Dober trik za sijoče lase

Foto: iStock

Na vprašanje, kako si pravilno umiti lase, bi znal odgovoriti vsak posameznik. Najprej si lase zmočimo, nanje nanesemo šampon, ga izperemo, nato pa nanesemo še balzam. Potem izperemo tudi balzam in lase posušimo. A najnovejša odkritja kažejo na to, da to ni najboljši način pranja las. 

Če želite, da bi bili vaši lasje sveži, mehki in sijoči, zamenjajte vrstni red. Najprej na lase nanesite balzam, nato pa v drugem koraku nanesite na lase še šampon in ga dobro sperite.

Balzam za lase je težji od šampona, zato lase obteži. Če uporabite balzam pred uporabo šampona, bo balzam učinkoval enako, ne bo pa obtežil vaših las, ki bodo tako izgledali lepši, bolj sijoči in najpomembnejše – lasje bodo bolj lahkotni.

Nov način prepriča tudi najbolj skeptične
To, na videz neverjetno pravilo pa je preizkusila tudi novinarka ameriškega Huffington Posta, ki je zadolžena za preverjanje novih kozmetičnih trendov. Kot je zapisala v svojem prispevku, je bila sprva skeptična, a se je izkazalo, da stvar resnično deluje.

”Pričakovala sem, da bodo moji lasje veliko bolj mastni in zavozlani, a se je izkazalo ravno nasprotno. Lasje so bili še manj zavozlani kot sicer ter veliko lahkotnejši in sijoči,” je zapisala Marissa DeSantis. Dejala je, da so lasje, potem ko jih je posušila, izgledali veliko bolj živahni.

Dodala je, da odkar je preizkusila nov način pranja las, od njega ne odstopa več.

M. G.