fbpx

Bizarno: prek spleta si lahko kupite pajac s podobo severnokorejskega diktatorja Kim Jong Una

Foto: Printscreen

Saj ni, res pa je. Podjetje z oblačili iz ameriške zvezne države Florida je sprožilo val ogorčenja po tem, ko je začelo s promocijo moškega pajaca, na katerem se nahaja podoba nasmejanega severnokorejskega diktatorja Kim Jong Una. S to marketinško potezo je šlo podjetje nedvomno predaleč, saj s tem navzven poveličuje nekoga, ki sistematično krši človekove pravice in se požvižga na mednarodne norme ter resolucije. Kam gre ta svet?

Trgovec na drobno Get on Fleek je izdelek uvrstil v prodajo na spletni strani in pri tem pripisal, da moški pajac s podobo diktatorja v prednaročilu stane 79 ameriških dolarjev. Trgovec pa ne prodaja le pajaca s tovrstno podobo, ampak tudi jopo s kapuco, pulover, majico s kratkimi rokavi in majico brez rokavov.

 

Foto: Printscreen

Vse, odkar se prek spleta pojavljajo oglasi za pajac, so se začeli oglašati ogorčeni uporabniki družbenih medijev, ki izražajo nestrinjanje zaradi poveličevanje diktatorja. Uporabnik Twitterja Cary Chow je zapisal, da je na spletu pravkar našel nekaj najslabšega in pri tem dodal, da ta pajac predstavlja grozno kombinacijo.

Ljudje so ogorčeni
V podjetju, kjer so to izdelali, pa se srečujejo z velikimi napetostmi, ki so se dodatno zaostrile po tem, ko je na naslovnice v medijih pred kratkim prišla zgodba o smrti nesrečnega ameriškega študenta Otta Warmbierja, ki je umrl teden dni po izpustitvi iz komunistične Severne Koreje, po tem, ko je bil zaradi domnevnega poskusa kraje propagandnega plakata obsojen na 15-letno zaporno kazen.

N. Ž.