fbpx

Beckham presenetil? Ko se zvezdniki postavijo na stran EU

Foto: STA

Bivši kapetan angleške reprezentance, svetovni nogometaš in model David Beckham, je javno povedal, da bo na referendumu, ki bo potekal ta četrtek, glasoval ZA obstanek Velike Britanije v Evropski uniji.

David Beckham je pristopil h kampanji, ki se na referendumu zavzema za to, da bi Velika Britanija ostala v Evropski uniji. Na socialnih omrežjih poziva Veliko Britanijo, da glasuje za to, da ostane v Evropski uniji.

Na svojem profilu na Facebooku je zapisal, da je njegov rodni klub Manchester United blestel ravno zaradi zmesi domačih in tujih igralcev.

“Svoja najljubša leta sem igral pri svojem klubu Manchester United. Odrasel sem v ožji družbi mladih britanskih igralcev … še boljši in uspešnejši pa smo bili zaradi danskega vratarja Petra Schmeishela, Irca Roya Keana in Francoza Erica Cantona.”

Tudi sam je izkusil vlogo tujca. Igral je namreč v Madridu, Parizu in Milanu, tako da mu Evropa ni tuja.

“Kot privilegij si štejem tudi igranje in bivanje v Madridu, Milanu, Parizu s soigralci iz cele Evrope in sveta. Ta evropska mesta in njihovi navijači so sprejeli mene in mojo družino in nam dali priložnost, da uživamo njihovo edinstveno in navdihujočo kulturo.”

David Beckham (Foto: iStock)

David Beckham (Foto: iStock)

Njegova žena Viktorija je javno priznala, da ga bo pri odločitvi na referendumu podprla, poroča CNN. Na svojem profilu na Instagramu pa je zapisala:

“Verjamem v prihodnost za moje otroke, v kateri bomo skupaj močnejši, in zato podpiram obstanek Velike Britanije v Evropski uniji.”

Beckham še dodaja, da bi morali biti vsi skupaj in da bi se morali s problemi v svetu spopadati skupaj, ne sami. “Zaradi teh razlogov glasujem za obstanek,” še zaključi Beckham.

Tudi Armani poziva Britance, da glasujejo za obstanek v EU
Beckham pa ni edina znana osebnost, ki se je v teh dneh postavila v bran EU. Italijanski oblikovalec Giorgio Armani prav tako poziva Britance, naj na referendumu glasujejo za obstanek Velike Britanije v Evropski uniji. Sem pristaš obstanka Velike Britanije v EU, je dejal med predstavitvijo svoje nove kolekcije pomlad/poletje 2016.

S. K.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save