fbpx

Gledališče Murgle 2. del: Uvaža se veliko migrantov, izvaža veliko izobraženih – ko se še Kučan prime za glavo

Foto: YouTube

V Murglah so očitno zazvonili alarmi. Namreč, na tokratnem sestanku peterice v produkciji gledališča Murgle so se pogovarjali o uvozu in izvozu. Tovariša Milana, ki je na čelu peterice, je namreč zaskrbelo stanje na področju uvoza in izvoza. 

Milana Kučana je zanimalo, če kaj izvažamo ali nič? Miro Cerar je odgovoril pritrdilno, Karl Erjavec pa je dodal, da izvažamo veliko izobraženih, med katerimi so zdravniki, inženirji in doktorji znanosti.

Na veliko uvažamo migrante!
Potem ko je Kučan povprašal, če zmanjšujemo uvoz, je predsednik SD Dejan Židan odgovoril, da malo pa res, Marjan Šarec pa priznal: “Em, tovariš predsednik uvoz raste. Raste tudi uvoz migrantov. Na veliko uvažamo migrante.” Kot lahko vidite iz posnetka, se je zaradi nastale situacije celo Kučan prijel za glavo.

Medtem ko vedno več mladih zapušča Slovenijo, policijska poročila dnevno razkrivajo povečanje števila nezakonitih prihodov migrantov, pred dnevi pa smo poročali tudi o tem, kako so hrvaški mediji razkrili sodelovanje med Hrvaško, Slovenijo in Brusljem, ki se trudijo spraviti čim več migrantov v Slovenijo. Cerarjeva vlada naj bi v zameno za migrante od Bruslja prejela neformalno zagotovilo, da jim ne bo treba privatizirati NLB, medtem ko je minister Erjavec Hrvatom zagotovil, da bo NLB poplačala večino dolga hrvaškim varčevalcem stare Ljubljanske banke. Vsaka podobnost z resničnim življenjem v Sloveniji je zgolj naključna. Če verjamete.

H. M.