fbpx

Britanski astronavt: “Halo, ali je to planet Zemlja?”

Foto: STA

Si predstavljate, da prejmete klic iz vesolja, v katerem vas nek moški sprašuje, če je to planet Zemlja? Prvi britanski astronavt na Mednarodni vesoljski postaji (ISS) Tim Peake je poklical neznano žensko in pogovor začel z besedami “Ali je to planet Zemlja?”. Reakcijo gospe si lahko samo predstavljate, se ji je pa astronavt potem na Twitterju opravičil. 

“Rad bi se opravičil ženski, ki sem jo ravnokar potoma poklical in ji rekel ‘Halo, ali je to planet Zemlja?’ To ni bila potegavščina … le napačna številka,” je na Twitterju zapisal 43-letni astronavt, ki je želel ob božiču poklicati domače, vendar se je zmotil pri številki.

Peake je na šestmesečno misijo na ISS kot prvi britanski astronavt prispel 15. decembra. Po poročanju The Telegraph ima tudi sicer navado iz vesolja klicati svoje starše. Nedavno jim je pustil tudi glasovno sporočilo, v katerem jim je poslal lepe pozdrave iz mednarodne vesoljske postaje. Starša sta bila seveda navdušena in povsem iz sebe, novinarjem pa sta sporočila, da bosta to dragoceno sporočilo obdržala za vedno.

N. K, STA