenehajte zapravljati svoj čas in energijo z ljudmi, ki so negativni, vam odžirajo življenjsko energijo in najdejo problem za vsako rešitev. Obdajte se z ljudmi, ki so optimistični, polni energije in imajo pozitiven doprinos k vašemu življenju.

Izklopite televizijo. Ali pa se naučite vsaj izbirati vsebino.
Vzemimo primer resničnostnih šovov. So pomembni? Na kakšen način služijo izboljšanju kvalitete vašega življenja? V kolikor vam pomenijo le kratko zabavo ali sprostitev, si kakšnega brez slabe vesti oglejte. Pa vendar – koliko časa preko gledanja raznih likov navidezno živite njihova življenja? Izklopite televizijo in raje pojdite ven – živeti svoje življenje.

Zavedajte se svoje unikatnosti
Nikogar na tem svetu ni, ki bi vam bil enak. Kako krasno se je zavedati, da smo edinstveni, unikatni in posebni, natančno takšni, kot smo. Prenehajte s poskušanjem, da bi bili nekdo drug. Vzemite si čas in se poglobite vase, raziščite, kaj so vaši skriti talenti, pozitivne lastnosti, samo vaše posebnosti. Vzljubite jih točno takšne, kot so … sčasoma.

Pustite preteklost, da je tam, kamor sodi. V preteklosti.
Oziranje preko rame na pretekle dogodke nam velikokrat jemlje energijo za življenje. Kaj smo naredili, pa ne bi smeli ali kaj nismo naredili, pa bi morali … Vsi ti pomisleki se običajno začenjajo s slavnimi stavki: Ko bi le …, Če bi takrat …, Zakaj pa nisem … Pustite jih. Preteklosti ne morete spremeniti, spremenite lahko le svoj pogled nanjo.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Pasivnost: čakanje, da se “nekaj samo od sebe zgodi”
Morda je dobro sprejeti spoznanje (in odgovornost!), da nam bo v življenju le malo stvari padlo v naročje samo od sebe. Pomembno je zavedanje, da smo sami odgovorni za vse, kar v življenju naredimo. Pa tudi za vse tisto, česar ne. Razmislite, kaj si želite, postavite si cilje in pogumno naprej. Dan za dnem, korak za korak … vse je boljše, kot pa da stojite na mestu in čakate na to, da se vam življenje le zgodi.

Anja Dangubič