fbpx

[Filmsko ogledalo]: Slabi fantje za vedno tokrat manj drzna kot v prvih dveh delih

Slaba fanta za vedno. (Foto: Twitter)

Dolgih sedemnajst let so filmski ljubitelji čakali na tretjo nadaljevanje Slabih fantov (Bad boys). Posledica menjave na režiserskem stolčku je pustila posledice, saj je režija na trenutke izgubljena in videospotovska.

Najbolj slavna policijski duet se zopet vrača na filmska platna. Will Smith in Martin Lawrence sta si vlogi policijskega plejboja Mike Lowryja (Smith) in vedno zateženega Marcusa Burnetta (Lawrence) ustvarila uspešno igralsko ime, ki jo je zaznamovalo zadnjih 25 let. Tokrat smo priča tretjemu delu enega najbolj duhovitih filmskih policijskih parov.

Žal pa je film rahlo razočaral. Menjava režiserja prvih delov, Michaela Baya s dvojico Adil El Arabi in Bilall Falohom je pustila posledice. Dvojec je super čudovito režijo Baya zamenjal z neumnimi hitrostnimi kadri, ki velikokrat pokvarijo marsikatero sceno v filmu. Scenarij, ki je v prejšnjih dveh delih temeljil na zbadanju in prerekanju obeh glavnih akterjev menja z zgodbo, je na trenutke brez smisla. Zgodba pa veliko bolj podobna zapletom, ki jih vidimo v mehiških telenovelah. Vpeljava novih likov pa še dodatno poslabša ostrino prejšnjih dveh filmov. Medtem ko Martin Lawrence skrbi za smešne trenutke skozi celotni film, je bil lik Will Smitha konceptualno popolnoma zgrešen. Prvih štirideset minut filma pa tako spada med najslabše posnete minute filmske franšize Slabih fantov, saj bi bilo boljše, da jih gledalci sploh ne bi videli.

Akcijski prizori so še vedno na vrhunski ravni
Vendar je celotni film rešilo zadnjih 40 minut filma, ko smo lahko ljubitelji Mike Lowryja in Marcusa Burnetta spremljali tisto, po čemer  ima filmska serija Slabih fantov svoj zaščitni znak. Ne glede na vse, je bilo po dolgem času lepo opazovati enega najbolj slavnih filmskih dvojcev v zgodovini filma. Uspeh filma je zagotovljen, saj je v prvem tednu zaslužil že 118 milijonov dolarjev po svetu. Najlepša novica pa je predvsem ta, da je napovedan že četrti in zadnji del filmske franšize Slabih fantov. Tudi z vrnitvijo Michaela Baya na režiserski stolček, kar je najlepša novica za oboževalce dogodivščin Mike Lowryja in Marcusa Burnetta.

Ocena:3/5

Luka Perš