fbpx

Gledališče Murgle 1. del: Kučan, Židan, Cerar, Erjavec in Šarec o sanaciji bank z Iranci, Palestinci in Sirci

Foto: YouTube

Spodnji posnetek parodije gledališča v Murglah prikazuje sestankovanje premierja Mira Cerarja, predsednika SD Dejana Židana, predsednika DeSUS Karla Erjavca in predsednika LMŠ Marjana Šarca z zadnjim predsednikom Komunistične partije Slovenije na temo bank. Vse podobnosti z življenjem v Sloveniji so zgolj naključne.

Milan Kučan, ki velja za enega najvplivnejših slovenskih botrov, uvodoma svoje “varovance” povpraša, če so uresničili svoj program na področju bank. Cerar pa mu nemudoma odgovori: “Ja, tovariš predsednik, sanirali smo banko. To je naš velik uspeh. Vendar je nismo prodali.” Ob tem pa Židan odgovarja, da z Iranci, Erjavec pa ga dopolni, da ne le z Iranci, ampak tudi s Palestinci se bo delalo biznis.

Šarec, ki priznava, da so dobri tako Iranci in Palestinci, poudarja, da jih čez Sirce ni. “Dvignili bomo ograjo na meji, jim podelili državljanstvo, oni pa nam glasove. In vsem nam bo tlakovana lepša pot v prihodnost.” Ko pa Židan povpraša, kjer bodo ti ljudje molili, Kučan svoje varovance pomirja, da bo za to poskrbel Janković, ki gradi džamijo. Gre za 35-milijonski projekt, ki naj bi bil po navedbah generalnega sekretarja islamske skupnosti Nevzeta Porića dokončan prihodnje leto.

N. Ž.