[FOTO] Ameriška prva dama Melania Trump pravljično okrasila Belo hišo in z otroki izdelovala okraske

Foto: epa

Božično vzdušje je prišlo tudi v Belo hišo, kjer je za praznično okrasitev poskrbela prva dama Melania Trump. Gre za prve božične praznike, ki jih bo ameriški predsednik Donald Trump z družino preživel v domovanju ameriških predsednikov. Z okraševanjem je Melania počastila kar 200-letno tradicijo praznovanja božičnih praznikov.

V vzhodnem krilu Bele hiše, kjer domuje prva dama Združenih držav Amerike, kraljuje t. i. drevo družin zlatih zvezd, s katerim počastijo družine padlih vojakov, obiskovalci pa lahko na posebne tablice napišejo sporočila svojcem, ki služijo v tujini. Božično drevo, okrašeno s steklenimi okraski, na katerih so vidni pečati vsake ameriške zvezne države in teritorija, je postavljeno v sobi porcelana, medtem ko je v knjižnici postavljena knjiga božičnih zgodb iz leta 1866, ki jih je prebiral že nekdanji predsednik Franklin Roosevelt. Podobno so po navedbah STA okrašene tudi druge sobe in sobane Bele hiše, ki naj bi decembra sprejela 25.000 obiskovalcev.

 

Foto: epa

Foto: epa

Foto: epa

Na obisk povabila osnovnošolce in z njimi izdelovala okraske
Na predstavitev praznično okrašene Bele hiše je ameriška prva dama povabila osnovnošolce in z njimi izdelovala božične okraske. Obisk so popestrili tudi baletni plesalci. Prva dama je na kratko sporočila, da se s predsednikom Donaldom Trumpom in sinom Barronom zelo veselijo prvega božiča v Beli hiši, ker so praznične tradicije zanje zelo pomembne. Upa, da bodo obiskovalci dobili občutek domačnosti, in vsem zaželela vesel božič ter praznično obdobje, ki bo polno radosti.

Foto: epa

Foto: epa

Foto: epa

Foto: epa

N. Ž.