fbpx

Danes praznuje hrvaški roker, ki mu kljub mnogim oboževalcem še ni bilo usojeno nastopiti v Sloveniji

Marko Perković- Thompson. (Foto: STA)

Hrvaški rokerski pevec Matko Perković Thompson na današnji dan praznuje rojstni dan. Po dolgotrajni sagi o prepovedi njegovega koncerta v Mariboru in po ugoditvi pritožbe zoper prepoved njegovega koncerta, je pevcu tokrat nastop v Sloveniji prekrižal še koronavirus. 

Pred tremi leti bi moral v Mariboru nastopiti priljubljeni hrvaški rock pevec Marko Perković Thompson. Koncert je bil popolnoma razprodan, vendar so se mestne oblasti odločile drugače in ga prepovedale. Upravno sodišče je po dveh letih v zvezi s prepovedjo koncerta Thompsona lani ugodilo tožbi organizatorja Milana Trola, in sicer v vseh točkah. Po odločbi upravnega sodišča je bilo jasno, da je bil koncert prepovedan nezakonito.

Mariborska upravna enota pa je letos maja že drugič prepovedala njegov koncert, čeprav je pred letom dni upravno sodišče razsodilo, da prva prepoved ni bila zakonita. Ministrstvo za notranje zadeve je ugodilo pritožbi zoper vnovično prepoved koncerta. Notranji minister Aleš Hojs pa je moral zaradi tega prestati interpelacijo.

Foto: Facebook

Vse najboljše Marko Perković Thompson!

Sara Rančigaj