fbpx

Čudežni košarkarski deček Luka Dončić vas prosi, da mu pomagate priti na tekmo vseh zvezd “NBA All Star” – Poglejte, kje lahko glasujete!

Smejoči čudežni deček košarkarke in največji svetovni promotor Slovenije Luka Dončič. (Foto: Twitter)

Smejoči čudežni deček košarkarke in največji svetovni promotor Slovenije Luka Dončič. (Foto: Twitter)

Čudežni deček košarke Luka Dončić s svojimi košarkarskimi vragolijami navdušuje svetovno športno javnost. S svojimi igrami v letošnji sezoni se mu obeta, da postane najkoristnejši igralec sezone (MVP) v Severnoameriški košarkarski ligi (NBA). Zdaj se je pričelo tudi glasovanje za ameriško tekmo najboljših košarkarjev v NBA (All Star). S svojimi glasovi mu lahko pomagate tudi vi. Z glasovanjem na osebnih računalnikih in prenosnih telefonih lahko največjemu mlademu košarkarskemu talentu na svetu podarite štiri glasove na dan.

V Chicagu se bo 20. februarja prihodnjega leta odvijala 69. tekma All Star v ligi NBA. Luka Dončić je v lanski debitantski sezoni presenetil vse, kar so znali nagraditi tudi košarkarski navdušenci po vsem svetu; s svojimi 4.242.980 glasovi je zaostal samo za grškim košarkarskim “Norcem” Giannisom Antetokounmpojem in najboljšim košarkarjem tega desetletja, “Kraljem” Lebronom Jamesom. Kljub popularnosti med košarkarskimi navdušenci pa so ga na koncu izigrali trenerji, igralci in ameriška športna novinarska javnost, saj mu niso namenili prostora na prestižni tekmi vseh zvezd.

Največjemu mednarodnemu promotorju Slovenije ta hip se glede ponovitve lanskega scenarija nikakor ni treba bati, v “vetrovni prestolnici” Združenih držav Amerike bo letos po napovedih ameriških košarkarskih poznavalcev zagotovo mesto tudi zanj. S svojim povprečjem 29,6 točk, 9,9 skokov in 8,9 asistenc na tekmo se na ameriških stavnicah nahaja na odličnem drugem mestu za nagrado MVP ob koncu sezone. V letošnji sezoni zaradi njegovih odličnih iger blestijo tudi njegovi Telički, ki se nahajajo na odličnem 5. mestu v zahtevni konkurenci Zahodne konference. S sedanjimi igrami pa lahko njegovo moštvo pričakujemo tudi v letošnji končnici, kjer se bo boril za lovoriko Larryja O’ Briena.

https://twitter.com/dallasmavs/status/1209908414127759366

Luki Dončiću lahko podarite kar štiri glasove vsak dan
Slovenski košarkarski virtuoz tudi letos vabi vse svoje oboževalce, da mu namenijo glas za tekmo vseh zvezd v Chicagu. Glasujete lahko na uradni strani NBA.com ali vtipkate v Google.com ime Luka Dončić in mu podarite svoj glas. Po enakem postopku lahko glasujete tudi preko mobilnih aplikacij NBA in Googla na vaših pametnih telefonih in tako Dončiću podarite skupno štiri glasove.

https://twitter.com/luka7doncic/status/1111460253789577216

Navdušil Mehiko, predstavil slovensko kulturo v Torontu, Slovence pa spremenil v množične turiste zaradi ogledov njegovih tekem
Luka Dončić je čudež košarke, ki se rodi vsakih 100 let. S svojimi vragolijami, obnašanjem in igrami je ponesel ime Slovenije po Združenih državah Amerike in svetu. V marcu sta skupaj z Goranom Dragićem poskrbela za pravo selitev Slovencev, saj si je tekmo med Dragićevim Miami Heatom in Dallas Mavericksi ogledalo kar 2500 Slovencev. Pred kratkim pa je navdušil občinstvo v Mehiki, kjer je zbrano občinstvo nagovoril v španščini. V Torontu pa je zaradi Dončića med polčasom zaplesala skupina Mladi Slovenci, ki so predstavili slovensko polko, oblečeni v slovensko narodno nošo.

Luka Perš