fbpx

Brazilsko zdravstveno ministrstvo v času karnevala razdelilo kar 77 milijonov kondomov

Foto: epa

Brazilsko ministrstvo za zdravje je v času pustnih karnevalov razdelilo kar 77 milijonov kondomov, ki so jih poimenovali srajčka (camisinha). Poleg tega so na enem izmed najbolj znanih karnevalov, ki se odvija v mestu Rio de Janeiro, postavili tudi 31.800 stranišč. Organizatorji karnevala pričakujejo 1,1 milijona obiskovalcev.

V Riu de Janeiru si bodo turisti lahko ogledali 452 različnih sprevodov, za razliko od lani, ko je bilo teh več kot 500. Vsak večer si na sambadromu 72.500 gledalcev ogleda tekmovanje med več tisoč plesalci, ki prihajajo iz desetih različnih šol sambe.

 

Foto: epa

Foto: epa

Pričakujejo prihodke v višini 1,8 miljardke evrov
Nemška tiskovna agencija DPA poroča, da brazilska vlada na račun karnevalskega dogajanja, ki vključuje transport, potrošnjo in nočitve, pričakuje prihodek v višini 5,8 milijarde brazilskih realov oziroma 1,8 milijarde evrov.

Foto: epa

Pustni karneval v Riu so prvič organizirali leta 1840, ko je na pobudo priseljencev iz Evrope prišlo do plesa na polko in valček. Na znamenito sambo, brez katere si danes tega karnevala ne moremo več predstavljati, so prvič zaplesali pred približno sto leti. Nato pa se je karneval začel razvijati v smeri poskočnih ritmov in svetlikajočih se kostimov, ki večkrat več odkrijejo kot zakrijejo.

N. Ž.