Bizarna situacija: Nemška policistka zaradi “mopsa z napako” toži nemško mesto

Foto: epa

Mesto Ahlen v zahodnem delu Nemčije se sooča s tožbo, ker je na dražbi prodalo psa pasme mops, ki so ga zasegli družini zaradi neplačanih dolgov.

Mesto Ahlen se je znašlo v bizarni situaciji. Zaradi psa pasme mops, ki so ga prodali na eBayu, so si nakopali tožbo, saj so prodali psa z napako – okvaro očes, zaradi česar je morala nova lastnica psa zdraviti s štirimi operacijami, kar ji je naneslo veliko stroškov.

Psičko z imenom Edda so oblasti zaplenile lansko leto družini, ki je zabredla v dolgove, saj med drugim ni plačevala “davka na pse”. Nemška družina je želela poravnati dolg na različne načine, toda občina jim je zaplenila kar njihovega ljubljenčka, poroča WDR.

Tega so nato oglaševali na spletni trgovini eBay za 750 evrov in ga tudi prodali nemški policistki. Ta je za več medijev dejala, da je bila skeptična do same prodaje, teden dni kasneje, ko je kupila mopsa, pa je ugotovila, da ima ta infekcijo očes, oglaševali pa so ga kot popolnoma zdravega psa. Psička je potrebovala kar štiri operacije.

Zaradi vseh naštetih problemov se je lastnica odloča za tožbo proti občini, saj je za zdravljenje psa porabila kar 1.800 evrov.

C. Š.

 • pajac debeli

  Davek na psa, pa kaj se. Naj obdavcijo otroke, ciganske, se bolj mnozijo, so bol umazani in so vecja nevarnost za okolje in okolico, kot vsak potepuski pes.

 • Franc Šink

  En migrant je za državo dražji.

 • Andrej

  Nemci so dobili pasjo kost, da malo pozabijo na migrante.

 • Osti jarej

  Oblasti v nemškem Ahlenu so se znašle pod plazom kritik, potem ko so zaradi neplačanih davkov zasegle družinskega psa in ga prodale prek ebaya. Bizarna zgodba se je začela novembra 2018, ko so se uradniki pojavili na domu neplačnika, da bi izvedli rubež. Najprej so hoteli invalidnemu možu odnesti voziček, a ker ni bil njegova last, so jim odnesli psičko po imenu Edda.
  Eden izmed uradnikov je nato psa dal na zasebni ebay račun in ga prodajal za 750 evrov, kar je polovična cena za to pasmo. Michaela Jordan je opazila, da je kuža sumljivo poceni za mopsa, zato je poklicala in izvedela, da je bil zaplenjen, da je prodaja legalna, in se je odločila za nakup. Zgodba je prišla v javnost, ker se je nova lastnica, ki je po poklicu policistka, začela pritoževati nad kužkovimi zdravstvenimi težavami.

  https://www.slovenskenovice.si/bizarno/clanek/zarubili-psicko-in-jo-prodali-na-spletu-153023

 • Osti jarej

  ….v mafijastanu zujf tudi še ni odpravljen…

 • cosmosjasnovidec

  Policistka ima povsem prav in naj jih kar stoži za čimveč.
  Na njenem mestu bi še sprožil zraven društva za zaščito živali.
  Odvzem živali ali smrt lastnika na katerega je žival navezana vsekakor pri živali pusti traume in si nikoli več popolnoma ne opomore čeprav se z njo lepo ravna.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!