fbpx

Aerodrom Ljubljana: Letalski promet v poletni vozni red

(Foto: iStock)

Na Aerodromu Ljubljana je danes začel veljati poletni vozni red v letalskem prometu, potniki pa z letališča lahko vsak teden potujejo z več kot 230 rednimi leti na 25 destinacij v 20 državah. V poletnem voznem redu 2017 je ponudba rednih letov z ljubljanskega letališča večja kot lani, medtem ko je število čarterskih povezav primerljivo.

Domači prevoznik Adria Airways je v primerjavi z lanskim poletjem okrepil letalske povezave v Amsterdam, Koebenhavn, Moskvo, Podgorico, Sarajevo, Skopje in Varšavo. V okviru novega voznega reda Adria Airways leti neposredno še na 11 drugih destinacij, in sicer v Bruselj, na Dunaj, v Frankfurt, Manchester, München, Pariz, Prago, Prištino, Tel Aviv, Tirano in Zürich.

Na letališču bodo 4. aprila pozdravili tudi novega prevoznika, nizozemskega nizkocenovnika Transavia, ki bo med Ljubljano in Amsterdamom letel trikrat tedensko, vsak torek, četrtek in nedeljo. Število čarterskih povezav bo primerljivo z lanskim. Trenutna napoved čarterskih letov kaže, da bo poleti mogoče leteti na 20 destinacij z devetimi letalskimi prevozniki, so še navedli.

J. F., STA