Družinska tragedija: Otroka svoja starša vrgla iz družinskega dvorca po tem, ko sta od njiju dobila več kot 600 milijonov evrov dediščine!

Dvorec Lyegrove (foto: twitter)

Manny Davidson in njegova žena Brigitta sta po desetletjih trdega dela upala in pričakovala, da bosta zadnja leta svojega življenja preživela v dvorcu Lyegrove, obkrožena s prijatelji, družino in večmilijonsko zbirko umetnin, starin in srebrnine. A se je dvorec s čudovitim vrtom znašel sredi prave družinske drame. Paru je namreč prepovedan vstop v dvorec. Zakaj? Razlog sta njuna lastna otroka, Maxine in Gerald.

Ne le, da sta jima zakonito vzela dvorec, prilastila sta si tudi velik del družinskega premoženja, vključno z vilo Cote d’Azur in druge vrednosti, vredne milijone evrov. Poleg tega pa sta popolnoma izključila svoja starša iz svojih življenj, saj celo komuniciranje med njimi poteka le preko odvetnikov, za katere sta že odštela okoli 11 milijonov evrov.

Nekdaj srečna družina (Foto: Twitter)

O vsem dogajanju sta se starša odločila napisati knjigo, v kateri opisujeta srce parajoče detajle izdaje svojih otrok. Priznala sta, da sta za stanje kriva sama, saj sta jima “dala prevelike vsote denarja in porabila sta ga lahko, za kar sta hotela”. “A otroka sta želela še več samostojnosti pri upravljanju z denarjem, zato sta naju vrgla iz dvorca. V začetku se nama je to zdelo izjemno kruto, a zdaj, ko je minilo nekaj časa, lahko razumeva frustracije najinih otrok,” sta zapisala v knjigi. Skrbi ju to, da sta ju s tem, ko sta jima dajala vse, kar sta želela, naredila revnejša, in ne bogatejša. “Ni se jima bilo treba truditi, da postaneta močna.”

Čudoviti vrtovi dvorca (Foto: Twitter)

Denar, sveta vladar
Pravita, da sta ju na takšen način vzgajala, ker sta zdaj 87- in 82-letna zakonca imela težko življenje. Kljub temu pa sta kasneje v poslu postala uspešna in je njuno premoženje tehtalo več kot 600 milijonov evrov. Po besedah Brigitte je bila družina povezana in ljubeča. V začetku sedemdesetih pa sta Davidsonova želela zagotoviti finančno prihodnost svojih otrok, zato sta zanju odprla sklad. Ker je poslovanje cvetelo, sta večino denarja vlagala prav vanj. Sklad bi otroka sčasoma podedovala, a je bil žal le izvor prepirov med starši in otroki. Leta 1992 sta kupila dvorec Lyegrove, ki sta ga namenila svojim vnukom, zato sta ga prepisala na ime otrok. “To naj bi bil prostor, kjer bo celotna naša družina skupaj,” je dejala Brigitta. Pozneje, leta 2010, pa se je sin Gerald začel obnašati čudno, z očetom sta se pričela prepirati, saj si je želel prilastiti dvorec, pripoveduje Brigitta. Tako z možem nista imela nobene druge možnosti, kot da gredo na sodišče, kar pa se ni dobro končalo. Čeprav starša še vedno živita razkošno, ju po njunih besedah ubija razpad njune družine. Danes nimajo več nobenih stikov. “Žal nama je, da sva jima dala vse, kar sta si želela, to je družinska tragedija. Tudi če imaš ves denar na svetu, to ne pomeni, da imaš srečno družino.”

Zakonca Manny in Brigitta Davidson (Foto: Twitter)

A. G.