fbpx

Čas leti: Igralec, ki je upodobil glavni zapeljivi lik iz kultne nadaljevanke Santa Barbara, upihnil že svojo 70. svečko na torti!

Foto: IMBD

Mnogi se še danes spominjajo popularne ameriške limonade Santa Barbara, za katero se je zdelo, da nima ne konca ne kraja, saj je imela kar 2.137 epizod, ki so se predvajale polnih devet let. Glede na to, da so ljudje limonado in igralce vzeli za svoje, ni nič čudnega, da je bil marsikateri gledalec ob odvijanju zadnje epizode zelo žalosten. 

Eden in Cruz sta bila osrednja lika legendarne limonade, ki je doživela evforijo tudi med slovenskimi gledalci. Nekatere gledalce po svetu je zgodba tako prevzela, da so celo plačevali maše za ozdravitev enega izmed likov ali pa za ponovno združitev likov, da bi ti živeli srečno do konca svojega življenja. Adolph Martinez, ki je upodobil glavnega junaka serije Cruza Castilla, danes slavi svoj 70. rojstni dan.

Santa Barbara, ki je imela 2.137 epizod, se je na televizijskih sprejemnikih predvajala od leta 1984 do leta 1993. Čeprav so igralci v seriji na račun uspeha serije postali svetovno znani, pa večina po zaključku snemanja ni dosegla kakšnega pomembnejšega uspeha. Redko kdo pa ve, da naj Eden in Cruz, v skladu z originalnim načrtom scenarista, ne bi končala skupaj. Predvideno je bilo namreč, da bi Eden pristala v naročju Warrena Lockridgea. Igralci pa so v bistvu tisti, ki so dali idejo za zvezo med osebama z različnim etničnim in ekonomsko-socialnim poreklom.

Foto: IMBD

Prvotno je bil zamišljen povsem drugačen scenarij
“Ko sem prišla v serijo, so mi rekli, da bi moral moj lik pristati z Warrenom. Posnela sem nekoliko scen, a te niso prinesle nič posebnega. Nasprotno pa je v scenah, v katerih sem igrala z Martinezom, prišlo do mnogo močnejše kemije, ki ni nikoli popustila,” je povedala 56-letna Marcy Lynn Walker, ki je odigrala vlogo osrednjega lika Eden. “Oba sva dobila dobro idejo za razvoj ljubezenske zgodbe med najinima likoma. Vendar pa so scenaristi potrebovali kar nekaj časa, da ustvarijo zgodbo, v kateri sta v razmerju dekle iz visoke družbe in preprost mladenič iz revne mehiške družine,” je dodala Walkerjeva.

Sicer ima Martinez za sabo bogato filmsko kariero, saj je igral v številnih serijah in filmih, vendar pa je ostal najbolj znan po svoji legendarni vlogi v limonadi, ki je navdušila tako mlado kot staro. V nasprotju z Martinezom je Walkerjeva po navedbah 24Sata leta 2005 zapustila svet šovbiznisa in se posvetila delu v cerkvi Lake Forest.

N. Ž.