Elvisovo kitaro prodali za vrtoglavih 334.000 dolarjev

Datum:

Dražbena hiša Julien je na dražbi prodajala več glasbil in drugih predmetov nekaterih velikanov popularne glasbe. Kitaro, ki jo je glasbenik Elvis Presley dobil od svojega očeta leta 1969, so prodali za 334 tisoč dolarjev.

Za več kot 297 tisoč evrov oziroma 334 tisoč dolarjev so na dražbi v New Yorku prodali akustično kitaro Gibson Dove, ki jo je Vernon Presley prebarval na črno, ko je Elvis osvojil črni pas v karateju. Prodaja je presegla pričakovanja dražbene hiše, ki je vrednost kitare ocenila na od 200 tisoč do 300 tisoč dolarjev.

Kitaro kralja rock’n’rolla je vse dotlej hranil oboževalec Mike Harris. Dve leti pred smrtjo leta 1975 mu je Elvis glasbilo podaril med koncertom v Ashevillu v ameriški zvezni državi Severna Karolina.
Elvisov prvi klavir so prodali za 140.025 dolarjev, kar je bilo sicer manj, kot so si obetali.

Na prodaj tudi predmeti drugih zvezdnikov
Drugi vrhunec dražbenega večera je bil rdeč jopič iz neoprena, ki ga je Michael Jackson nosil med turnejo HIStory. Prodali so ga za štirikrat več, kot so ga dražitelji ocenili, in sicer za 256 tisoč dolarjev.

Največ zanimanja pa je vzbudilo besedilo pesmi skupine The Beatles “Being for the Benefit of Mr Kite!”. Oboževalec legendarne britanske skupine je za rokopis Johna Lennona odštel 354 tisoč dolarjev.

Brez kupcev sta ostala prvi klavir pevke Lady Gaga in električna kitara glasbenika Stevieja Raya Vaughana.

B. O., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Soros s 50-milijonsko fundacijo v času prihajajočih volitev v ZDA

Soroseva organizacija Open Society Foundations bo vložila 50 milijonov...

Golob znova prekršil dano obljubo, v SDS mu dali še eno priložnost

Na današnji izredni seji je bil na dnevnem redu...

Dejan Vunjak postal očka

V družini Vunjak je veselo. Pevec Dejan Vunjak je...