fbpx

Anonimna muslimanka ruši stereotipe: Izdala je “halal” priročnik za vročo spolnost muslimanskih žena

Foto: epa

Muslimanka pod psevdonimom Umm Muladhat je izdala novi seksualni priročnik, v katerem odkrito govori o željah in potrebah muslimanskih žensk. Avtorica se kljub njeni verski pripadnosti, ki žensko na tem področju strogo omejuje, trudi prebiti stereotipe glede spolnosti.

Muslimanska ženska, rojena v ZDA, je izdala novo knjigo, in sicer muslimanski seksualni priročnik z naslovom A Halal Guide to Mind Blowin Sex (Halal vodič do vročega seksa), v katerem skuša premagati stereotipe, ki se nanašajo na žensko in seks. Avtorica piše pod psevdonimom Umm Muladhat z namenom, da ohrani anonimno identiteto in predstavi podrobnosti o tem, kako muslimanski pari lahko razvijejo medsebojne seksualne odnose.

“Poudarila sem pomembnost imeti spolne odnose samo s svojim zaročencem, ključnega pomena pa je celoten obseg spolnih izkušenj,” je povedala Muladhat za Guardian. “Če gledamo stvari, ki se nanašajo na seks, z islamske perspektive, je ključnega pomena predvsem ohranjanje fizičnih odnosov v kontekstu zakonske zveze, ne le z namenom razmnoževanja. Žena ima pravico, da jo njen mož spolno spozna.”

Knjiga ponuja eksplicitne in odkrite nasvete o vsem, od poljubljanja do spolnih položajev. V besedilo je vključeno tudi poglavje z naslovom “Kako biti v postelji nor” in “Prisiljene seksualne fantazije”.

Seks je v muslimanskem svetu še vedno nekaj umazanega
Muladhat na svoji spletni strani pojasnjuje, da je knjigo začela pisati že pred dvema letoma, ko ji je znanka priznala, da se je njen zakon že v začetku začel krhati v spalnici. “Njeno spolno življenje je bilo grozno, še huje, iz zakona je začelo kar izginjati. Celo življenje je bila vzorna muslimanka, pred poroko ni nikoli storila kaj več od držanja partnerjevih rok, kaj šele, da bi z njim postala intimna. Zakonske zveze se je zelo veselila, sploh pa priložnosti, da se končno lahko prepusti in preizkusi v seksualnih užitkih, saj jih je do poroke odlagala zaradi Alaha.”

istock

Kljub vsemu veselju in pričakovanjem pa nevesta ni vedela, kaj seks sploh vključuje. Po mnenju Muladhata je odločitev o tem, kaj je v spolnem življenju muslimanov dovoljeno, črpala predvsem iz zmede vernih in napačnega večinskega prepričanja, da ženske ne bi smele uživati v seksu. “Krivda, povezana s seksom, je ženskam pripisana že od otroštva,” pojasnjuje avtorica. “Seks je opisan in dojet kot nekaj umazanega in nekaj, kjer mora biti ženska seksualnost nadzorovana.”

printscreen

Knjiga pa ni prvi primer težavnega vprašanja odnosov med spoloma v islamskih državah. Kot poročajo tudi v Breitbartu, je v Maleziji hitro spoznavanje postalo priljubljen način predstavljanja potencialnih zakonskih partnerjev med seboj. Od drugih načinov svetovnih zmenkarij pa se malezijsko razlikuje po tem, da jih mora nadzorovati skrbnik, dokler ženska ne dobi dovoljenja ali se poroči.

K. F.