fbpx

[Foto] To je lepotica, ki je s svojo zadnjico razjezila ameriške levičarje

Blake Lively (Foto: epa)

Ameriška igralka Blake Lively, znana iz serije Opravljivka, v zadnjih dneh polni naslovnice tabloidov zaradi domnevno sporne fotografije in pripisa pod njo. “Obraz iz Los Angelesa, zadnjica iz Oaklanda,” je zapisala pod fotografijo iz Cannesa, kjer se je pojavila v dolgi zlati obleki. Nič posebnega, porečete, vendar je njeno dejanje hudo razjezilo afro-ameriško skupnost, saj naj bi zvezdnica namigovala, da je njeno telo kombinacija lepega belskega obraza s črnsko zadnjico.

Blake Lively si je z objavo sporne fotografije naredila medvedjo uslugo, saj je dodatno podžgala že tako razjarjeno črnsko skupnost. Mnoge je zmotil tudi socialni status igralke, saj ji očitajo, da kot bogata belka ne bi smela popredmetiti črnske zadnjice.

L.A. face with an Oakland booty

A post shared by Blake Lively (@blakelively) on

Nanjo pa se ni razjezila samo črnska skupnost, temveč tudi številne belke, ki očitno menijo, da je bil pripis pod sliko oblika belske nadvlade in zaničevanja telesa temnopoltih žensk.

Prevod: Blake Lively bi se morala vrniti k vodenju svoje bogate, belega privilegija polne spletne strani. Samo za to je dobra.

Sir Mix-a-Lot: Ni kriva!
Blake Livley ni avtorica spornega zapisa, piše Huffington Post. Gre namreč za izsek iz besedila pesmi Baby got back popularnega ameriškega raperja Sir Mix-a-Lota, ki se je nič hudega sluteči igralki postavil v bran. “Mislim, da te obleke ne bi hotela nositi, če bi se ji zdela takšna zadnjica grozna – tudi meni ni,” je povedal znani raper, ki je s svojimi besedami napisal pesem v čast vsem ženskam z veliko zadnjico, ne glede na raso. Po mnenju Sira Mix-a-Lota je potrebno razumeti kontekst njene izjave. “Če je hotela povedati, da je sprejela ta ideal lepote, potem je to v redu, če pa je hotela povedati, da ne more verjeti, da se je lahko tako zredila, potem pa se strinjam z njenimi kritiki,” je še povedal raper.

Ž. K.