fbpx

Evropski poslanec šokiral javnost: Britanskemu nacionalistu ponudil stavo za milijon dolarjev

Foto: EPA

Litvanski evropski poslanec Antanas Guoga je šokiral svetovno javnost. Britanskemu nacionalistu Nigelu Faragu, prav tako evropskemu poslancu, je v zvezi s t. i. brexitom, ki bo potekal ta teden, ponudil stavo za milijon dolarjev. V primeru, da Farage sprejme stavo in na referendumu zmaga opcija izhod, bo moral Guoga plačati milijon dolarjev dobrodelni organizaciji po Faragovi izbiri in obratno. 

“Tako zelo sem prepričan, da bodo Britanci naredili pravo stvar in glasovali za obstanek v EU, da ti ponujam milijonsko in dobrodelno stavo glede odhoda,” je v pismu, ki je bilo naslovljeno na Nigela Faragea, zapisal litvanski evropski poslanec Antanas Guoga. Faragov odziv na Litvančevo ponudbo zaenkrat še ni znan.

Antanas Guoga si visoko stavo lahko privošči, saj je eden bogatejših poslancev Evropskega parlamenta. Svojega bogastva si namreč ni prislužil s politiko, temveč – ne boste verjeli – s pokrom. Svoje bogastvo je na začetku zaslužil s hazarderstvom (v svetu pokra je znan kot Tony G), pa tudi s številnimi investicijami v druge posle.

Guoga: Ne prepustite EU Nemcem in Francozom
Statistične napovedi zaenkrat kažejo, da je kampanja, ki lobira za obstanek v EU, v rahli prednosti, kar pa se lahko zelo hitro spremeni, poroča Politico. Tega se očitno zaveda tudi Guoga, ki je znan kot velik zagovornik Evropske unije. “Ne prepustite Evrope Nemcem in Francozom. To bi bila velika škoda za trg, posel, raziskovalce, inovatorje, podjetnike in vse ustvarjalce širom sveta. Prav tako ne bi rad videl, da bi Putin nazdravil brexitu. Največji zmagovalec Brexita bi bila Rusija in ne počutim se varno, ko opazujem, kar se dogaja v Evropi,” je Gouga še zapisal v svojem apelu Britancem.

Ž. K.