Cena za Prevčeve smuči poletela v nebo. To je človek, ki bo zanje odštel celo premoženje.

Foto: STA/epa

“Mislim, da v tem trenutku ni večje ikone športa v Sloveniji, kot je on,” je prepričan Samo Kupljen, direktor družbe Bauhaus Slovenija, ki je z najvišjim zneskom na dražbi postal ponosni lastnik smuči našega skakalnega asa Petra Prevca. A brez skrbi. Smuči ne bodo zaprte za oči javnosti. Ogledali si jih boste lahko prav vsi.

Smuči Petra Prevca, s katerimi je postal skakalec z najboljšo sezono v zgodovini tega športa in jih je nato podaril projektu Botrstvo, so danes na dobrodelni dražbi prodali za 45 tisoč evrov. To je znesek, ki ga je ponudil Samo Kupljen, direktor družbe Bauhaus Slovenija, in bo z njim omogočil enoletno botrstvo 125 otrokom.

Na dražbi sta poleg Kupljena sodelovala še Nina Rus Turuk iz družbe Žito Podravka in dražitelj Tomas, ki je želel ostati anonimen. Pozneje se jim je s ponujenimi 23 tisoč evri pridružila še Nataša Markovič iz Lekarne Ljubljana, izklicno ceno 14.250 pa je Kupljen v slabe pol ure zvišal vse do 40 tisoč in nato na končnih 45 tisoč evrov, je poročala STA.

Ni večje športne ikone, kot je Peter
Kot nam je pojasnil Kupljen, so se v podjetju že dolga leta nazaj odločili, da bodo – kar se dobrodelnosti tiče – podpirali samo projekte, ki so vezani na otroke. To so bile na začetku šole, vrtci itd. “Potem pa smo stopili v kontakt z Zvezo prijateljev mladine, ki je takrat ustanovila projekt Botrstvo in smo praktično od prve ure zraven in temu projektu tudi redno pomagamo. Ko pride takšna prilika, kot je ta dražba, se je vedno udeležimo,” je dejal.

Zakaj so šli tako visoko za Prevčeve smuči? “Mislim, da v tem trenutku ni večje športne ikone v Sloveniji, kot je on. Zato je bilo res vredno tega denarja, ki smo ga dali,” je pojasnil Kupljen.

Dodal je še, da bodo smuči razstavljene in bodo krožile po Bauhausovih centrih po vsej Sloveniji. Prav tako ne bodo obešene nekje na višini, ampak bodo razstavljene tako, da si jih bo lahko vsaka stranka ogledala, se jih tudi dotaknila in se z njimi slikala.

Smuči so krila skakalca”
Smuči, ki so Prevca spremljale na vseh skakalnicah, imajo za športnega asa zelo veliko vrednost. “So izjemno pomemben del opreme, saj so smuči krila skakalca in ko enkrat najdeš take, ki ti ustrezajo, jih imaš vso sezono ob sebi in skrbiš zanje. Te so res super,” je o smučeh povedal Prevc. Z njimi je postal svetovni prvak, dobitnik velikega kristalnega globusa in zmagovalec novoletne turneje.

Dražba se je začela v ponedeljek, izklicna cena smuči pa je znašala 360 evrov, so zapisali na spletnih straneh Vala 202. Toliko tudi znaša celoletno botrstvo za enega otroka. Dražba je potekala vsak dan od 6. do 19. ure. Zmagovalcu dražbe bo smuči osebno izročil Prevc na javnem sprejemu, in sicer v torek na ljubljanskem Kongresnem trgu.

Zbiranje pomoči za 200 otrok, ki čakajo na svojega botra, ne poteka le prek dražbe. Že od minulega petka je mogoče darovati poljuben znesek na posebej v ta namen odprt transakcijski račun ali z SMS sporočili BOTER5 na 1919. Oboje bo mogoče še do torka. Takrat bodo objavili končno število otrok, ki jim bodo z zbranimi sredstvi omogočili enoletno prejemanje 30 evrov na mesec, so še zapisali na spletni strani radia Val 202.

Barbara Oprčkal

 • Nata

  No, lepo ……Lepo od Petra , da jih je podaril in lepo od kupca , da jih je bil pripravljen kupiti !!
  Upam , da bo to botrstvo – za slovenske otroke !
  Saj osebno o Zvezi prijateljev mladine nimam dobrega mnenja – še iz časov , ko so bili moji otroci majhni !

 • Stajerka

  Hvala vsem, tudi v imenu otrok!

 • garfi

  Preprečiti bi bilo potrebno levakom, da se promovirajo
  in hvalijo z njegovim uspehom.

 • Opazovalec

  #ZaOtrokeGre

 • luka globus

  Avstrija nas bo rešila!:)

 • althar

  Klobuk dol, zelo lepa gesta ++

 • Breiva

  Lewaki pa: tujci raus! Sam gobec jih je, ko je pa treba komu kaj podariti, pa se skrijejo in stisnejo rep med noge. Kje sta zdaj ZL in Miha Kordiš? Kordiš, a si se v hlače podelal?

 • dež

  Gesta je lepa, to drži. Če pa pomisliš, da je UKC do lani preplačeval žilne opornice za znesek 2,5 milijona evrov na letni ravni, ker jih je kupoval preko tržaškega UDBO posrednika, namesto da bi jih kupil direktno na trgu, je pa vse skupaj črni humor.

 • Mirkoca

  Osebno bi avkcijo omejil samo na kupce fizične osebe. Vsem pravnim osebam, bi prepovedal nastopiti na dražbi.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!