fbpx

[Foto] Kaj takšnega?! Spoznajte palestinskega dečka-pajka

Foto: Youtube

Mohamed al-Sheikh je na prvi pogled običajen deček. Če odštejemo, da prihaja iz enega najbolj nemirnih območij na svetu, Palestine, je tudi njegovo življenje povsem običajno. Čeprav le na prvi pogled, -Mohamed je po celem svetu namreč zaslovel zaradi nenavadne sposobnosti, da zvija svoje telo v najbolj neudobne položaje, in to povsem brez truda. 

Zaradi njegovih spretnosti se ga je že oprijel naziv deček-pajek, spiderboy, kar ga navdaja s ponosom. Dečka, manjšega od 1,4 m in težjega manj kot 30 kilogramov, nadimek navdaja s ponosom. V bližnji prihodnosti namerava podreti Guinnessov rekord v največ obratih telesa, medtem ko je telo v opori na prsih. To je videti tako, da je akrobat oprt na prsa, nato pa stopa z nogami v območju 360 stopinj okoli telesa. Do sedaj je uspel narediti 33 polnih krogov v minuti, trenutni nosilec rekorda pa samo 29.

Do svetovne prepoznavnosti je prišel kmalu po velikem spopadu med Palestinci in Izraelci leta 2014. Kljub temu da je 50-dnevni spopad prekinil njegov običajni trening, se je pojavil v resničnostni oddaji “Arabci imajo talent” v Libanonu, kjer je prejel kar 14 milijonov glasov. Na tekmovanju se je srečal tudi s svojim trenutnim trenerjem Mohammedom Lubbadom.

“Mohameda sem spoznal na tekmovanju “Arabci imajo talent”. Imel je toliko energije. Za šport ga je navdušila njegova mama. Potem ko sem ga začel trenirati, je prišel v formo, ki se lahko kosa s komerkoli na svetu,” trdi Lubbad.

Mohamedova mama: Zame je že sedaj prvak
Mohamedova mama sicer trdi, da je za njo že sedaj svetovni prvak, da pa bo moral to dokazati celotnemu svetu, in sicer na tekmovanjih svetovnega kova. Mohamed si od vsega na svetu želi še kaj drugega kot samo svetovne titule. Med drugim tudi zapustiti Gazo, kjer skoraj ne mine dan brez spopada.

Ž. K.