fbpx

Narava in zdravje na enem mestu. Kje?

Foto: N. K.

Sejem Narava-zdravje, ki ta vikend poteka na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, je spet v znamenju zdravega življenjskega sloga. Letos lahko med drugim poskusite vodo s čisto pravimi kristali in naravni sladoled brez mleka, glutena ter drugih alergenov, udeležite pa se lahko tudi možganskega fitnesa.

Naravna zelišča (foto: arhiv NZ).

Naravna zelišča (foto: arhiv NZ).

Na sejmu so obiskovalci med drugim deležni pestrega programa s področja prehrane, gibanja, zdravja in wellnesa. Prireditev ponuja številne zanimive izdelke in storitve, ki jih je mogoče kupiti po ugodnih sejemskih cenah. Sejem je zanimiv za vse generacije in priložnost, da soboto ali nedeljo preživite malce drugače.

 

Ali je čas, da začnete z možganskim fitnesom? 5

Lesene igrače niso novost, so pa vedno aktualne

Na sejmu se lahko otroci igrajo z igračami, ki so izdelane iz brezovega lesa. Prednost tovrstnih igrač je, da so naravne, kar pomeni boljšo kvaliteto, je pa les tudi bolj prijeten na otip kot plastika. Nekatere so pobarvane tudi z ekološkimi barvami. Otroku omogočajo razvoj domišljije in kreativnosti, saj je na voljo več možnosti, kaj lahko otrok iz teh igrač sestavi. Na voljo je mnogo iger za otroke različnih starosti.

Ekološko pridelan sladoled (foto: N. K.).

Ekološko pridelan sladoled (foto: N. K.).

Ekološki sladoled brez mleka, glutena in drugih alergenov
Tiste, ki si zaradi alergije ne morejo privoščiti mlečnega sladoleda, bo očaral na sejmu predstavljen sladoled, ki namesto mleka vsebuje rižev napitek. Sladkor v napitku nadomesti javorjev sirup, na voljo pa je tudi več okusov. Sladoled je prav tako priljubljen med tistimi, ki nimajo težav z alergijami, saj se veliko ljudi navdušuje nad naravno pridelanim sladoledom.

Vadba za možgane
Poleg treninga za mišice lahko zdaj obiščete tudi vadbo za možgane. Gre za interaktivne vaje za urjenje spomina, pozornosti, koncentracije in sproščanja. Te direktno vplivajo na vnos podatkov, senzorje ter na organiziranje in priklic podatkov. Možgane treniramo z umskimi vajami, ki se izvajajo skozi pogovor, pisanje, meditacijo, prav izjemnega pomena za trening pa so določeni gibi. Za trening spomina si je potrebno vzeti precej časa, je poudarila Jasmina Lambergar, certificirana trenerka spomina. “Tako kot se ljudje naučimo določenih vsebin, se lahko naučimo tudi tehnik pomnjenja,” je še dodala.

Voda s kristali (foto: N. K.).

Voda s kristali (foto: N. K.).

Voda s kristali
Ste vedeli, da je voda, v kateri se nahajajo naravni kristali, skoraj tako kvalitetna kot studenčnica? “Kristali oddajajo posebno energijo, sodeč po nemških in švicarskih raziskavah pa se v takšni vodi poveča vsebnost kisika, saj prihaja do kemijskih in strukturnih sprememb v sami vodi,” pojasnjuje prodajalka na sejmu. Med drugim lahko poskusite, kakšna je razlika med običajno in kristalno vodo.

Sejem Narava-zdravje letos gosti kar 288 podjetij iz 21 držav. Na prireditvi se lahko obiskovalci seznanijo tudi s široko ponudbo fitnesa, fizioterapevtov, naravne kozmetike in prehrane ter z mnogimi drugimi vsebinami, ki lahko pripomorejo k bolj zdravemu načinu življenja.

N. K.