Bizarno: Zaporniki sprožili kampanjo, naj jim dovolijo “lutke za seks”, da bodo za rešetkami občutili vsaj malo strasti

Foto: epa

Zaporniki v Angliji imajo, milo rečeno, čudno zahtevo: zahtevajo, naj jim pazniki dovolijo imeti lutke za seks, da bodo za rešetkami užili vsaj malo strasti.

Obsojeni Jack Swarez, ki prestaja zaporno kazen v angleškem okraju Nottinghamshire, je prepričan, da bi lutke za seks izboljšale obnašanje moških zapornikov, saj bi ti na njih sprostili svojo testosteronsko napetost. Trdi celo, da to vlade ne bi stalo niti enega centa, saj so obsojenci, v imenu katerih govori, to “investicijo” pripravljeni plačati iz lastnih žepov.

Swarez je rekel: “Težava je v tem, da so naši zapori polni mladih moških, napolnjenih s testosteronom, ki bi dali svojo desno roko za nekaj strasti. Frustracija te situacije neizogibno dela te mlade moške nemirne, poledica tega je, da si želijo povzročati nerede. Imam predlog, ki mu je treba nameniti pozornost. Morda bi pomagal ublažiti stalen problem.”

Idejo dobili po tv-dokumentarcu
Zaporniki s Swarezom na čelu so dobili to idejo, ko so gledali dokumentarec na programu Channel 4, ki je pokazal odrasle moške, ki živijo z napihljivimi lutkami. “Opazil sem, da so videti zelo srečni in brez stresa. Poleg tega so to lutke, ki jih moramo sami napihniti, kar pa bi zapornikom, ki jim ni dovoljeno kaditi, omogočalo, da si očistijo in ojačajo pljuča, tako pa bi si popravili škodo na pljučih, ki jo povzroča kajenje. To je zmagaj – zmagaj situacija!” Dodal je še, da bi lahko zaporniki s svojo napihljivo partnerico preživeli veliko časa skupaj, piše Daily Mail. “Uživali bi tekom noči, gledali skupaj limonade, poslušali glasbo – vse, kar bi sicer počeli s svojo partnerico.”

Marjanca Scheicher

 • Morala

  Še kaj…hotelske sobe!? Pametno, potem bo manj posilstev mlajših zapornikov. :)

 • RATATA

  Se mi zdi, da ima Napihljivka vađajno malo previsoko zamaknjeno. Da ni kopija feministke haha.

 • Vince Blake

  Zanimiva ideja. Po eni strani to niti ni tako slabo. Pa tudi ne bi preveč stalo, četudi bi vse te lutke častila država. Strošek lutk bi bil manjši, kot pa krotenje testosteronsko nabitih zapornikov.

  A po drugi strani…zapor niso počitnice. V zaporu se kaznjenec naj ne bi počutil prijetno. Zapor naj bi bil namenjen kaznovanju. Eni sicer pravijo, da tudi prevzgoji, v kar pa jaz močno dvomim. Večina, ki jih pride iz zapora, so še večje barabe, kot so bili prej.

  Paznikom kar odgovarjajo notranje napetosti in ribarija med samimi zaporniki, ker so potem sami lahko večji frajerji.
  Vsekakor ideja je za razmisliti. Morda ne bi bilo slabo naredi kak “pilotski projekt” v enem zaporu in opazovati rezultate.

  • Steiermark

   Naj jim raje dovaža “obiskovalce garaž”, namesto plastičnih lutk…… Tile bi bili primernejši, ker so zastonj, istočasno bi potešili svoja nagnjenja in še iz mesa so……

 • pajot

  Ma kakšne lutke. Enkrat tedensko bi jim lahko pripeljali prostitutke.

  • KAPIBARA

   Na čigave stroške ?

   • pajot

    Na svoje. če imajo za mamila,bojo imeli tudi za seks.

 • šmentanamuha

  Tej ideji bi lahko sledila tudi naša vlada, ki migrantom kupuje kondome oz. v vseh državah, kjer je visoka stopnja posilstev s strani azilantov. Če bi imel vsak svojo Ančko, bi dali mir (verjetno).

 • Razocarana

  Nafila naj se jih s tabletami za oslabitev spolne sle pa bo mir.

  • Hun

   ni čudno da si razočarana k take stresaš

  • Steiermark

   Muslijevske horde, ki posiljujejo po Evropi, naj nafilajo z bromom, tako kot so delali v tudi s tistimi, ki so v jugovini služili vojsko!

 • PikaPolonica

  Ja boljš, da se ne toliko med seboj. Jst sem za, ampak naj za amortizacijo in vzdrževanje te lutke pa kar sami plačujejo z dobrimi deli.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!