fbpx

Dragić s soigralci z zmago razveselil trenerja na rojstni dan

Goran Dragić je tokrat dosegel 16 točk (foto: facebook).

Slovenski košarkar Goran Dragić je v severnoameriški ligi NBA popeljal soigralce ekipe Miami Heat do zmage s 97:91 nad gostujočimi Chicago Bullsi in s tem po treh zaporednih porazih pomagal razveseliti trenerja Erika Spoelstro za rojstni dan. Dragić je bil z 20 točkami, petimi skoki in šestimi podajami prvi košarkar vročice.

Tyler Johnson je k zmagi dodal 19 točk, trener moštva Spoelstra pa je že navajen, da njegovi varovanci vsako leto zmagajo na njegov rojstni dan. Že četrto leto zapored so namreč košarkarji Miamija imeli tekmo na njegov rojstni dan in že četrtič zapored tudi zmagali. Spoelstra ima zdaj 47 let.

“Veseli me, da smo končno prišli do dosežka, ki smo ga želeli, da je naša igra končno obrodila sadove. Všeč so mi bili čustveni izzivi, ki so jih morali fantje prebroditi. Res si želijo zmagati,” je dejal po tekmi trener.

Na parket se je po petih tekmah premora zaradi poškodbe vrnil tudi Hassan Whiteside in dosegel 13 točk in 14 skokov. “Bila je res nora tekma, gor in dol ves čas. Veseli nas, kako smo se pobrali in jo pripeljali do konca,” je po tekmi, polni preobratov, dejal slovenski zvezdnik večera Dragić.

“Veseli smo zmage, še posebej pred tem dolgim gostovanjem, ki nas čaka. Počasi se sestavljamo, počasi se že kaže naša prava igra,” je še dejal Dragić.

Naslednja tekma jih čaka v petek, ko bodo gostovali pri Denverju.

D. Č., STA