fbpx

Avstrijec doživel šok: Med sedenjem na WC školjki ga je napadel piton!

Fotografija je simbolična (Foto: Twitter)

Avstrijski policisti so bili v ponedeljek zjutraj obveščeni o resnično neobičajni nesreči. 65-letnika je namreč med obiskom stranišča, natančneje med sedenjem na straniščni školjki, ugriznil piton.

Ko se je Avstrijec v ponedeljek okrog 6. ure zjutraj odpravil na stranišče si niti slučajno ni mislil, da bo doživel kaj takšnega. Potem, ko je sedel na straniščno školjko, je v področju genitalij nenadoma začutil bolečino. To ga je seveda presenetilo. Ko je pogledal v notranjost straniščne školjke, je imel kaj videti. Ugledal je namreč 1,6 metra dolgega albino pitona.

Po poročilu avstrijske policije je piton najverjetneje neopazno zbežal iz stanovanja 24-letnega soseda in se po kanalizaciji priplazil v stranišče. Potem, ko so bili obveščeni o nesreči, so na pomoč poklicali strokovnjaka za plazilce, ki je kačo odnesel, jo očistil in vrnil lastniku.

Daleč od tega, da je piton edini hišni ljubljenček, ki ga ima 24-letnik. Večernji list namreč poroča, da ima skupno kar 11 kač. Zaenkrat še ni točno znano na kakšen način je piton, ki je napadel 65-letnika, sploh pobegnil. Na srečo je moški utrpel le lažje poškodbe. Neodgovorni lastnik se bo moral soočiti z obtožbami zaradi suma povzročitve telesne poškodbe iz malomarnosti.

Nina Žoher