fbpx

Bizarna situacija: Nemška policistka zaradi “mopsa z napako” toži nemško mesto

Foto: epa

Mesto Ahlen v zahodnem delu Nemčije se sooča s tožbo, ker je na dražbi prodalo psa pasme mops, ki so ga zasegli družini zaradi neplačanih dolgov.

Mesto Ahlen se je znašlo v bizarni situaciji. Zaradi psa pasme mops, ki so ga prodali na eBayu, so si nakopali tožbo, saj so prodali psa z napako – okvaro očes, zaradi česar je morala nova lastnica psa zdraviti s štirimi operacijami, kar ji je naneslo veliko stroškov.

Psičko z imenom Edda so oblasti zaplenile lansko leto družini, ki je zabredla v dolgove, saj med drugim ni plačevala “davka na pse”. Nemška družina je želela poravnati dolg na različne načine, toda občina jim je zaplenila kar njihovega ljubljenčka, poroča WDR.

Tega so nato oglaševali na spletni trgovini eBay za 750 evrov in ga tudi prodali nemški policistki. Ta je za več medijev dejala, da je bila skeptična do same prodaje, teden dni kasneje, ko je kupila mopsa, pa je ugotovila, da ima ta infekcijo očes, oglaševali pa so ga kot popolnoma zdravega psa. Psička je potrebovala kar štiri operacije.

Zaradi vseh naštetih problemov se je lastnica odloča za tožbo proti občini, saj je za zdravljenje psa porabila kar 1.800 evrov.

C. Š.