60. rojstni dan Billa Gatesa

Foto: iStock

Danes praznuje rojstni dan slavni soustanovitelj podjetja Microsoft. Dolga leta je bil najbogatejši človek na svetu. Znan je tudi po veliki dobrodelnosti.

Foto: Wikimedia commons

Foto: Wikimedia commons

Bill Gates se je rodil na današnji dan leta 1955 v Seattlu, ZDA. Šolal se je na Državni univerzi Washington in na Harvardu, vendar študija nikoli ni dokončal, saj se je že prej posvetil svoji karieri. Skupaj s Paulom Allenom je ustanovil podjetje Microsoft, katerega največji posamezni delničar je še danes. Po navedbah revije Forbes je že več kot 20 let najbogatejši človek na svetu.

Gates je poročen z Melindo French, s katero imata tri otroke. Z ženo sta ustanovila tudi dobrodelno fundacijo Bill & Melinda Gates Foundation, s katero pomagata ljudem v tretjem svetu pri šolanju in zdravstvu. Skupaj sta darovala več kot 28 milijard dolarjev v dobrodelne namene.

Vse najboljše!

M. G.

 • Aresnica

  M.G.- Vse najboljše!

  ________

  Če bi bil JAZ Aresnica komentator na NOVA24TV bi mi bilo izpod časti napisati temu Iluminatu _- _ Vse najboljše!_-_ (razen, če ne bi poznal vseh svinjarij in grozot, ki jih on in njemu podobni počenjajo) -Ta globalna ne mafija ampak več kot mafija je in še dela toliko gorja na tem našem lepem svetu, da o tem … …… …… _____ . bom nehal, joj, joj.-

  Kar se pa tiče tega, da sta darovala več kot 28 milijard dolarjev v dobrodelne namene je pa dobesedno pesek v oči. _-

  To je za njega, ki ima rojstni dan ravno tako, kot bi VI – to je M.G. in JAZ Aresnica skupaj dala cc 10€ ljudem v tretjem svetu pri šolanju in zdravstvu.
  ________
  Lep pozdrav

 • Robin Hood

  Kdo si je pa ta članek izmislil? Gates ni dal enega centa za dobrodelne namene. Po Afriki in drugod financira splave, kontracepcijo in homoseksualne aktiviste, ker je tako kot njegov oče obseden s strahom pred rastjo svetovnega prebivalstva.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!