[FOTO] Poglejte, čigav “fičo” je bil prodan za več kot 260 tisoč evrov

Foto: epa

Papežev Fiat 500 je kupil ameriški multimiljarder Miles Nadal, ki ima v svoji zbirki kar 130 motorjev in avtomobilov. Gre za avtomobil, s katerim se je papež Frančišek vozil med obiskom v New Yorku, cena na dražbi pa je bila 12-krat višja, kot je tržna cena avtomobila.

Črni “fičo”, s katerim se je vozil Frančišek, so na dražbi prodali za 300 tisoč dolarjev (okoli 262 tisoč evrov). Izklicna cena je bila 82 tisoč dolarjev (okoli 71 tisoč evrov). Gre za enega od dveh identičnih Fiatov 500, ki sta bila papežu na voljo v času bivanja v New Yorku.

Najdražji Fiat na svetu je na dražbo postavila tamkajšnja nadškofija, izkupiček pa bodo namenili v dobrodelne namene, je pojasnil predstavnik nadškofije Joseph Zwilling. Kaj bodo storili z drugim avtomobilom, še ni znano, poroča Večernji list.

N. K.

 • Paramecij

  to ni fičo.. fičo je zastava…

  • janez zorman

   500L, je Zastava.

 • soc

  Kakšno zvezo ima fičo z aktualnim Fiatom 500? Ta je po nazivu naslednik topolina, ne pa fička (AKA Fiat 600 in Fiat 750). Naj tovrstne članke lektorira kdo, ki je te avte še doživel.

  • Nova24TV Mod 2

   Smo iskali lektorja (starost 50+) po vseh avtosalonih, a nismo našli nikogar z diplomo iz slovenščine!!!

 • don g

  fičo je imel dvoje vrat in mašino od zadaj izdelovala pa ga je kragujevška zastava in takrat je tudi dobil to ime med šoferji in ljudmi uradno se pa je imenoval “zastava 750”

 • benasi

  fičo je bil slaba kopija Fiata 600 in ne legendarnega fiata 500.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!