Film leta 2018: Smrt Stalina

Foto: spletnicasopis.eu

Film lanskega leta, ki ga priporočam vsem, ki jih zanima politika, sploh pa zgodovina, je Stalinova smrt. V Sloveniji so ga predvajali v kino dvoranah sredi leta. Na IMDB sicer nima najvišjih ocen, a me je lani za slabi dve uri posrkal vase. Pa še zabaven je, kar je precej nenavadna izkušnja za zgodovinske filme.

Precej črn humor sicer, a tistim, ki smo iz Vzhoda, ki smo se z dogajanjem v tem delu sveta veliko ukvarjali, bo blizu in ga razumemo. Monty Python stil, ki je na svojstven način del slovenske zgodovine.

Še posebej priporočljivo za mlajše, ki verjamejo v pravljice o socializmu, ki jih številni danes tudi v medijih prodajajo iz učbenikov iz časov socializma, ki jim, ko smo v njem živeli, niso verjeli niti njihovi avtorji. Številni ljudje pa. Takrat in danes. Je dobra druga plat teh pravljic. Kot je bil Goli otok.

Peter Jančič / Spletnicasopis.eu

  • Lucija

    Pa kako to, da so butasti Rusi okronali Gruzinca?

  • Lucija

    Potem so pa imeli popolno katastrofo in Srbi jih še občudujejo. No od Srbov so bili še najboljši četniki, če bi četniki vodili Srbijo in ne Tito, ne bi Srbi ostali brez Kosova.

  • Lucija

    Če bi Srbi izbrali Dražo in ne na pol Hrvata na pol Slovenca Tita, se na Kosovu ne bi razmnožili Albanski nezakoniti priseljenci.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!