Dodatna ponudba za boljši obisk kobilarne Lipica

Kobilarna Lipica Foto: STA

V Kobilarni Lipica so prepričani, da sta 14-odstotna rast števila obiskovalcev in več kot 20-odstotna rast prihodkov od storitev v letu 2016 trden temelj za pozitiven trend rasti tudi v letošnjem letu. Letošnje dogajanje v Lipici se bo začelo ob slovenskem kulturnem prazniku.

Kobilarno Lipica je v letu 2016 obiskalo 88.561 gostov, kar je 14 odstotkov več kot v letu prej. Prihodki od storitev so se lani povečali za 20 odstokov v primerjavi z letom 2015. K povečanemu zanimanju za obisk Lipice je, kot poroča STA, veliko prispevala prenova lipiškega posestva. Skoraj šest milijonov evrov vredno prenovo sta financirala Evropski sklad za regionalni razvoj in državni proračun. Kobilarna je polepšala, uredila in v lanskem letu prvič za obiskovalce odprla zgodovinske drevorede ter obsežen del zelenega lipiškega posestva s čredo več kot 300 lipicancev.

K dobrim rezultatom leta 2016 so veliko prispevale tudi intenzivna prizadevanja na področju trženja in prodaje produktov Kobilarna Lipica. Velika pokrita jahalnica v Lipici je po novem ogrevana, kar je med prazniki omogočilo pester program dodatnih predstav in drugih dogodkov, kot sta bila koncert otroških zborov in gala koncert muzikalov.

Decembra lani so prenovili področje gostinske in hotelske ponudbe ter golfa. S tem namenom je kobilarna Lipica ponovno pripojila dejavnost prej hčerinske družbe Lipica turizem. Z željo doseganja sinergij ter dviga kakovosti storitev in zadovoljstva gostov so povezali konjerejsko, konjeniško, gostinsko, hotelsko dejavnost in golf igrišče. Sezona 2017 se bo v kobilarni Lipica začela 19. marca s premierno predstavo Lipiške šole klasičnega jahanja. Med 5. in 7. majem bodo v Lipici gostili kvalifikacijsko tekmovanje za pokal Alpe Adria, med 25. in 28. majem mednarodno tekmovanje za svetovni pokal v dresurnem jahanju, 21. maja pa bodo obeležili letošnji dan lipicanca.

Branka Jurhar

 • rubec

  Prvi trenutek sem pomislil da bodo ponudili ogled kresalke in senice s konjem. Zaradi gripe zaenkrat samo čez šipo.

  • dob

   Sem slišal, da je Senica obdarjen kot konj – ma dlake iz nosa.

 • tarantela

  Lepo, da je na portalu tudi kaj zanimivega!

 • RATATA

  Jebeš obiskovalce, ki zapravijo 6 evrov na glavo in posedajo po klopeh.
  Večkat sem obskal Lipico in bil tam lepo in dobro pstrežen (čeprav od južnjakov).
  Vedno me je pa najbolj fasciniralo ogromno število izredno majhnih avtomobilčkov z italijanskimi registracijami. Sploh ni treba v Trst. To je treba ohranit!

  • pokvarjeniSvet

   6 € ? tolko te pride vse skupaj par sokov in sendvičev.

   • RATATA

    No sem še enkrat prebral besedilo, ki sem ga napisal, pa ga zavoljo razumevanja bistva, ki sem ga napisati želel dopolnjujem v naslednji obrazložitvi:
    Meni se pač 6€ na glavo (vstopnina, spominek) iztržiti od obiskovalca zdi bore malo. In tega je največ. To so sprehajalci, ogledovalci, zabijalci časa.
    Od tistega, ki pride je treba vzeti ne le vstopnino temveč še po 12, 15 in več eur na glavo. Torej mora še nekaj pojesti in popiti.
    (Jaz čas zabijam doma, ogledujem si pa po internetu, če pa nekam grem, si bom pa tisto ogledal, nato pa sedel, jedel in pil – torej zapravil, ne pa da nimam kam sesti zaradi tistih, ki že celo uro sedijo in pijejo kapučino z dva deci vode).
    Samo to sem takrat zapisal.
    lp

 • Adolf Hitler

  Lipica ponos slovendie!

 • Peter

  Lipica je samo še en turistični kraj, ki mu zaradi pomanjkanja domišljije lokalnih turističnih delavcev slabo kaže..
  Men osebno, ni šlo u glavo, k sm, še u Jugi, slišu, d ma Austrija 5x večji prihodek od turizma k Juga z vso obalo…

 • bojan

  več pručk za naskakovanje kozjejebcem pa bo prometa še in još…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!