fbpx

[Brezplačni vložki] Reševalka besna nad zdravimi influencerkami, ki izkoriščajo sistem in se norčujejo iz bolnih

Nataša Marc Mahnič (Foto: FB)

“Berem, da so predstavnice nežnejšega spola, torej ženske stopile skupaj in si vestno prizadevajo, da bomo imele brezplačne vložke in tampone. Sedaj pa ne vem, ali se te naše influencerke hecajo iz bolnih, izkoriščajo sistem, so razvajene ali dejansko preprosto verjamejo, da so toliko boge, ker so zdrave, da jim vložki (ki so mimogrede cenejši od vseh njihovih cigaret, alkohola in žurk), pripadajo ,” se je na Facebooku razjezila uporabnica, ki si je nadela ime “Moška reševalka”.

Nataša Marc Mahnič, sicer znana pod vzdevkom “Moška reševalka”, je v Izoli zaposlena kot poklicna reševalka, za začetek pa je mladim damam razjasnila, da menstruacija ni bolezen:  “Če si vam je uspelo iz intimnosti in raznih seksualnih spretnosti prilastiti zasluge narave in se promovirati, kot dame z nadnaravnim talentom in vplivnicami tega sveta, mislim da ste tukaj s procesom ‘reve imamo menstruacijo’ presegle mejo zdravega razuma,” je zapisala ter navedla  tri poglavitne razloge, zakaj je proti temu, da nam karkoli glede intimnih pripomočkov za osebno higieno pripada brezplačno, ker nam – po njenim besedah – pač dejansko ne.

Če si kdo zasluži brezplačne vložke oziroma plenice, to po mnenju Moške reševalke to starostniki. Starostniki, katerim je s strani življenjskega procesa in narave bolezni bila odvzeta možnost samooskrbe. Starostniki, ki zaradi prenizkih pokojnin plačujejo najnižjo tarifo v domovih in jim zato pripadajo samo tri plenice na dan, starostniki, ki v lastnih iztrebkih čakajo do večera na čisto plenico, da bodo vsaj do prvega odvajanja lahko spali v čisti in suhi plenički. To je populacija za katero bi morali glasno vzklikati po pravicah za dostojno življenje in brezplačnih plenicah. To je populacija, ki je dejansko odvisna od nas, okolice, pomoči in solidarnosti zdravega človeka, je zapisala Moška reševalka.

 

Pomoč ženske potrebujejo drugje
Moška reševalka je pri enem izmed svojih poglavitnih razlogov opozorila, da se nepredstavljivo število mladih žensk bori z raznimi ginekološkimi stanji, zaradi katerih nimajo menstruacije in ne bodo nikoli mogle imeti otrok. “To je bolezen, to je resna situacija, to je področje, kjer moramo izkazati sočutje, pomoč in solidarnost,” je zatrdila in pojasnila, da se umetna oploditev po določenem številu poskusov astronomsko obračuna in so razne preiskave samoplačniške – po njenem mnenju je nedopustno, da se denar, ki bi ga porabili za tovrstne namene, nameni vložkom za zdrave gospodične, ki so vse prej kot lačne, nenaličene in brez cigaret. Primitivno, smešno in ponižujoče, je dodala uporabnica Facebooka.

“In seveda ne gre pozabit še skupino socialno ogroženih mladenk, dam, žensk, ki si dejansko ne morejo privoščiti vložkov in tamponov, za katere tudi menim in glasno podpiram, da jim to pripada,” je poudarila Moška reševalka in dodala, da definitivno ne bo nikoli podpirala glasnih influencerk in študentk, ki zahtevajo pravico po brezplačnih vložkih, ki izkoriščajo svoje zdravje in ne pomislijo, kakšno srečo imajo, da so zdrave. “Ne bom podpirala predstavnic ženskega spola, katerim je škoda denarja za lastno higieno in samooskrbo, za cigarete, alkohol in obleke pa ne. Vložki in tamponi so zanemarljive vrednosti, za katere bi lahko rekli, da ne moremo preživeti, ker so del naše življenjske potrebe,” je še zapisala in pripomnila, da se manjka le še tega, da bodo v času menstruacije ženske zahtevale brezplačno vodo, ker se pač morajo stuširati.

Sara Kovač