fbpx

Dodatna ponudba za boljši obisk kobilarne Lipica

Kobilarna Lipica Foto: STA

V Kobilarni Lipica so prepričani, da sta 14-odstotna rast števila obiskovalcev in več kot 20-odstotna rast prihodkov od storitev v letu 2016 trden temelj za pozitiven trend rasti tudi v letošnjem letu. Letošnje dogajanje v Lipici se bo začelo ob slovenskem kulturnem prazniku.

Kobilarno Lipica je v letu 2016 obiskalo 88.561 gostov, kar je 14 odstotkov več kot v letu prej. Prihodki od storitev so se lani povečali za 20 odstokov v primerjavi z letom 2015. K povečanemu zanimanju za obisk Lipice je, kot poroča STA, veliko prispevala prenova lipiškega posestva. Skoraj šest milijonov evrov vredno prenovo sta financirala Evropski sklad za regionalni razvoj in državni proračun. Kobilarna je polepšala, uredila in v lanskem letu prvič za obiskovalce odprla zgodovinske drevorede ter obsežen del zelenega lipiškega posestva s čredo več kot 300 lipicancev.

K dobrim rezultatom leta 2016 so veliko prispevale tudi intenzivna prizadevanja na področju trženja in prodaje produktov Kobilarna Lipica. Velika pokrita jahalnica v Lipici je po novem ogrevana, kar je med prazniki omogočilo pester program dodatnih predstav in drugih dogodkov, kot sta bila koncert otroških zborov in gala koncert muzikalov.

Decembra lani so prenovili področje gostinske in hotelske ponudbe ter golfa. S tem namenom je kobilarna Lipica ponovno pripojila dejavnost prej hčerinske družbe Lipica turizem. Z željo doseganja sinergij ter dviga kakovosti storitev in zadovoljstva gostov so povezali konjerejsko, konjeniško, gostinsko, hotelsko dejavnost in golf igrišče. Sezona 2017 se bo v kobilarni Lipica začela 19. marca s premierno predstavo Lipiške šole klasičnega jahanja. Med 5. in 7. majem bodo v Lipici gostili kvalifikacijsko tekmovanje za pokal Alpe Adria, med 25. in 28. majem mednarodno tekmovanje za svetovni pokal v dresurnem jahanju, 21. maja pa bodo obeležili letošnji dan lipicanca.

Branka Jurhar